Υγεία & Ομορφιά
Διατροφή κατά του καρκίνου
Διατροφή

Προλάβετε τον Καρκίνο Μέσα από τη Διατροφή

Κάθε χρόνο εκατομμύρια άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο.

Παρότι μέχρι πρόσφατα η επιστήμη απέδιδε την εμφάνιση του καρκίνου σε γενετικές μεταλλάξεις, τα αποτελέσματα από σύγχρονες μελέτες διαφωνούν.

Καρκίνος και η διατροφή που τον αποτρέπειΣυγκεκριμένα, τα νέα ευρήματα αποκαλύπτουν πως το 90% των καρκίνων θα είχαν αποφευχθεί εάν οι παθόντες ακολουθούσαν έναν πιο υγιεινό τρόπο διαβίωσης και διατροφής.

Εάν θέλετε και εσείς να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας και να θωρακίσετε τον οργανισμό σας κατά του καρκίνου, ξεκινήστε από τη διατροφή σας.

Συγκεκριμένα, μην παραλείψετε να βάλετε στο διαιτολόγιό σας τις παρακάτω τροφές, καθώς φημίζονται για την αντικαρκινική τους δράση.

Τροφές που προλαβαίνουν τον καρκίνο – Μήλα

Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα μας έλεγαν όταν ήμασταν μικροί και να που η συγκεκριμένη φράση περιέχει τεράστια δόση αλήθειας.

Η κατανάλωση μήλων σε καθημερινή βάση μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου και των πνευμόνων.

Επίσης, συρρικνώνει και τους καρκινικούς όγκους στον μαστό.

Φασόλια

Τα φασόλια αποτελούν μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και ΙΡ6, το οποίο ενδέχεται να έχει τη δύναμη να καταπολεμά τον καρκίνο.

Τα φασόλια επίσης, συμβάλλουν στην καταπολέμηση του καρκίνου στο στήθος, στο παχύ έντερο και στον προστάτη.

Τροφές κατά του καρκίνου – Μούρα

Τα μούρα και ειδικά τα μύρτιλλα, αποτελούν εξαιρετικές πηγές φλαβονοειδών και αντιοξειδωτικών.

Πρόκειται για ουσίες που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα, οι οποίες μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα.

Λιναρόσπορος

Το λάδι λιναρόσπορου χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα, στις σαλάτες, ενώ ο λιναρόσπορος μπορεί να εμπλουτίσει τα δημητριακά σας.

Ο λιναρόσπορος περιέχει στοιχεία, τα οποία ονομάζονται λιγνάνες, που αποτρέπουν και επιβραδύνουν την ανάπτυξη του καρκίνου.

Τροφές που προλαμβάνουν τον καρκίνοΠρόληψη του καρκίνου – Σκόρδο

Το σκόρδο είναι μια ισχυρή αντικαρκινική τροφή.

Μελέτες αποκάλυψαν ότι η κατανάλωση σκόρδου σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων τύπων καρκίνου.

Συγκεκριμένα το σκόρδο θεωρείται πως αποτρέπει τον καρκίνο του στομάχου και του εντέρου, αλλά και εκείνον του στήθους.

Το σκόρδο έχει τη δυνατότητα να μπλοκάρει ουσίες που προκαλούν καρκίνο.

Επίσης, μπορεί να σταματήσει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων και να βοηθήσει στην ανάπλαση του DNA.

Πιπεριές

Οι πιπεριές περιέχουν πολλά φλαβονοειδή και καροτενοειδή, τα οποία φημίζονται για τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες.

Πρόληψη καρκίνου – Ρόδι

Ο χυμός του ροδιού είναι γνωστό ότι περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά.

Συγκεκριμένα, είναι τροφή πλούσια σε τανίνες, ανθοκυανίνες και ελλαγικό οξύ.

Αμερικανοί επιστήμονες έλεγξαν τις αντικαρκινικές ιδιότητες του χυμού του ροδιού σε καλλιέργειες κυττάρων από ανθρώπινο καρκίνο του προστάτη και διαπίστωσαν ότι σκότωνε τα καρκινικά αυτά κύτταρα.

Σταυρανθή λαχανικά

Τα σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο, το λάχανο και το κουνουπίδι, περιέχουν αντικαρκινικές ουσίες που αναστέλλουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

Οι γυναίκες που κατανάλωναν πολλά σταυρανθή λαχανικά είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερα χρόνια.

Αυτό έδειξε τουλάχιστον μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα σε ασθενείς που είχαν επιβιώσει από καρκίνο στον μαστό.

Παράλληλα, διέτρεχαν μειωμένο κίνδυνο επανεμφάνισης της ασθένειας.

Συμπερασματικά, σίγουρα όλες αυτές οι τροφές δεν αποτελούν πανάκεια, όμως η συχνή κατανάλωσή τους θα μπορούσε να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης αυτής της τόσο σοβαρής νόσου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σόγια – Μύθοι και Αλήθειες

a.alefragkis

Πνευματική Συγκέντρωση και Διατροφή

Evi Makavelou

Υγιεινές Τροφές που Βελτιώνουν τη Διάθεση

Evi Makavelou

Ανακαλύψτε τις Ευεργετικές Ιδιότητες του Κερασιού

a.alefragkis

Δείτε πως να περάσετε ωραίες γιορτές, προστατευμένοι από τροφιμογενή νοσήματα!

Akis Karamanos

Τόφου – Τα Οφέλη που Προσφέρει στην Υγεία

Evi Makavelou

Αβοκάντο – Τα Οφέλη του στην Υγεία

a.alefragkis

Γι’ Αυτούς τους Λόγους Πεινάτε Συνεχώς

Evi Makavelou

Διατροφικά Λάθη που Κάνουν Κακό στην Υγεία

Evi Makavelou

Συκώτι: Ποιες τροφές το ωφελούν;

Akis Karamanos

Ντομάτα – Οφέλη στην Υγεία μας

Evi Makavelou

Οι Αλλαγές που θα Παρατηρήσετε στο Σώμα σας εάν Τρώτε Καθημερινά Αμύγδαλα

a.alefragkis