Υγεία & Ομορφιά
Η Φυτοφαγική Διατροφή Μειώνει τον Κίνδυνο Καρκίνου του Παχέος Εντέρου στους Άνδρες
Επικαιρότητα

Η Φυτοφαγική Διατροφή Μειώνει τον Κίνδυνο Καρκίνου του Παχέος Εντέρου στους Άνδρες

Μια υγιής φυτοφαγική διατροφή με πολλά λαχανικά, φρούτα, όσπρια και δημητριακά ολικής άλεσης σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου (ορθοκολικού) στους άνδρες, αλλά όχι στις γυναίκες, δείχνει μια νέα νοτιοκορεατική-αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Η ανάλυση των στοιχείων της έρευνας

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Kyung Hee, με επικεφαλής τον Jihye Kim, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό “BMC Medicine”, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 80.000 άνδρες στις ΗΠΑ με μέση ηλικία 60 ετών.

Η Φυτοφαγική Διατροφή Μειώνει τον Κίνδυνο Καρκίνου του Παχέος Εντέρου στους Άνδρες.Διαπιστώθηκε ότι όσοι έκαναν σε καθημερινή βάση τη μεγαλύτερη φυτοφαγική διατροφή, είχαν κατά μέσο όρο 22% μικρότερο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, σε σύγκριση σε με εκείνους που έκαναν τη μικρότερη φυτοφαγία.

Από την άλλη, δεν βρέθηκε ανάλογη συσχέτιση μεταξύ φυτοφαγίας-καρκίνου εντέρου στις γυναίκες, όπως έδειξε η ανάλυση στοιχείων για 93.475 γυναίκες με μέση ηλικία 59 ετών.

Τί δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας;

Ο δρ Κιμ δήλωσε ότι «ο ορθοκολικός καρκίνος είναι ο τρίτος συχνότερος παγκοσμίως και ο κίνδυνος ανάπτυξής του στη διάρκεια της ζωής αφορά μία πιθανότητα στις 23 για τους άνδρες και μία στις 25 για τις γυναίκες.

Προηγούμενες έρευνες είχαν παράσχει ενδείξεις ότι οι φυτοφαγικές δίαιτες μπορούν να παίξουν ρόλο στην πρόληψη του εν λόγω καρκίνου.

Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι η μια υγιής φυτοφαγική δίαιτα σχετίζεται όντως με μειωμένο κίνδυνο ορθοκολικού καρκίνου».

«Εικάζουμε ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες που υπάρχουν σε τροφές όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα πλήρη δημητριακά, μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του καρκίνου του παχέος εντέρου καταστέλλοντας τη χρόνια φλεγμονή που μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο», πρόσθεσε.

Οι ερευνητές επεσήμαναν επίσης ότι η μελλοντική έρευνα θα διερευνήσει τους γενετικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη σχέση ανάμεσα στη φυτοφαγική διατροφή και στον κίνδυνο ορθοκολικού καρκίνου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τονώστε τη Σεξουαλική Ζωή σας μετά την Καραντίνα

Evi Makavelou

Πόσο Βλαβερά Είναι τα Ηλεκτρονικά Τσιγάρα για το Καρδιαγγειακό Σύστημα;

admin

Συμβουλές που θα σας Βοηθήσουν να Ξεπεράσετε τις Κακές Συνήθειες της Πανδημίας

Κορωνοϊός – Ο Ρόλος της Δεξαμεθαζόνης σε Νοσηλευόμενους Ασθενείς με COVID-19

admin

Covid-19 – Tο Εμβόλιο των Pfizer/BioNTech Φαίνεται Αποτελεσματικό Κατά του Παραλλαγμένου Στελέχους του Νέου Κορωνοϊού που Ταυτοποιήθηκε Πρώτα στη Μεγάλη Βρετανία

Evi Makavelou

Η Roche Hellas και η Roche Diagnostics Hellas Στηρίζουν και Φέτος τον Αγώνα Greece Race for the Cure® 2021

COVID-19: Πέντε Αναπάντητα Ερωτήματα για τη Λοίμωξη

admin

Η Ενημέρωση του Ασθενή Οδηγεί στην Αποτελεσματική Θεραπεία

admin

Κορωνοϊός – Οι Ασυμπτωματικοί Ασθενείς Μπορεί να Μεταδίδουν τον Ιό Ακόμη και Χωρίς Φυσική Επαφή

admin

Επισκίασε ο Κορωνοϊός την Κοινή Γρίπη

admin

Προτεραιότητα στα Self Test θα Έχουν οι Μαθητές – Αρχές Μαΐου θα Έχουν Εμβολιαστεί Τουλάχιστον με μια Δόση Όλοι οι Πολίτες άνω των 60 Ετών

Evi Makavelou

Βοήθεια 232 Εκατομμυρίων Ευρώ από την ΕΕ για τον Κοροναϊό

admin