Υγεία & Ομορφιά
kaftera-fagita
Εναλλακτικές ΘεραπείεςΥγεία

Καυτερά Φαγητά – Γιατί να τα Εντάξετε στη Διατροφή σας;

Είτε μας αρέσουν είτε όχι, οι πικάντικες τροφές φαίνεται πως βελτιώνουν την υγεία μας και έχουν πολλά περισσότερα οφέλη απ’ όσα μπορεί να φανταζόμασταν.

Σύμφωνα με έρευνα της Κινεζικής Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών, οι πικάντικες τροφές, εφόσον καταναλώνονται σχεδόν κάθε μέρα, μειώνουν κατά 14% τον κίνδυνο θανάτου. Επίσης, έχουν συνδεθεί με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο, καθώς και από καρδιακές και αναπνευστικές παθήσεις.

kaftera-fagitaΑναλυτικότερα οι λόγοι που θα μας πείσουν να τις εντάξουμε στη διατροφή μας:

Βοηθούν στην απώλεια βάρους

Τα καυτερά βοηθούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Όσοι τρώνε καυτερά αναφέρουν επίσης ότι αισθάνονται λιγότερο πεινασμένοι και έχουν λιγότερες λιγούρες για αλμυρές, λιπαρές και γλυκές τροφές.

Ωφελούν την καρδιά

Οι καυτερές πιπεριές μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου μέσω της μείωσης των επιπέδων της LDL «κακής» χοληστερόλης και της βελτίωσης της κυκλοφορίας του αίματος. Η καψαϊκίνη ερευνάται από τους επιστήμονες για την ικανότητά της να αντιμετωπίζει προβλήματα του κυκλοφορικού,
σκλήρυνσης των αρτηριών και ανώμαλου καρδιακού ρυθμού.

Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν έναν εντυπωσιακά μακρύ κατάλογο αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι γνωστό ότι προλαμβάνουν τη γήρανση.

Προστατεύουν το στομάχι

Η καψαϊκίνη σκοτώνει το ελικοβακτήριο του πυλωρού (H. pylori) το οποίο εντοπίζεται στο στομάχι και προκαλεί έλκη. Ασιατική μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν κυρίως κινέζικα φαγητά, τα οποία περιέχουν λιγότερη καψαϊκίνη, εμφάνιζαν έλκη με τριπλάσια συχνότητα από όσους
προτιμούσαν την Ινδική κουζίνα ή την κουζίνα της Μαλαισίας, που είναι πιο καυτερές.

Καθαρίζουν τα ιγμόρεια

Η καψαϊκίνη της καυτερής πιπεριάς είναι παρόμοια με μια ένωση που χρησιμοποιείται σε πολλά αποσυμφορητικά.

Όσο πιο καυτερή είναι η τροφή, τόσο καλύτερα για τη μύτη σας. Εκτός της ρινικής αποσυμφόρησης που
προκαλούν, οι καυτερές πιπεριές περιέχουν βιταμίνη Α, η οποία ενισχύει το βλεννογόνο της μύτης και αποτρέπει την είσοδο μικροβίων στο σώμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Χοληστερίνη Μειώνεται με την Κατανάλωση Γάλακτος

Τα Σημάδια στο Σώμα σας που Μαρτυρούν ότι δεν Κάνετε Υγιεινή Διατροφή

Editor6 pharma

Κεφαλαλγίες Τάσεως – Αιτίες, Συμπτώματα και Αντιμετώπιση

Editor6 pharma

Ρευματοειδής Αρθρίτιδα και Συμπτώματα

Editor6 pharma

Κρυολόγημα – Αντιμετωπίστε το Έξυπνα!

Περίοδος και Πιθανοί Λόγοι που δεν Ήρθε

Evi Makavelou

Τρόποι για να Αυξήσετε την Καλή Χοληστερόλη στο Αίμα σας

Editor6 pharma

Εναλλαγή Κρύου – Ζέστης. Ας Προστατεύσουμε τις Αρτηρίες μας

Eleni Giannopoulou

Λέμφωμα – Ένας Καρκίνος του Αίματος που Είναι Δύσκολο να Διαγνωστεί

Οι Ενδείξεις που Φανερώνουν ότι δε Φροντίζετε τον Εαυτό σας

Evi Makavelou

Άνοια και Παράγοντες Κινδύνου Εμφάνισης

Evi Makavelou

Πόνοι αρθρώσεων και Ηλικία

Danae Stratiki