Υγεία & Ομορφιά
Διατροφή

Τροφές για Ισχυρό Ανοσοποιητικό Σύστημα

Όσο δελεαστικό κι αν είναι απλώς να πάρετε μια βιταμίνη C και να ελπίζετε ότι όλα πάνε καλά, ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε όλα τα θρεπτικά συστατικά είναι μέσω της διατροφής.

Για χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι έχουν στραφεί σε φυσικές τροφές και συστατικά για να θεραπεύσουν μια μεγάλη ποικιλία παθήσεων.

Ακόμη και τώρα, επιστημονικά στοιχεία δείχνουν πώς ορισμένα συστατικά και τρόφιμα μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τους χειμερινούς μήνες.

Εδώ έχουμε μια λίστα με μερικές τροφές που έχουν οφέλη στην υγεία και στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ο κουρκουμάς μπορεί εύκολα να προστεθεί σε διάφορα πιάτα και σε ζεστά ροφήματα, όπως τσάι και καφέ λάτε.Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς είναι τέλειος για να τον προσθέσετε στη διατροφή σας κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν θέλετε μια ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Ενισχύει φυσικά τη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος κι έχει μια λίστα με οφέλη για την υγεία.

Για παράδειγμα αυξάνει την αντιοξειδωτική ικανότητα του σώματος κι ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου.

Ο κουρκουμάς μπορεί εύκολα να προστεθεί σε διάφορα πιάτα και σε ζεστά ροφήματα, όπως τσάι και καφέ λάτε.

Γιαούρτι

Γεμάτο με υγιεινά προβιοτικά, το γιαούρτι είναι εξαιρετικό για την υγεία του εντέρου, το οποίο με τη σειρά του θα είναι καλύτερο για τη συνολική υγεία σας.

Για να μην αναφέρουμε ότι το γιαούρτι περιέχει επίσης πρωτεΐνες και βιταμίνες.

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να ενσωματώσετε το γιαούρτι στα γεύματά σας.

Στο πρωινό για παράδειγμα έχετε μερικές επιλογές, όπως να προσθέσετε λίγο γιαούρτι στο αγαπημένο σας smoothie ή να το συνδυάσετε με βρώμη, μέλι ή φρούτα.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι επίσης ένα υπέροχο σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, η οποία είναι αντιοξειδωτική και ζωτικής σημασίας για πολλά από τα ένζυμα που αποτελούν μέρος του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Καρότα

Το καρότο περιέχει πολλές βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.

Έχει αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και των φλεγμονών.

Είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης C, η οποία είναι απαραίτητη για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Καρκίνος και οι Επικίνδυνες Τροφές

yoadmin

Κουρκουμάς – Το Μπαχαρικό της Υγείας

yoadmin

Μεσογειακή Διατροφή: Γιατί Είναι η Καλύτερη;

yoadmin

Κέιλ – Το Λαχανικό που Ωφελεί την Υγεία

Evi Makavelou

Οι Διαφορές Λευκού και Καστανού Ρυζιού

Evi Makavelou

Πώς θα Καταλάβετε ότι Τρώτε Λιγότερο από Όσο Πρέπει;

Evi Makavelou

5 Λόγοι για να Τρώτε πιο Αργά

yoadmin

Τι θα σας Συμβεί αν Κόψετε τα Γαλακτοκομικά;

Evi Makavelou

Στιγμιαίος Καφές – Η Συμβολή του στην Άσκηση

Evi Makavelou

Αντισταθείτε στα Ανθυγιεινά Τρόφιμα

Evi Makavelou

Τα Οφέλη από την Κατανάλωση 6 Βοτάνων τον Χειμώνα

a.alefragkis

Τσάι Τζίντζερ – Πόσο Ασφαλής Είναι η Κατανάλωσή του;

Evi Makavelou