Υγεία & Ομορφιά
Φυσικά Γλυκαντικά Αντί για Ζάχαρη
Διατροφή

Φυσικά Γλυκαντικά Αντί για Ζάχαρη

Η ζάχαρη είναι παντού κι ακόμη κι αν αποφεύγετε τις σοκολάτες και τα γλυκά, κρύβεται σε πολλά  προϊόντα διατροφής.

Αξίζει λοιπόν τον κόπο να ψάξετε για εναλλακτικές γλυκαντικές ουσίες για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, αύξησης βάρους ή πρόωρης γήρανσης λόγω υπερκατανάλωσης της ζάχαρης.

Επίσης αν θέλετε να χάσετε βάρος ή απλώς να είστε γενικά πιο υγιείς στην καθημερινή σας ζωή, η κατανάλωση ζάχαρης δεν είναι ακριβώς η καλύτερη επιλογή.

Η ζάχαρη είναι φλεγμονώδης για το σώμα.

Και φυσικά, η χρόνια φλεγμονή δεν είναι κάτι που θέλετε να περιφέρεται στο σύστημά σας.

Μπορεί να σχετίζεται με αυτοάνοσες παθήσεις, δερματικά προβλήματα κι ενεργειακή ανισορροπία.

Προηγούμενη έρευνα δείχνει επίσης ότι η ζάχαρη είναι μια εθιστική ουσία, επομένως όσο περισσότερο τρώτε, τόσο περισσότερο λαχταράτε.

Η στέβια είναι πολύ πιο γλυκιά από τη ζάχαρη, επομένως καλό είναι να χρησιμοποιείτε πολύ λίγη ποσότητα.Στέβια

Μία από τις κλασικές εναλλακτικές λύσεις ζάχαρης είναι η στέβια.

Ουσιαστικά έχει γλυκαιμικό δείκτη μηδέν και δεν περιέχει φρουκτόζη.

Η στέβια είναι πολύ πιο γλυκιά από τη ζάχαρη, επομένως καλό είναι να χρησιμοποιείτε πολύ λίγη ποσότητα.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στη θέση της επιτραπέζιας ζάχαρης στα αγαπημένα σας φαγητά και ποτά, όπως καφέδες και smoothies.

Μέλι

Το μέλι είναι μια εξαιρετική υπερτροφή που είναι γεμάτη με ένζυμα, αντιοξειδωτικά, σίδηρο, ψευδάργυρο, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, Β6, ριβοφλαβίνη και νιασίνη.

Προωθεί επίσης την ανάπτυξη υγιών βακτηρίων στο πεπτικό σύστημα.

Μπορείτε να φάτε το μέλι μαζί με τα δημητριακά στο πρωινό σας ή να το προσθέσετε σε ροφήματα, όπως το τσάι.

Χουρμάδες

Οι χουρμάδες είναι καλή πηγή καλίου, χαλκού, σιδήρου, μαγγανίου, μαγνησίου και βιταμίνης Β6.

Τα θρεπτικά συστατικά στους χουρμάδες βοηθούν επίσης στον μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των λιπών και των υδατανθράκων.

Χυμός φρούτων

Οι χυμοί φρούτων όπως ο χυμός μήλου ή πορτοκαλιού είναι εξαιρετικοί για χρήση ως φυσικό γλυκαντικό σε smoothies φρούτων και ροφήματα όπως το παγωμένο τσάι.

Για να γλυκάνετε τα ροφήματα που απαιτούν ζάχαρη, μπορείτε να προσθέσετε χυμούς ανανά, μήλου, κράνμπερι ή πορτοκαλιού.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Πάντα για την Καστανή Ζάχαρη

Evi Makavelou

Οι Τροφές που Προκαλούν και Εντείνουν τη Δυσκοιλιότητα

Evi Makavelou

Αυτές Είναι οι Τροφές που Ανακουφίζουν από τον Πόνο

admin

Ω3, Ω6, Ω9 και Κορεσμένα Λιπαρά Οξέα – Γιατί τα Χρειαζόμαστε;

admin

Τι να μην Τρώτε πριν Βγείτε στην Παραλία;

Evi Makavelou

Γνωρίστε την Ωμοφαγική Διατροφή

admin

Παχαίνει το Άγχος;

admin

Διατροφή για Υγιές Δέρμα

admin

Η «Μαγική» Ρίγανη και οι Αντικαρκινικές της Ιδιότητες

admin

Τροφές για να Αντιμετωπίσετε το Κοιλιακό Φούσκωμα

Evi Makavelou

Πού Κρύβεται το Λίπος;

admin

Υγιεινή Μαγειρική – Τεχνικές και Οφέλη