Στο Mexha στο Μαρούσι θα δοκιμάσεις μεξικάνικη κουζίνα μαγειρεμένη όσο πιο υγιεινά γίνεται.
Και παρόλο που αυτοί οι παράξενοι καιροί δεν τους βοήθησαν στο τόλμημά τους, είχαν από την αρχή ένα δυνατό σύμμαχο: το φαγητό.
Το Mexha είναι ένα διαφορετικό μεξικάνικο.
Ναι, θα βρεις nachos και tortilla, δροσερή guacamole και καυτές fajitas.
Όμως μαγειρεμένα διαφορετικά.
Ο Χάρης έχει αποκλείσει εντελώς από την κουζίνα του τα λίπη, προτιμώντας τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και τις οξύτητες για να δώσει γεύση στα πιάτα του.
Μαρινάρει τον κιμά σε ένα δικό του μείγμα μπαχαρικών, φτιάχνει όλες τις σάλτσες ο ίδιος από την αρχή, δεν θέλει καν να ακούει για φριτέζες και φούρνους μικροκυμάτων.
Έχοντας σπουδάσει ιατρική, η επιλογή ενός πιο υγιεινού τρόπου μαγειρέματος ήταν μάλλον μονόδρομος.
Δοκιμάσαμε φοβερά burritos με κοτόπουλο Asado και με μοσχάρι σιγομαγειρεμένο με κόλιανδρο και πάπρικα, μία απρόσμενα νόστιμη vegan quesadilla με καπνιστές πιπεριές chipotle και φακές, tacos με τρυφερή, χειροποίητη tortilla.
Βουτήξαμε τραγανά nachos σε πολλές σάλτσες (θα βρεις μια μεγάλη γκάμα που ξεκινά από το καθόλου καυτερό και φτάνει στο… πολύ) και μας έμεινε αξέχαστο το χειροποίητο chorizo που φτιάχνεται στο μαγαζί κάθε μέρα.
Γεμίσαμε πολλές φορές το ποτήρι μας με Margarita και απολαύσαμε κάθε cocktail που ήπια (αν είστε λάτρεις του gin δοκιμάστε το Suave).
Η μπάρα του Mexha είναι πραγματικά δυνατή, μην την προσπεράσετε.
Ό,τι κι αν δοκιμάσαμε στο Mexha μας άφησε την εντύπωση ότι ήταν «σπιτικό», μαγειρεμένο με φροντίδα κι ολόφρεσκα υλικά.
Αυτή την προσέγγιση δεν τη συναντάμε και τόσο συχνά στα μεξικάνικα της Αθήνας, για αυτό και το Mexha ξεχωρίζει.
Χωρίς κάκτους, χωρίς τοιχογραφίες της Frida Kahlo και σερβιτόρους με σομπρέρο.
Μόνο με μια κουζίνα που ξέρει να μαγειρεύει και το κάνει όσο πιο νόστιμα μπορεί.
Πηγή: athensvoice.gr