Υγεία & Ομορφιά
Τα λάθη στην κατανάλωση βρώμης
Διατροφή

Τα Λάθη στην Κατανάλωση Βρώμης

Η βρώμη αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή ενός κλασικού πρωινού γεύματος.

Αν ανήκετε σε αυτούς που δεν τους αρέσει η γεύση της και θεωρείτε πως είναι ένα βαρετό γεύμα αποτελούμενο μόνο από υδατάνθρακες, σκεφτείτε την πιθανότητα να αναθεωρήσετε.

Όλα τα λάθη στην κατανάλωση βρώμηςΕντάσσοντας τη βρώμη στη διατροφή σας, έχετε την ευκαιρία για ένα καλά ισορροπημένο γεύμα με τις σωστές ποσότητες υδατανθράκων, πρωτεΐνης και λιπαρών.

Επιπλέον, η βρώμη θα σας βοηθήσει να παραμείνετε χορτάτοι για πολλές ώρες μέχρι το επόμενο γεύμα σας.

Η βρώμη σκέτη μπορεί να μην είναι νόστιμη.

Συνδυασμένη με κάποιες περισσότερο γευστικές τροφές, μπορεί να γίνει όμως αρκετά γευστική.

Για να εκμεταλλευτείτε τις ιδιότητές της στο έπακρο, χρειάζεται πρώτα να εντοπίσετε κάποια συνηθισμένα λάθη που γίνονται στην κατανάλωσή της.

Αποφεύγοντάς τα, μπορείτε να την καταναλώσετε με τον πιο αποτελεσματικό για εσάς τρόπο.

Τα λάθη στην κατανάλωση βρώμης – Χρησιμοποιείτε λάθος μέγεθος μπολ

Ένα φλιτζάνι βρώμης αποτελεί μια υγιεινή μερίδα.

Αυτή η ποσότητα περιέχει κατά προσέγγιση 150 θερμίδες, 27 γραμμάρια υδατανθράκων και 4 γραμμάρια φυτικών ινών.

Μπορείτε να συνοδεύσετε αυτήν την ποσότητα με γιαούρτι ή γάλα και να προσθέσετε στο μπολ λίγα κόκκινα φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Οποιαδήποτε άλλη ποσότητα βρώμης ξεφεύγει αρκετά θερμιδικά.

Καταναλώνετε έναν τύπο βρώμης που περιέχει συντηρητικά και ζάχαρη

Κάποιες εταιρίες προσθέτουν αποξηραμένα φρούτα και σοκολάτα στις συσκευασίες βρώμης δημιουργώντας ένα έτοιμο μείγμα.

Σε αυτά τα προϊόντα όμως, προστίθεται μεν επιπλέον γεύση, αλλά και επιπλέον ζάχαρη με σκοπό τη βελτίωση της γεύσης.

Καλύτερα να αναζητάτε τη βρώμη σκέτη, στην πιο ανεπεξέργαστη μορφή της.

Προσθέτετε μόνο νερό με σκοπό να φτιάξετε χυλό

Αν σας αρέσει η γεύση που έχει η βρώμη όταν ανακατεύεται με νερό, συνεχίστε να το κάνετε.

Μη φοβάστε όμως να πειραματιστείτε και με τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γιαούρτι και το γάλα.

Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί να έχετε υπόψη και τις θερμίδες που προστίθενται.

Επομένως και εδώ θα πρέπει να προσέξετε λίγο την ποσότητα της βρώμης που θα καταναλώσετε.

Τα λάθη στην κατανάλωση βρώμης – Δεν τη συνοδεύετε με αρκετή πρωτεΐνη

Ετοιμάστε τη βρώμη με αγελαδινό γάλα, σόγιας ή αμυγδάλου και αν θέλετε προσθέστε και σκόνη πρωτεΐνης.

Ακόμα, μπορείτε να προσθέσετε φυστικοβούτυρο και ξηρούς καρπούς ή σπόρους που περιέχουν αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης.

Αρκεί να σκεφτείτε ότι μια χούφτα αμύγδαλα περιέχει περίπου 6 γραμμάρια πρωτεΐνη.

Όμως και πάλι θα πρέπει να δοθεί προσοχή στις ποσότητες, καθώς όλα όσα αναφέρθηκαν αποδίδουν αρκετές θερμίδες.

Συνδυάζετε τη βρώμη με τρόφιμα που περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη

Τέλος, κάποια είδη γάλακτος και γιαουρτιών περιέχουν κρυμμένη ζάχαρη, όπως και τα αποξηραμένα φρούτα.

Χρησιμοποιήστε λοιπόν καλύτερα φρέσκα φρούτα και προσθέστε 1-2 κουταλιές μέλι για να αποφύγετε τα ανθυγιεινά σάκχαρα και τις περιττές θερμίδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξηροί Καρποί και Οφέλη για την Υγεία

Evi Makavelou

Γνωριμία με τη Διατροφή Pegan

admin

Διατροφικοί Μύθοι – Τι Ισχύει και τι Όχι;

Evi Makavelou

Υγιεινή Μαγειρική – Τεχνικές και Οφέλη

Πώς θα Αποφύγετε τις Κενές Θερμίδες

admin

Ξηροί Καρποί για Αντιγήρανση

Evi Makavelou

Διαλειμματική Νηστεία: Οι 3 Δημοφιλέστεροι Τύποι

Vasiliki Tsantila

Αλλαντικά – Πόσο Επικίνδυνα Είναι για την Υγεία;

Evi Makavelou

Τα Οφέλη που Έχουν τα Πικρά Τρόφιμα

Evi Makavelou

Αυτές Είναι οι Τροφές που Ανακουφίζουν από τον Πόνο

admin

Πρωινό Γεύμα Κατά του Άγχους

admin

Ροδάκινο – Ένα Καλοκαιρινό Φρούτο με Οφέλη για την Υγεία

admin