Αν οι πρώτες ρυτίδες έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στο πρόσωπό σας, υπάρχει ακόμη χρόνος και λύσεις για να παρατείνετε τη νεότητα της επιδερμίδας σας.
Κι αν το μυαλό σας πάει σε ακριβές καλλυντικές κρέμες και θεραπείες, καλύτερα να ρίξετε πρώτα μια ματιά στην κουζίνα σας.
Έτσι, πριν πολλαπλασιαστούν οι ρυτίδες, προσθέστε αυτές τις τροφές στη διατροφή σας:
Μαύρο σουσάμι
Είναι πλούσιο σε αμινοξέα, κάλιο και φυτικές ίνες, συστατικά που προσφέρουν νεανικό δέρμα.
Κολοκυθόσποροι
Περιέχοντας άφθονο ψευδάργυρο, βιταμίνη Ε, θείο και ω3 λιπαρά οξέα, οι σπόροι αυτοί θεραπεύουν, θρέφουν, αναπλάθουν και ενυδατώνουν το δέρμα.
Μπορεί επίσης να επιδιορθώσουν σημάδια που σου έχει αφήσει η ακμή.
Αβοκάντο
Το αβοκάντο περιέχει ένα λιπαρό με τόσο μικρό μόριο που μπορεί να γλιστρήσει μέσα από τις μεμβράνες και να προστατεύσει τα μιτοχόνδρια και το DNA από τις ελεύθερες ρίζες.
Αυτό σημαίνει πιο λαμπερό δέρμα.
Προσθέστε το λοιπόν στις σαλάτες και τα πιάτα σας και δεν θα χάσετε!
Ωμέγα 3 λιπαρά
Υπάρχει λόγος που επαναλαμβάνουμε συνέχεια πόσο θαυμαστά είναι τα ω3 λιπαρά οξέα και για τον οργανισμό και για το δέρμα.
Οι τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε αυτά τα λιπαρά καταστέλλουν την ανταπόκριση του οργανισμού σας στις φλεγμονές και κάνουν τα κύτταρα να συγκρατούν νερό.
Έτσι το δέρμα γίνεται πιο σφιχτό και μειώνονται οι ρυτίδες.
Για να επωφεληθείτε από αυτές τις ιδιότητες, προσθέστε στη διατροφή σας σολομό, λιναρόσπορο, τόφου, γαρίδες και φασόλια σόγιας.
Σελήνιο
Για να διατηρηθεί η ελαστίνη της επιδερμίδας να τρώτε τροφές πλούσιες σε σελήνιο, ένα μέταλλο που βοηθά την επιδερμίδα να είναι πιο λεία και σφιχτή.
Φάτε βραζιλιάνικα καρύδια, τόνο από κονσέρβα, γαλοπούλα, τυρί cottage με λίγα λιπαρά και μύδια.
Πρωτεΐνες
Οι ίνες του κολλαγόνου αποτελούνται από αμινοξέα, τα οποία αποτελούνται από πρωτεΐνες.
Για να δείτε πιο σφιχτό και λείο το δέρμα σας, κατανάλωνε περισσότερες τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη όπως ψάρι, όσπρια, tofu, άπαχο κρέας, πουλερικά και αβγά.
Βιταμίνη C και E
Η βιταμίνη C είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή του κολλαγόνου και ενισχύει την ικανότητα ανάπλασης της επιδερμίδας.
Δοκιμάστε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C όπως πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μπρόκολο, πιπεριές, φράουλες, πορτοκάλια και παπάγια.
Η παπάγια περιέχει επίσης άφθονη βιταμίνη Ε, άλλο ένα πολύ σημαντικό συστατικό για την καταπολέμηση των ρυτίδων, καθώς προστατεύει τα κύτταρα του δέρματος από τις ακτίνες UV και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες που προκαλούν τις καταστροφικές για το δέρμα ελεύθερες ρίζες.
Δοκιμάστε να προσθέσετε ελαιόλαδο, αλεύρι ολικής αλέσεως, kale, αμύγδαλα και ακτινίδιο στη διατροφή σας για να πάρετε όλα αυτά τα οφέλη.