Υγεία & Ομορφιά
Φυσικά Γλυκαντικά Αντί για Ζάχαρη
Διατροφή

Φυσικά Γλυκαντικά Αντί για Ζάχαρη

Η ζάχαρη είναι παντού κι ακόμη κι αν αποφεύγετε τις σοκολάτες και τα γλυκά, κρύβεται σε πολλά  προϊόντα διατροφής.

Αξίζει λοιπόν τον κόπο να ψάξετε για εναλλακτικές γλυκαντικές ουσίες για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, αύξησης βάρους ή πρόωρης γήρανσης λόγω υπερκατανάλωσης της ζάχαρης.

Επίσης αν θέλετε να χάσετε βάρος ή απλώς να είστε γενικά πιο υγιείς στην καθημερινή σας ζωή, η κατανάλωση ζάχαρης δεν είναι ακριβώς η καλύτερη επιλογή.

Η ζάχαρη είναι φλεγμονώδης για το σώμα.

Και φυσικά, η χρόνια φλεγμονή δεν είναι κάτι που θέλετε να περιφέρεται στο σύστημά σας.

Μπορεί να σχετίζεται με αυτοάνοσες παθήσεις, δερματικά προβλήματα κι ενεργειακή ανισορροπία.

Προηγούμενη έρευνα δείχνει επίσης ότι η ζάχαρη είναι μια εθιστική ουσία, επομένως όσο περισσότερο τρώτε, τόσο περισσότερο λαχταράτε.

Η στέβια είναι πολύ πιο γλυκιά από τη ζάχαρη, επομένως καλό είναι να χρησιμοποιείτε πολύ λίγη ποσότητα.Στέβια

Μία από τις κλασικές εναλλακτικές λύσεις ζάχαρης είναι η στέβια.

Ουσιαστικά έχει γλυκαιμικό δείκτη μηδέν και δεν περιέχει φρουκτόζη.

Η στέβια είναι πολύ πιο γλυκιά από τη ζάχαρη, επομένως καλό είναι να χρησιμοποιείτε πολύ λίγη ποσότητα.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στη θέση της επιτραπέζιας ζάχαρης στα αγαπημένα σας φαγητά και ποτά, όπως καφέδες και smoothies.

Μέλι

Το μέλι είναι μια εξαιρετική υπερτροφή που είναι γεμάτη με ένζυμα, αντιοξειδωτικά, σίδηρο, ψευδάργυρο, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, Β6, ριβοφλαβίνη και νιασίνη.

Προωθεί επίσης την ανάπτυξη υγιών βακτηρίων στο πεπτικό σύστημα.

Μπορείτε να φάτε το μέλι μαζί με τα δημητριακά στο πρωινό σας ή να το προσθέσετε σε ροφήματα, όπως το τσάι.

Χουρμάδες

Οι χουρμάδες είναι καλή πηγή καλίου, χαλκού, σιδήρου, μαγγανίου, μαγνησίου και βιταμίνης Β6.

Τα θρεπτικά συστατικά στους χουρμάδες βοηθούν επίσης στον μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των λιπών και των υδατανθράκων.

Χυμός φρούτων

Οι χυμοί φρούτων όπως ο χυμός μήλου ή πορτοκαλιού είναι εξαιρετικοί για χρήση ως φυσικό γλυκαντικό σε smoothies φρούτων και ροφήματα όπως το παγωμένο τσάι.

Για να γλυκάνετε τα ροφήματα που απαιτούν ζάχαρη, μπορείτε να προσθέσετε χυμούς ανανά, μήλου, κράνμπερι ή πορτοκαλιού.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Αλλαγές που θα Παρατηρήσετε στο Σώμα σας εάν Τρώτε Καθημερινά Αμύγδαλα

admin

Υγιεινές Τροφές που Βελτιώνουν τη Διάθεση

Evi Makavelou

Μπορεί η μεσογειακή διατροφή να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον COVID-19;

Stelios Resitis

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος – Ο Ρόλος της Διατροφής

Evi Makavelou

Τα Τρόφιμα που Σταματούν την Προσπάθειά σας για Δίαιτα

admin

Γιατί Είναι Σημαντικό να Καταναλώνετε Πρωτεΐνη;

Evi Makavelou

Ο Καφές και τα Υποκατάστατά του

Evi Makavelou

Καφές και Αδυνάτισμα – Δείτε Πόσες Θερμίδες Έχει Κάθε Είδος

admin

Πώς να Επιλέξουμε το Κατάλληλο Γιαούρτι;

Evi Makavelou

Λιγούρες – Ποιο Διατροφικό Στοιχείο σας Λείπει;

admin

Τα Καλύτερα Σνακ για Ενέργεια

Evi Makavelou

Πώς θα Καταπολεμήσετε τον Εθισμό στα Ανθυγιεινά Τρόφιμα;