Υγεία & Ομορφιά
Κανέλα - Λόγοι για να την Προτιμήσετε
Διατροφή

Κανέλα – 3 Λόγοι για να την Προτιμήσετε

Βασικό στοιχείο στον καφέ και τα αρτοσκευάσματα πρωινού, η κανέλα είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό μπαχαρικό.

Όταν πασπαλίζετε κανέλα στο φαγητό σας έχετε μια πιο γλυκιά και πικάντικη γεύση.

Ταυτόχρονα η κανέλα έχει θετικό αντίκτυπο και στην υγεία σας.

Η απλή προσθήκη κανέλας σε τρόφιμα, όπως το γιαούρτι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε γεύση και μικροθρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας.Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρκίνου

Η κανέλα είναι πλούσια σε ισχυρά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το σώμα σας από την οξειδωτική βλάβη που μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο.

Για παράδειγμα, μελέτες έχουν δείξει ότι η κανέλα δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό στα ανθρώπινα κύτταρα του παχέος εντέρου, μειώνοντας τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.

Καταπολεμά τον διαβήτη και τις καρδιακές παθήσεις

Η κανέλα έχει επίσης πολλές ιδιότητες που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, ειδικά σε άτομα με διαβήτη.

Μια παλαιότερη μελέτη εξέτασε τις επιδράσεις της κανέλας σε ορισμένους δείκτες σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Όσοι έπαιρναν 6 γραμμάρια κανέλας καθημερινά είχαν μειωμένα τριγλυκερίδια και χοληστερόλη.

Επιπλέον, η κανέλα έχει αντιδιαβητικά αποτελέσματα και σημαντικά οφέλη για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που εμπλέκεται στη μεταφορά του σακχάρου από την κυκλοφορία του αίματος στα κύτταρα για να χρησιμοποιηθεί ως ενέργεια.

Τα άτομα με διαβήτη είναι ανθεκτικά στην ινσουλίνη, που σημαίνει ότι η ινσουλίνη δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της το ίδιο αποτελεσματικά.

Μελέτες δείχνουν ισχυρές ενδείξεις για την ικανότητα της κανέλας να βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Αποτρέπει τις αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα

Η κανέλα έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει τις αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα μετά από ένα γεύμα.

Το πάγκρεας απελευθερώνει πολλά πεπτικά ένζυμα που αρχίζουν να διασπούν τη ζάχαρη αμέσως μετά το φαγητό.

Μελέτες δείχνουν ότι η κανέλα παρεμβαίνει σε αυτά τα ένζυμα, επιβραδύνοντας την απελευθέρωση υδατανθράκων στο πεπτικό σύστημα.

Η απλή προσθήκη κανέλας σε τρόφιμα, όπως το γιαούρτι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε γεύση και μικροθρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας.

Εάν θέλετε συμβουλές για το πώς να προσθέσετε περισσότερη κανέλα στο διατροφικό σας πρόγραμμα, μιλήστε με έναν διαιτολόγο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γυναικεία Υγεία – Οι Καλύτερες Τροφές για το Καλοκαίρι

Evi Makavelou

Τροφές για Φθινοπωρινή Αποτοξίνωση

Evi Makavelou

Λόγοι για να Πίνετε Πολύ Νερό την Ημέρα

Evi Makavelou

Τι να Τρώτε Όταν Κάνει Κρύο;

Evi Makavelou

Οι Υδατάνθρακες που Πρέπει να Καταναλώνετε

Evi Makavelou

Κόκκινο Κρασί – Τα Οφέλη του στην Υγεία

Evi Makavelou

Βιταμίνη D – Μύθοι και Αλήθειες

Evi Makavelou

Πώς θα Κόψετε το Κρέας Εύκολα;

Evi Makavelou

Οι Συνέπειες της Ζάχαρης στην Υγεία σας

admin

Πόσο Υγιεινά Είναι τα Smoothies;

Evi Makavelou

Πέντε Λόγοι για να Τρώτε Γιαούρτι

Evi Makavelou

Με Ποιες Τροφές θα Ανεβάσετε τον Αιματοκρίτη σας;

admin