Υγεία & Ομορφιά
Τροφές που Καταπολεμούν τη Γρίπη
Διατροφή

Τροφές που Καταπολεμούν τη Γρίπη

Οι θερμοκρασίες πέφτουν το φθινόπωρο, οπότε φροντίστε να είστε προετοιμασμένοι!

Ο καλύτερος τρόπος για να μην περάσετε κάποια γρίπη της εποχής, είναι να ασκείστε και να τρώτε τις σωστές τροφές.

Εδώ έχουμε φτιάξει μια λίστα που θα διατηρήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό αυτή την περίοδο.

Ο καλύτερος τρόπος για να μην περάσετε κάποια γρίπη της εποχής, είναι να ασκείστε και να τρώτε τις σωστές τροφές.Σκόρδο

Οι τροφές με έντονη μυρωδιά όπως το σκόρδο είναι πολύ υγιεινές, επειδή περιέχουν αλισίνη, που είναι αντιμικροβιακό.

Μια βρετανική μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έπαιρναν συμπληρώματα αλισίνης κρυολόγησαν 46% λιγότερο.

Συνιστούμε να ενσωματώνετε 3 σκελίδες την ημέρα στη μαγειρική σας.

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια διαθέτουν δύο μεγάλα όπλα που χρειάζεστε αυτή την εποχή της γρίπης, το σελήνιο και τη βήτα γλυκάνη.

Το σελήνιο βοηθά τα λευκά αιμοσφαίρια να παράγουν κυτοκίνες που καθαρίζουν τις ασθένειες.

Η βήτα γλυκάνη βοηθά στην ενεργοποίηση των «υπερηρώων» κυττάρων που βρίσκουν και καταστρέφουν τις λοιμώξεις.

Καρύδες και λάδι καρύδας

Οι καρύδες και το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε ινλαυρικό οξύ, μια ένωση που έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει την ανοσία.

Το λαυρικό οξύ είναι στην πραγματικότητα γνωστό ότι διαταράσσει τις μεμβράνες των παθογόνων που εισβάλλουν.

Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το μαγειρικό λάδι σας με λάδι καρύδας ή δοκιμάστε να προσθέσετε λάδι καρύδας στο πλιγούρι βρώμης και τα smoothies σας.

Τσάι

Η κατανάλωση μαύρου τσαγιού σύμφωνα με έρευνα προστατεύει πολύ καλά το ανοσοποιητικό σύστημα άμυνας του οργανισμού, λόγω της θεανίνης.

Το τσάι περιέχει επίσης κατεχίνες, οι οποίες προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες.

Γιαούρτι

Ο πεπτικός σωλήνας είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανοσοποιητικά όργανά σας, επομένως κρατήστε έξω τα μικρόβια που προκαλούν ασθένειες με προβιοτικά και πρεβιοτικά, που βρίσκονται σε τροφές που έχουν υποστεί φυσική ζύμωση, όπως το γιαούρτι.

Όσοι έχουν πιο υγιές πεπτικό σύστημα έχουν και λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν.

Προτείνουμε ελληνικό γιαούρτι, γιατί περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη.

Γλυκοπατάτα

Είναι γεμάτη βήτα καροτίνη, η οποία βελτιώνει την άμυνα του οργανισμού σας.

Συμβάλλει στην ανάπτυξη των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος και βοηθά στην εξουδετέρωση των επιβλαβών τοξινών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαισθητική Διατροφή και Απώλεια Βάρους

Evi Makavelou

Τροφές με «Κρυμμένο» Αλάτι που Καλό Είναι να Αποφεύγετε

a.alefragkis

Πεπόνι – Πόσο Ωφέλιμο Είναι για την Υγεία;

Evi Makavelou

Αθλητική Διατροφή – Ποιες Τροφές την Απαρτίζουν;

Evi Makavelou

Καλύτερες Τροφές για Βελτίωση του Ύπνου

Evi Makavelou

Σχέση Διατροφής και Ημικρανίας

a.alefragkis

Τρόποι για να Διορθώσετε μια Διατροφική σας Ατασθαλία

a.alefragkis

Η Διατροφή που Αυξάνει το Κολλαγόνο στον Οργανισμό

a.alefragkis

Περισσότερα Λαχανικά στο Πιάτο σας

yoadmin

Τι δεν Πρέπει να Καταναλώνετε πριν τον Ύπνο;

Evi Makavelou

5 Τροφές που Μειώνουν τη Χοληστερόλη!

Ταχίνι – Μία Υπερτροφή με Πολλά Οφέλη για την Υγεία

a.alefragkis