Υγεία & Ομορφιά
Η Φυτοφαγική Διατροφή Μειώνει τον Κίνδυνο Καρκίνου του Παχέος Εντέρου στους Άνδρες
Επικαιρότητα

Η Φυτοφαγική Διατροφή Μειώνει τον Κίνδυνο Καρκίνου του Παχέος Εντέρου στους Άνδρες

Μια υγιής φυτοφαγική διατροφή με πολλά λαχανικά, φρούτα, όσπρια και δημητριακά ολικής άλεσης σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου (ορθοκολικού) στους άνδρες, αλλά όχι στις γυναίκες, δείχνει μια νέα νοτιοκορεατική-αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Η ανάλυση των στοιχείων της έρευνας

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Kyung Hee, με επικεφαλής τον Jihye Kim, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό “BMC Medicine”, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 80.000 άνδρες στις ΗΠΑ με μέση ηλικία 60 ετών.

Η Φυτοφαγική Διατροφή Μειώνει τον Κίνδυνο Καρκίνου του Παχέος Εντέρου στους Άνδρες.Διαπιστώθηκε ότι όσοι έκαναν σε καθημερινή βάση τη μεγαλύτερη φυτοφαγική διατροφή, είχαν κατά μέσο όρο 22% μικρότερο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, σε σύγκριση σε με εκείνους που έκαναν τη μικρότερη φυτοφαγία.

Από την άλλη, δεν βρέθηκε ανάλογη συσχέτιση μεταξύ φυτοφαγίας-καρκίνου εντέρου στις γυναίκες, όπως έδειξε η ανάλυση στοιχείων για 93.475 γυναίκες με μέση ηλικία 59 ετών.

Τί δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας;

Ο δρ Κιμ δήλωσε ότι «ο ορθοκολικός καρκίνος είναι ο τρίτος συχνότερος παγκοσμίως και ο κίνδυνος ανάπτυξής του στη διάρκεια της ζωής αφορά μία πιθανότητα στις 23 για τους άνδρες και μία στις 25 για τις γυναίκες.

Προηγούμενες έρευνες είχαν παράσχει ενδείξεις ότι οι φυτοφαγικές δίαιτες μπορούν να παίξουν ρόλο στην πρόληψη του εν λόγω καρκίνου.

Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι η μια υγιής φυτοφαγική δίαιτα σχετίζεται όντως με μειωμένο κίνδυνο ορθοκολικού καρκίνου».

«Εικάζουμε ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες που υπάρχουν σε τροφές όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα πλήρη δημητριακά, μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του καρκίνου του παχέος εντέρου καταστέλλοντας τη χρόνια φλεγμονή που μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο», πρόσθεσε.

Οι ερευνητές επεσήμαναν επίσης ότι η μελλοντική έρευνα θα διερευνήσει τους γενετικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη σχέση ανάμεσα στη φυτοφαγική διατροφή και στον κίνδυνο ορθοκολικού καρκίνου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός – Αυξημένος ο Κίνδυνος Ανακοπής και Καρδιακής Αρρυθμίας στους Ασθενείς

admin

Ποια η Σχέση της Διακοπής του Καπνίσματος με τις Μετεγχειρητικές Επιπλοκές;

admin

Συστάσεις Αναφορικά με την Καθολική Χρήση Μάσκας από το Υπουργείο Υγείας

admin

Κορωνοϊός στην Ελλάδα – Επιβεβαιώθηκε το Ένατο Κρούσμα

admin

Με Ταχύτατους Ρυθμούς Αυξάνεται το Ηλεκτρονικό Εμπόριο στην Ελλάδα

Το Κλείσιμο των Σχολείων και η Αποφυγή της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού

admin

Τα Άτομα με Ασθενές Ανοσοποιητικό Σύστημα Παραμένουν Μεταδοτικοί στον Κορωνοϊό για Μεγαλύτερο Χρονικό Διάστημα

Κοινό Αίτημα του ΣΦΕΕ και των Συλλόγων Ασθενών: Η Δημιουργία Ενός Ασθενοκεντρικού Βιώσιμου Δημόσιου Συστήματος Υγείας

Ποιες Ομάδες Πληθυσμού Πρέπει να Εμβολιαστούν κατά της Γρίπης

Ο Ασφαλής Χειρισμός των Τροφίμων Λόγω του Κορωνοϊού

admin

Σε Εφαρμογή Τίθεται η Πλατφόρμα των Ραντεβού Εμβολιασμού κατά της Covid-19

Νέο Σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης Διακρίνει στις Αξονικές Κολονογραφίες τους Προκαρκινικούς και μη Πολύποδες του Εντέρου