Υγεία & Ομορφιά
Στο σκόπευτρο των ερευνητών, είναι τα πρωτεϊνικά ποτά που έχουν εισβάλει στα γυμναστήρια και εμπεριέχουν πλευρικά αμινοξέα διακλαδισμένης αλύσου όπως λευκίνη, ισολευκίνη και βαλίνη.
Στο σκόπευτρο των ερευνητών, είναι τα πρωτεϊνικά ποτά που έχουν εισβάλει στα γυμναστήρια και εμπεριέχουν πλευρικά αμινοξέα διακλαδισμένης αλύσου όπως λευκίνη, ισολευκίνη και βαλίνη.
Επικαιρότητα

Οι Κίνδυνοι από την Κατανάλωση Πρωτεϊνικών Ποτών

Σύμφωνα με Αυστραλούς ερευνητές, μερικά πρωτεϊνικά ροφήματα είναι επιβλαβή για τον εγκέφαλο, καθώς έχουν επιπτώσεις στην παραγωγή σεροτονίνης.

Εάν η αθλητική δραστηριότητα είναι καλή για την υγεία, η επιθυμία για αύξηση των επιδόσεων μπορεί, με τη σειρά της, να παράγει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Μια μελέτη που διεξήχθη από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ (Αυστραλία) και δημοσιεύθηκε στο “Nature Metabolism”, προειδοποιεί για την βλαβερότητα ορισμένων προϊόντων, που χρησιμοποιούνται από τους αθλητές για να αυξήσουν τη μυϊκή τους μάζα.

Στο σκόπευτρο των ερευνητών, είναι τα πρωτεϊνικά ποτά που έχουν εισβάλει στα γυμναστήρια και εμπεριέχουν πλευρικά αμινοξέα διακλαδισμένης αλύσου όπως λευκίνη, ισολευκίνη και βαλίνη.

Στο σκόπευτρο των ερευνητών, είναι τα πρωτεϊνικά ποτά που έχουν εισβάλει στα γυμναστήρια και εμπεριέχουν πλευρικά αμινοξέα διακλαδισμένης αλύσου όπως λευκίνη, ισολευκίνη και βαλίνη.

Εάν και είναι γνωστό ότι βελτιώνουν την απόδοση, καταπολεμώντας τις μυϊκές βλάβες, τα πλευρικά αμινοξέα διακλαδισμένης αλύσου (BCAA) έχουν και μια άλλη δράση, πολύ πιο προβληματική, σύμφωνα με τα ευρήματα των Αυστραλών επιστημόνων.

Τα πρωτεϊνικά ποτά δεν καταναλώνονται μόνο από τους οπαδούς του body building αλλά και από αλλά άτομα που αθλούνται ή κάνουν κάποια διατροφή.

Τα BCAA που εμπεριέχονται σε αυτά τα πρωτεϊνούχα ροφήματα ανταγωνίζονται την τρυπτοφάνη, ένα οξύ απαραίτητο για την παραγωγή της σεροτονίνης (ισχυρός αγγειοδιασταλτικός παράγοντας και ενισχύει τη φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου). 

Η μελέτη, που διεξήχθη σε ποντίκια, αποδεικνύει ότι μια υψηλή συγκέντρωση BCAA μειώνει την παραγωγή σεροτονίνης, εμποδίζοντας την αίσθηση κορεσμού που προκαλεί αυτό το οξύ.

Στη συνέχεια, όσο εκτίθενται τα ποντίκια σε BCAA, τόσο περισσότερο αρχίζουν να παχαίνουν και ακολούθως μειώνεται το προσδόκιμο ζωής τους.

Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ ζητούν επομένως τον περιορισμό της κατανάλωσης αυτών των ροφημάτων επειδή είναι πιθανό να προκαλέσουν μακροπρόθεσμη σημαντική βλάβη στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Η έλλειψη σεροτονίνης μπορεί επίσης να οδηγήσει σε τροφικές και σεξουαλικές διαταραχές, προβλήματα ύπνου, άγχος, μείωση κινητικότητας, κ.λπ.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Γεννήσεις Διδύμων Έχουν Φθάσει σε Ιστορικά Υψηλά Επίπεδα Παγκοσμίως

Η Πανδημία Εντείνει το Δίλημμα των Καταναλωτών Ανάμεσα στην Ασφάλεια Τροφίμων και την Προστασία του Περιβάλλοντος

Ανακοίνωση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το Κάπνισμα – Η Σχέση Καπνίσματος και νόσου Covid-19

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία – Εννέα στους Δέκα Αναμένουν Ανατιμήσεις

ΣΦΕΕ – EFPIA: Η Λύση δεν Είναι η Άρση της Πατέντας

Delphi Economic Forum IX – Vaccination & Public Health: Building a Prevention – Oriented Culture

Danae Stratiki

Αλλάζουν τα Δεδομένα για τις Μετακινήσεις Προς τα Νησιά από 5 Ιουλίου

Επιστήμονες Ανακάλυψαν Βιοδείκτες-Κλειδιά που Προβλέπουν ποιος Ασθενής Κινδυνεύει να Πεθάνει από τον Νέο Κορωνοϊό

admin

Πρόσκληση για την Παρουσίαση του Βιβλίου του Σωτήρη Γλυκοφρύδη

admin

1,62 δισ. οι Ημερήσιοι Χρήστες του Facebook

admin

Μάσκες, Αντισηπτικά και Βλάβες στο Δέρμα: Πώς να τα Αντιμετωπίσετε;

Το 60% των Ασθενών που Έχουν Νοσηλευθεί Εξαιτίας της Covid-19 Παρουσιάζει Τουλάχιστον Ένα Σύμπτωμα Έπειτα από 6 Μήνες