Υγεία & Ομορφιά
Matcha ή Πράσινο Τσάι; Όλες οι διαφορές
Διατροφή

Matcha και Πράσινο Τσάι – Όλες οι διαφορές

Το Matcha και το πράσινο τσάι προέρχονται και τα δύο από το φυτό Camellia sinensis.

Το πράσινο τσάι τείνει να βγαίνει είτε χύμα, είτε σε συσκευασία και το Matcha είναι μια λεπτή σκόνη από φύλλα πράσινου τσαγιού.

Κάθε μορφή τσαγιού μπορεί να έχει τα δικά της οφέλη για τον οργανισμό και μερικοί άνθρωποι μπορεί να προτιμούν τη γεύση ή τις ιδιότητες του ενός έναντι του άλλου.

Το πράσινο τσάι μπορεί να έχει μια ήπια γεύση στο στόμα.Τι είναι το πράσινο τσάι;

Το πράσινο τσάι είναι μια μορφή τσαγιού από το φυτό Camellia sinensis.

Αυτό είναι το ίδιο φυτό που χρησιμοποιείται για άλλα είδη τσαγιού, όπως το μαύρο τσάι.

Για το πράσινο τσάι, οι κατασκευαστές μαζεύουν τα φύλλα τσαγιού και τα θερμαίνουν γρήγορα.

Αυτό βοηθά στην πρόληψη της οξείδωσης και του καφέ χρώματος των φύλλων.

Ανάλογα με τον τύπο του τσαγιού, μπορούν να χρησιμοποιήσουν διαφορετικές μεθόδους, όπως στον ατμό, το ψήσιμο στο τηγάνι ή το στέγνωμα στον ήλιο, για την επεξεργασία των φύλλων.

Στη συνέχεια τυλίγουν και στεγνώνουν τα φύλλα για να δημιουργήσουν την τελική τους μορφή.

Βυθίζοντας τα φύλλα του τσαγιού σε ζεστό νερό δημιουργείται το τσάι.

Όταν παρασκευάζεται, το τσάι αφήνει πίσω του ένα διαυγές, κιτρινωπό πράσινο έως ανοιχτό καφέ υγρό.

Το πράσινο τσάι μπορεί να έχει μια ήπια γεύση στο στόμα.

Η παρασκευή του τσαγιού για πολύ καιρό δημιουργεί ένα πιο σκούρο ρόφημα που μπορεί να είναι πολύ πικρό για μερικούς ανθρώπους.

Τι είναι το Matcha;

Το Matcha είναι ένα είδος πράσινου τσαγιού.

Οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν εξειδικευμένες τεχνικές καλλιέργειας κι επεξεργασίας για να μετατρέψουν τα φύλλα Camellia sinensis σε Matcha.

Καλλιεργούν το φυτό τσαγιού στη σκιά προς τις τελευταίες εβδομάδες της συγκομιδής.

Αυτό το προστατεύει από το φως του ήλιου κι επιβραδύνει την ανάπτυξη για να δώσει στα φύλλα του τσαγιού τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά τους.

Μετά τη συγκομιδή, οι κατασκευαστές στεγνώνουν γρήγορα τα φύλλα για να ελαχιστοποιήσουν την οξείδωση.

Στη συνέχεια αφαιρούν τους μίσχους και τις φλέβες από τα φύλλα κι αλέθουν το υλικό των φύλλων σε μια λεπτή, φωτεινή πράσινη σκόνη.

Διαλύοντας τη σκόνη σε ζεστό νερό δημιουργείται το Matcha.

Το Matcha έχει ένα ζωηρό πράσινο χρώμα.

Η προσθήκη γάλακτος ή γλυκαντικού μπορεί να μετριάσει τη γεύση εάν κάποιο άτομο διαπιστώσει ότι είναι πολύ δυνατό για εκείνον.

Διαφορές μεταξύ τους

Οι κύριες διαφορές είναι στις διαδικασίες παραγωγής τους και στο περιεχόμενο του τελικού προϊόντος.

Το Matcha περνά από μια πιο προσεκτική διαδικασία ανάπτυξης κι εκχύλισης από άλλα τσάγια.

Οι κατασκευαστές δεν καλλιεργούν τα περισσότερα πράσινα τσάγια στη σκιά, ούτε τα προστατεύουν από την οξείδωση.

Αυτά τα πρόσθετα βήματα βοηθούν στον έλεγχο των μεταβλητών στην παραγωγή και δίνουν στο Matcha τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τη γεύση του.

Το τελικό προϊόν προκαλεί διαφορές στη γεύση του Μatcha και του πράσινου τσαγιού.

Ενώ το πράσινο τσάι μπορεί να έχει μια ελαφριά, αναζωογονητική γεύση, το Matcha τείνει να είναι πλούσιο, με πιο δυνατή γεύση.

Οι άνθρωποι μπορούν να απολαύσουν αυτές τις γεύσεις ξεχωριστά ή με ένα ελαφρύ γλυκαντικό, όπως το μέλι.

Οφέλη για την υγεία

Το πράσινο τσάι έχει συνδεθεί με αυξημένη πνευματική εγρήγορση και βελτιωμένη μνήμη.

Προσφέρει ανακούφιση από τον πονοκέφαλο, βοηθάει στην απώλεια βάρους κι ανακουφίζει από τα πεπτικά συμπτώματα.

Το Matcha μειώνει το οξειδωτικό στρες, καταπολεμά τη φλεγμονή κι ελαττώνει τη φωτογήρανση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υγιεινές Εναλλακτικές στο Πρόχειρο Φαγητό

Evi Makavelou

Τα Tips των Ειδικών για να Τρέφεστε Σωστά σαν Νέα Μητέρα

a.alefragkis

Νερό Μαζί με το Φαγητό;

yoadmin

Βιταμίνες που Χρειάζεται ο Οργανισμός Ανάλογα την Ηλικία

a.alefragkis

Το Πεπόνι και τα Πολλαπλά Οφέλη του

Ο Ρόλος του Διαιτολόγου σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες

yoadmin

Σαγκουίνι – To Παραμελημένο Εσπεριδοειδές

a.alefragkis

5 Υπερτροφές που δεν Πρέπει να Λείπουν από τη Διατροφή σας

a.alefragkis

Τροφές με «Κρυμμένο» Αλάτι που Καλό Είναι να Αποφεύγετε

a.alefragkis

Οι Τροφές που Πρέπει να Έχετε Πάντα στην Κουζίνα σας

a.alefragkis

Υγιεινή Διατροφή – Πώς θα την Κάνετε Εύκολη;

Evi Makavelou

Ω3: Τα οφέλη και οι πηγές των λιπαρών οξέων

Akis Karamanos