Υγεία & Ομορφιά
Αχλάδια - Τα Διατροφικά Οφέλη που Έχουν
Διατροφή

Αχλάδια – Τα Διατροφικά Οφέλη που Έχουν

Τα αχλάδια είναι πολύ μαλακά, ζουμερά και γλυκά φρούτα.

Επίσης έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, γι’ αυτό κι είναι απαραίτητο να τα συμπεριλάβετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Μεταξύ άλλων διαθέτουν πολλά αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και βιταμίνη C και καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε για όλα τα διατροφικά οφέλη που έχουν.

Ευτυχώς, τα αχλάδια είναι γεμάτα με βόριο, ένα μεταλλοειδές που χρειάζεται το σώμα μας για να διατηρήσει το ασβέστιο.Βοηθάνε στην πρόληψη της οστεοπόρωσης

Οι ηλικιωμένοι είναι ευαίσθητοι στην οστεοπόρωση, μια ασθένεια που μειώνει τη δύναμη των οστών και κάνει τα οστά πιο εύκολο να σπάσουν.

Ευτυχώς, τα αχλάδια είναι γεμάτα με βόριο, ένα μεταλλοειδές που χρειάζεται το σώμα μας για να διατηρήσει το ασβέστιο.

Έτσι τα αχλάδια μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη αυτής της ασθένειας των οστών.

Αντιοξειδωτική δράση

Τα αχλάδια είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C και ο χαλκός.

Όλα αυτά προστατεύουν τα κύτταρα μας από τις βλάβες που σχετίζονται με το οξυγόνο από τις ελεύθερες ρίζες.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ο χυμός αχλαδιού είχε ισχυρή δράση σάρωσης ενάντια στις ελεύθερες ρίζες.

Υγεία της καρδιάς

Οι διαιτητικές ίνες στα αχλάδια είναι επίσης καλά νέα για την καρδιά σας.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι φυτικές ίνες μειώνουν την κακή χοληστερόλη, απομακρύνοντας τα χολικά άλατα από το σώμα.

Κάνουν καλό στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Οι φυτικές ίνες στα αχλάδια τα καθιστούν επίσης χαμηλά στον γλυκαιμικό δείκτη.

Τα αχλάδια έχουν επίσης λίγες θερμίδες κι υδατάνθρακες, τους οποίους οι διαβητικοί θέλουν να ελαχιστοποιήσουν στη διατροφή τους.

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχουν ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα για να αποτρέψουν τις ασθένειες και να σας κάνουν να νιώθετε υπέροχα.

Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Τα φυτοθρεπτικά συστατικά των αχλαδιών έχουν όλα αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Αυτό βοηθά στην υγεία της καρδιάς και του πεπτικού συστήματος, καθιστώντας τα αχλάδια απαραίτητο συστατικό στη διατροφή.

Βελτιώνουν την αρτηριακή πίεση

Η φλούδα του αχλαδιού όχι μόνο είναι γεμάτη φυτικές ίνες, είναι γεμάτη και με κερκετίνη.

Η κερκετίνη είναι ένα από τα αντιοξειδωτικά που έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες κι επίσης βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Tροφές που Πρέπει να Αποφεύγετε πριν τον Ύπνο

Evi Makavelou

Οι Λόγοι για να Πίνετε Τσάι Καθημερινά

Evi Makavelou

Περισσότερα Λαχανικά στο Πιάτο σας

yoadmin

Λιγούρες – Ποιο Διατροφικό Στοιχείο σας Λείπει;

a.alefragkis

Υδατάνθρακες – Τι Συμβαίνει στον Οργανισμό αν τους Κόψουμε

a.alefragkis

Κυτταρίτιδα και ο Ρόλος της Διατροφής

Evi Makavelou

Γι’ Αυτούς τους Λόγους δεν Πρέπει να Τρώτε Γρήγορα

Evi Makavelou

Τα Απαραίτητα Τρόφιμα σε Κάθε Κουζίνα

Evi Makavelou

Οι Τροφές που Αυξάνουν το Προσδόκιμο Ζωής των Αντρών

a.alefragkis

Σεροτονίνη – Τα Τρόφιμα που την Ανεβάζουν

Evi Makavelou

Τα Θρεπτικά Συστατικά του Χειμώνα

Evi Makavelou

Κατακράτηση Υγρών – Ποιες Τροφές να Αποφεύγετε;

Evi Makavelou