Υγεία & Ομορφιά
Πώς θα Χάνετε Βάρος Τρώγοντας;
Διατροφή

Πώς θα Χάνετε Βάρος Τρώγοντας;

Οι συνήθειες που έχει ο κάθε άνθρωπος είναι γενικά δύσκολο να κοπούν, ειδικά σε θέματα διατροφής.

Η εκμάθηση για υγιεινές μερίδες δεν είναι απλώς απαραίτητη για απώλεια βάρους.

Είναι επίσης ένας απλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι τρώτε μεγάλη ποικιλία τροφών με τη σωστή ισορροπία θρεπτικών συστατικών για γενική καλή υγεία.

Αυτή είναι μια πολύπλοκη εργασία που εξαρτάται από τον σωματότυπο, το στάδιο της ζωής και τις ατομικές σας ανάγκες.

Αν και δεν μπορούμε πάντα να επιτύχουμε τέλεια αυτήν την ισορροπία, ένα καλό σημείο για να ξεκινήσουμε είναι να γνωρίζουμε τι και πόσο να βάλουμε στα πιάτα μας στο σπίτι.

Τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, χαμηλά σε θερμίδες κι εξαιρετικά χορταστικά.Βρίσκοντας τη σωστή ισορροπία

Μπορεί να γνωρίζετε πώς πρέπει να είναι ένα υγιεινό γεύμα, αλλά απλά δεν μπορείτε να το πραγματοποιήσετε.

Το μοντέλο «τέλειο πιάτο» που χρησιμοποιείται από ειδικούς στη διατροφή μας βοηθά να κατανοήσουμε τα μεγέθη των μερίδων.

Επίσης στοχεύει στις σωστές αναλογίες κάθε ομάδας τροφίμων σε κάθε γεύμα.

Η αρχή αυτού του μοντέλου είναι ότι το ένα τέταρτο του πιάτου σας είναι γεμάτο με υδατάνθρακες υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες.

Ένα άλλο τέταρτο αποτελείται από άπαχη πρωτεΐνη και το υπόλοιπο μισό του πιάτου σας είναι γεμάτο με ένα μείγμα πολύχρωμων λαχανικών.

Οι τέλειες μερίδες

Γεμίζοντας το μισό πιάτο σας με ένα μείγμα λαχανικών και σαλάτας, υπάρχει φυσικά λιγότερος χώρος στο πιάτο σας για άλλα φαγητά.

Τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, χαμηλά σε θερμίδες κι εξαιρετικά χορταστικά.

Οπότε παρόλο που φαίνεται ότι τρώτε πολύ φαγητό, στην πραγματικότητα δεν τρώτε.

Γεμίστε πρώτα το πιάτο σας με λαχανικά ή και σαλάτα.

Στοχεύστε σε μια ποικιλία από πολύχρωμα λαχανικά (καρότα, μπρόκολο, πιπεριά).

Μία μερίδα είναι μισό φλιτζάνι μαγειρεμένα λαχανικά (μπιζέλια, καλαμπόκι, καρότα) ή ένα φλιτζάνι λαχανικά σαλάτας (μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, πιπεριά).

Επιλέξτε ποικιλίες με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Εστιάστε σε αυτά που θέλετε να τρώτε περισσότερο, όπως λαχανικά, φρούτα, όσπρια και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Βάζοντας περισσότερες από τις υγιεινές τροφές στο πιάτο σας, φυσικά «παραγκωνίζετε» τις λιγότερο υγιεινές επιλογές.

Γίνετε δημιουργικοί με ντρέσινγκ και καρυκεύματα για σαλάτες και λαχανικά.

Αν έχουν καλή γεύση, θα φάτε περισσότερα από αυτά!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανθρακούχο Νερό και Οφέλη στην Υγεία

Λάδι Κάνναβης – Η Διατροφική του Αξία

Evi Makavelou

Συμπληρώματα Διατροφής για την Ενίσχυση του Ανοσοποιητικού

Eleni Giannopoulou

Ανεβάστε τη Διάθεσή σας με την Κατάλληλη Διατροφή!

Τι να Τρώω για να Πέσει η Πίεση;

admin

Β-Γλυκάνη – Τα Οφέλη της στην Υγεία

Evi Makavelou

Το Πεπόνι και τα Πολλαπλά Οφέλη του

Μπορεί η μεσογειακή διατροφή να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον COVID-19;

Stelios Resitis

Εαρινή Κόπωση – Πώς να Θωρακίσετε Κατάλληλα τον Οργανισμό σας

admin

Τι δεν Πρέπει να Κάνετε με Άδειο Στομάχι

admin

Αρθρίτιδα και ο Ρόλος της Διατροφής

Evi Makavelou

Το Μυστικό της Μεσογειακής Διατροφής

admin