Υγεία & Ομορφιά
Σεξ Σεξουαλικότητα

5 Δικαιολογίες για να Αποφύγετε το Σεξ με τον Σύντροφό σας

Μεταξύ δουλειάς, παιδιών, σπιτιού… είναι δύσκολο να διατηρήσετε ανεβασμένη τη λίμπιντό σας και να είστε πάντα διαθέσιμες για μία μικρή περιπέτεια στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού σας!

Έτσι, χρησιμοποιείτε ολοένα και περισσότερες δικαιολογίες καθημερινά για να αποφύγετε τέτοιου είδους σεξουαλικές περιπέτειες, επιλέγοντας να επενδύσετε τον χρόνο σας… στον ύπνο.

5 Δικαιολογίες για να Αποφύγετε το Σεξ με τον Σύντροφό σας.

Ας δούμε τις πιο συχνές δικαιολογίες που χρησιμοποιούνται για την αποφυγή του σεξ με τον σύντροφο… αλλά και τη σημασία τους…

1. Είμαι κουρασμένη

Οι περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη δικαιολογία για να μην κάνουν σεξ.

Υπάρχει μία μικρή διαφορά όμως ανάμεσα σε αυτές τις γυναίκες, ειδικά μεταξύ 18 και 40 ετών, όταν παράλληλα και οι υποχρεώσεις των ανδρών είναι αναλόγως αυξημένες, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Με αφορμή το πρωινό ξύπνημα λόγω εργασιακών καθηκόντων, η δικαιολογία της κόπωσης ακούγεται ολοένα και πιο συχνά. Από την άλλη, η διάρκεια του σεξ δεν χρειάζεται να είναι πάντοτε «μαραθώνια»!

2. Έχω ημικρανία

Για την καταπολέμηση της ημικρανίας, είναι προτιμότερο να κάνετε σεξ από το να λάβετε κάποιο φάρμακο για την ημικρανία.

Αυτή η «δραστηριότητα» συμβάλλει στην παραγωγή ενδορφινών, οι οποίες σας ανακουφίζουν από τις ημικρανίες και μειώνουν τους πονοκεφάλους.

Επιπλέον, το σεξ έχει και άλλες ψυχικές και ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό, όπως π.χ. το γεγονός ότι προάγει έναν συναισθηματικό δεσμό με το ταίρι σας και σας δίνει την ικανοποίηση ότι μοιραστήκατε μαζί μια ευχάριστη στιγμή.

3. Μπορεί να μας ακούσουν τα παιδιά

Η δικαιολογία αυτή, η οποία λειτουργεί επίσης με φίλους, σχετίζεται με την οικειότητα.

Το ζευγάρι μπορεί να μην αισθάνεται ελεύθερο να εκφραστεί κατά τη διάρκεια του σεξ λόγω των λεπτών τοίχων, ειδικά όταν τα ζευγάρια κάνουν μαζί διακοπές και τα δωμάτιά τους βρίσκονται δίπλα δίπλα.

Υπάρχουν όμως λύσεις, όπως π.χ. να προσπαθήσετε να κάνετε ησυχία ή ακόμη και να περιμένετε μέχρι να κοιμηθούν όλοι. Όσον αφορά τα παιδιά, κοιμούνται συνήθως στις 11 το βράδυ, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να στερηθείτε μία απολαυστική και ευχάριστη στιγμή γεμάτη πάθος.

4. Έχω παχύνει

Όταν ένας από τους δύο συντρόφους χρησιμοποιεί αυτήν τη δικαιολογία, θα πρέπει να γίνεται ιδιαίτερα κατανοητό ότι εννοείται πως «νιώθει άσχημα για τον εαυτό του». Αυτή η δικαιολογία εξαρτάται από το πώς αισθάνεται ο ένας για τον άλλον, αν είναι αρκετά έντονα τα συναισθήματα, εάν έχει προηγηθεί μία εγκυμοσύνη, κ.λπ.

Οι γυναίκες στην τελευταία περίπτωση χρειάζονται ένα τρυφερό βλέμμα, μια καλή κουβέντα… και προπάντων όχι λογοκρισία για τα περίσσια κιλά! Το να κάνεις έρωτα μπορεί να είναι ένας τρόπος για τη γυναίκα να ανακτήσει το σώμα της και την αυτοπεποίθησή της

5. Έχω περίοδο

Ορισμένα ζευγάρια δεν έχουν κανένα απολύτως θέμα κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών της έμμηνου ρύσεως.

Απλά θα λέγαμε παρακάμπτουν τους κανόνες! Αλλά σε πολλές περιπτώσεις, ένας σύντροφος δεν θέλει να κάνει σεξ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αναφέρουν οι ειδικοί.

Ωστόσο, το σεξ δεν σημαίνει απαραίτητα διείσδυση. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι, προφανώς!

Εκτός και αν κανένας στο ζευγάρι δεν απολαμβάνει το σεξ κατά την έμμηνο ρύση. Οπότε, σε αυτήν την περίπτωση, δεν χρειάζεται να αναγκάσετε τον εαυτό σας! Απλά θα πρέπει να περιμένετε.

Τι κρύβουν αυτές οι δικαιολογίες;

Σίγουρα, οι παραπάνω λόγοι δύνανται να είναι πραγματικοί και να οφείλονται σε διάφορες και ποικίλες αιτίες. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να αναρωτηθείτε το εξής:

Προσφέροντας στον εαυτό σας μια μικρή σεξουαλική απόλαυση, θα έχετε ένα ευεργετικό αποτέλεσμα για τον εαυτό σας και παράλληλα θα ικανοποιήσετε και τον σύντροφό σας!

Αλλά αυτές οι δικαιολογίες είναι συχνά ένδειξη κακής επικοινωνίας μεταξύ του ζευγαριού.

Όταν επαναλαμβάνονται μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί και να κρύβουν ένα βαθύτερο πρόβλημα. Σε αυτήν την περίπτωση προτείνεται να συμβουλευτείτε έναν ειδικό που εξειδικεύεται στα συγκεκριμένα θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς Έχει Επηρεάσει ο Κορωνοϊός τη Λίμπιντο

Σεξ στα 40 – Τι Πρέπει να Ξέρετε

Πώς Αλλάζει η Στύση με το Πέρασμα της Ηλικίας

Γιατί να Βάλετε το Σεξ στην Καθημερινότητά σας

Τι δεν Πρέπει να Κάνετε για να Έχετε μια Καλή Σεξουαλική Ζωή

Απουσία Οργασμού – Γιατί Συμβαίνει

Τι δεν Πρέπει να Κάνει μια Γυναίκα Μετά το Σεξ

Προφυλακτικό – Σωστή Χρήση και Πιθανά Ατυχήματα

Το Σπέρμα και οι Ευεργετικές Ιδιότητές του

Οι Αιτίες που Μπορεί να Κρύβονται Πίσω από την Κολπική Φαγούρα

Στυτική Δυσλειτουργία

Όταν η Σεξουαλική Επαφή Γίνεται Επώδυνη