Υγεία & Ομορφιά
Το πεσμένο στήθος είναι συχνό φαινόμενο για τις γυναίκες με μεγάλα στήθη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όσες έχουν μικρότερα στήθη δεν το παθαίνουν.
Φροντίδα για τη Γυναίκα

Πεσμένο Στήθος – Συνήθειες που Πρέπει να Αλλάξετε για να το Αποφύγετε

Η πτώση του στήθους ή η σταδιακή χαλάρωση του στήθους είναι μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει λόγω της προοδευτικής απώλειας της ελαστικότητας των ινών του δέρματος του μαστού

Δεν είναι ιατρικό πρόβλημα, αλλά αισθητικό, ειδικά όταν εμφανίζεται σε νεαρή ηλικία.

Το πεσμένο στήθος είναι συχνό φαινόμενο για τις γυναίκες με μεγάλα στήθη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όσες έχουν μικρότερα στήθη δεν το παθαίνουν.

Η βαρύτητα, οι αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του θηλασμού και η συνεχής αύξηση και απώλεια βάρους είναι όλοι οι καθοριστικοί παράγοντες της εμφάνισης του στήθους.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες επαναλαμβανόμενες συνήθειες που μπορεί να επιβαρύνουν τις δομές που συγκρατούν εσωτερικά το στήθος.

Αυτές οι συνήθειες είναι οι ακόλουθες:

Κάπνισμα

Το κάπνισμα όχι μόνο έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των κύριων οργάνων του σώματος, αλλά προκαλεί και επιδείνωση του δέρματος και των μυών.

Όπως μας δείχνουν έρευνες, το κάπνισμα συνδέεται άμεσα με μυοσκελετικές διαταραχές.

Οι τοξίνες που περιέχονται στον καπνό επιταχύνουν την απώλεια ελαστικότητας και σταθερότητας στο δέρμα, επειδή μειώνουν την παραγωγή κολλαγόνου και καταστρέφουν την κυκλοφορία του αίματος.

Με την πάροδο του χρόνου επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης και προκαλούν χαλάρωση στο δέρμα, το οποίο περιλαμβάνει και τα στήθη.

Το κάπνισμα όχι μόνο έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των κύριων οργάνων του σώματος, αλλά προκαλεί και επιδείνωση του δέρματος και των μυών.

Λάθος νούμερο σουτιέν

Η επιλογή ενός σουτιέν με ακατάλληλο μέγεθος είναι μια συνήθεια που μπορεί να προκαλέσει την απώλεια της σφριγηλότητας του στήθους, παρόλο που μπορεί να φαίνεται ακίνδυνη.

Ενώ τα σουτιέν είναι φτιαγμένα με εύκαμπτα υλικά που προσαρμόζονται εύκολα στο σώμα, ένα σουτιέν με κακή εφαρμογή αυξάνει την τάση των μαστών μας να πέσουν.

Επίσης, όταν τα σουτιέν είναι πολύ σφιχτά, τείνουν να επηρεάζουν την κυκλοφορία του αίματος, τους συνδέσμους του Cooper και τους μυς του δέρματος.

Κακή στάση σώματος

Η διατήρηση της κακής στάσης αυξάνει τον πόνο στους μυς, επηρεάζει την αισθητική του σώματος και επιπλέον επιταχύνει την χαλάρωση του στήθους με αποτέλεσμα να έχετε πεσμένο στήθος.

Πολλές γυναίκες δεν μπορούν να φανταστούν πόσο διαφορετικό θα ήταν το στήθος τους αν διατηρούσαν μόνιμα μια καλή στάση σώματος.

Με την καθιστή ή όρθια στάση σε ανάρμοστη θέση, τα στήθη χάνουν τη φυσική τους θέση, καθώς επηρεάζονται οι ίνες που τα υποστηρίζουν.

Καθιστική ζωή

Η καθιστική ζωή έχει πολλές αρνητικές επιδράσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του σώματος.

Η αδράνεια αυξάνει τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων, παχυσαρκίας και άλλων διαταραχών που μειώνουν την ποιότητα ζωής μας.

Επιπλέον, δεδομένου ότι οι μαστικοί μύες παραμελούνται όταν είμαστε αδρανείς, είναι σύνηθες για τα στήθη να χάνουν τη σταθερότητα και την ελαστικότητά τους με την πάροδο του χρόνου.

Υπάρχουν ακόμη πολλές ασκήσεις και ρουτίνες προπόνησης που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν αυτή τη συγκεκριμένη περιοχή.

Αυστηρές δίαιτες

Οι αυστηρές δίαιτες επηρεάζουν σημαντικά την υγεία των μυών και του δέρματος.

Ως εκ τούτου, η εφαρμογή τους αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο να πέσουν τα στήθη σας πολύ πριν από τα γηρατειά.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι δίαιτες που συνήθως οδηγούν σε διατροφικές ανεπάρκειες, που προκαλούν αιφνίδιες αλλαγές βάρους και απώλεια μυός και όχι λίπους.

Είναι ζωτικής σημασίας να διατηρηθεί μια σωστή και πλήρης διατροφή, η οποία να περιλαμβάνει τροφές που είναι υγιείς πηγές όλων των θρεπτικών συστατικών που έχει ανάγκη το σώμα.

Πίνετε πολύ αλκοόλ

Η κατανάλωση ενός ποτηριού κόκκινο κρασί την ημέρα προσφέρει πολλά ενδιαφέροντα οφέλη για την υγεία.

Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Εκτός από τις ηπατικές και μεταβολικές δυσκολίες που προκαλεί, η κατανάλωση υπερβολικού αλκοόλ επηρεάζει άμεσα την ελαστικότητα του δέρματος.

Ως αποτέλεσμα, αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρης γήρανσης και επιταχύνει την απώλεια σταθερότητας των μαστών.

www.MedicalManage.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συμβουλές για τις Κράμπες Περιόδου

Evi Makavelou

Κνησμός στα Γεννητικά Όργανα και Αιτίες

Evi Makavelou

Πότε Πρέπει να Πάτε στον Γυναικολόγο σας;

Evi Makavelou

Αντιμετωπίστε την Κολπική Μυκητίαση

yoadmin

Πότε η Περίοδος Διαρκεί Περισσότερο;

Μύθοι και Αλήθειες για την Αντισύλληψη

Evi Makavelou

Λάθη που Κάνεις Όταν Έχεις Περίοδο

Evi Makavelou

Πότε Γίνεται Υπερέκκριση Κολπικών Υγρών;

a.alefragkis

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών και Σημάδια

Με Ποια Βότανα Μπορείτε να Αντιμετωπίσετε τους Πόνους της Περιόδου

a.alefragkis

Περίοδος – Οι Λόγοι που Διαρκεί Λιγότερο

Πώς θα Κάνετε το Σπίτι να Μοιάζει με Σπα;

Evi Makavelou