Για να γίνει η καλοκαιρινή αποτοξίνωση σωστά και καλά, χρειάζεται μια ισορροπημένη διατροφή, με ποικιλία τροφίμων, επαρκή σε θρεπτικά συστατικά και μέτρο στην πρόσληψη θερμίδων.
Σε καθημερινή βάση τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών, τα ψάρια, το ελαιόλαδο και τα πουλερικά απαρτίζουν τα τρόφιμα που περιλαμβάνει το μεσογειακό μοντέλο διατροφής.
Το καλοκαίρι λοιπόν, είναι η καταλληλότερη εποχή για να κάνουμε αποτοξίνωση
Με μια ισορροπημένη διατροφή και μερικές παραπάνω συμβουλές μπορούμε να έχουμε τα αποτελέσματα της ευεξίας και της αποτοξίνωσης που θέλουμε.
Ξεκινώντας από την αρχή της ημέρας, είναι σημαντικό στη διαδικασία αποτοξίνωσης να συμπεριλάβουμε το πρωινό μας, το οποίο θα περιλαμβάνει φυσικές τροφές με ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες.
Τα smoothies με διάφορα καλοκαιρινά φρούτα, τα δημητριακά και οι φρυγανιές ολικής άλεσης, το πράσινο τσάι, οι δροσερές φρουτοσαλάτες, οι ανάλατοι ξηροί καρποί, το γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και τα αποξηραμένα φρούτα είναι μερικές καλές ιδέες για γευστικά αποτοξινωτικά πρωινά γεύματα.
Επίσης, από οποιαδήποτε διαδικασία αποτοξίνωσης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το νερό.
Φροντίζουμε να ξεκινάμε την ημέρα μας κάθε πρωί με ένα ποτήρι δροσερό νερό και βάζουμε ημερήσιο στόχο τουλάχιστον τα δύο λίτρα.
Καλές πηγές ενυδάτωσης επίσης εκτός από το μεταλλικό νερό, είναι το πράσινο τσάι και οι φρέσκοι χυμοί φρούτων και λαχανικών, οι οποίοι συμβάλλουν στην αποτοξίνωση.
Μας προσφέρουν ενυδάτωση και πολλές ωφέλιμες για την υγεία ουσίες.
Οι πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών στη διαδικασία της αποτοξίνωσης είναι απαραίτητες.
Καταναλώνοντας μια ποικιλία φρούτων και λαχανικών μπορούμε να προσλάβουμε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα και φυτικές ίνες.
Από τα τρόφιμα ολικής άλεσης επιλέγουμε τα δημητριακά, το ψωμί, τις φρυγανιές, τα παξιμάδια και το καστανό ρύζι και τα ζυμαρικά.
Το γιαούρτι θα πρέπει να περιλαμβάνεται στο διαιτολόγιο της αποτοξίνωσης.
Είναι μια τροφή που βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου και μπορεί να χαρακτηριστεί σύμμαχος της αποτοξίνωσης χάρη στην υψηλή διατροφική του αξία.
Οπωσδήποτε όταν κάνουμε αποτοξίνωση θα πρέπει να αποφεύγουμε τα τηγανητά
Ένα διαιτολόγιο βασισμένο σε ωμά φρούτα και λαχανικά ή βραστά ή μαγειρεμένα στον ατμό λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο, άπαχο κρέας ή ψάρι σχάρας είναι καλές επιλογές που περιέχουν τα λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και δεν επιβαρύνουν επιπλέον τον οργανισμό.
Τέλος, ένα μυστικό της αποτοξίνωσης είναι η κατανάλωση ενός πιο ελαφριού γεύματος από τα τρία βασικά μέσα στην ημέρα.
Από αυτά, είναι καλύτερο να προτιμήσουμε το βραδινό μας γεύμα να είναι πιο ελαφρύ και από άποψη θερμίδων και ποσότητας.