Υγεία & Ομορφιά
Σεξουαλικότητα

Σεξουαλικότητα

Η ανθρώπινη σεξουαλικότητα είναι ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι βιώνουν και εκφράζουν τον εαυτό τους ως σεξουαλικά όντα. Αυτό περιλαμβάνει βιολογικά, ερωτικά, σωματικά, συναισθηματικά, κοινωνικά ή πνευματικά συναισθήματα και συμπεριφορές.

Επειδή η σεξουαλικότητα είναι ένας ευρύς όρος, ο οποίος έχει διαμορφωθεί με την πάροδο του χρόνου, στερείται ακριβούς επεξήγησης. Οι βιολογικές και φυσικές πτυχές της σεξουαλικότητας αφορούν σε μεγάλο βαθμό τις αναπαραγωγικές λειτουργίες του ανθρώπου, συμπεριλαμβανομένου του κύκλου ανθρώπινης σεξουαλικής αντίδρασης.

Σεξουαλικότητα.

Ο σεξουαλικός προσανατολισμός κάποιου μπορεί να επηρεάσει το σεξουαλικό ενδιαφέρον του και την έλξη αυτού του ατόμου για κάποιο άλλο άτομο. Οι φυσικές και συναισθηματικές πτυχές της σεξουαλικότητας περιλαμβάνουν δεσμούς μεταξύ ατόμων που εκφράζονται μέσα από βαθιά συναισθήματα ή φυσικές εκδηλώσεις αγάπης, εμπιστοσύνης και φροντίδας.

Οι κοινωνικές πτυχές ασχολούνται με τις επιδράσεις της ανθρώπινης κοινωνίας στη σεξουαλικότητα κάποιου ατόμου, ενώ οι πνευματικές πτυχές ασχολούνται με την ψυχική σύνδεση ενός ατόμου με άλλους. Η σεξουαλικότητα επηρεάζει και επηρεάζεται από πολιτιστικές, πολιτικές, νομικές, φιλοσοφικές, ηθικές, ηθικές και θρησκευτικές πτυχές της ζωής.

Το ενδιαφέρον για τη σεξουαλική δραστηριότητα συνήθως αυξάνεται όταν ένα άτομο μπαίνει στην εφηβεία. Οι απόψεις, ωστόσο, διίστανται σχετικά με την προέλευση του σεξουαλικού προσανατολισμού και της σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η σεξουαλικότητα καθορίζεται από τη γενετική, ενώ άλλοι θεωρούν ότι διοχετεύεται από το περιβάλλον ή ότι και οι δύο αυτοί παράγοντες αλληλεπιδρούν για να σχηματίσουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό του ατόμου.

Οι εξελικτικές απόψεις επάνω στην ανθρώπινη σύνδεση, αναπαραγωγή και θεωρία της κοινωνικής μάθησης, παρέχουν περαιτέρω απόψεις και επιχειρήματα για τη σεξουαλικότητα. Οι κοινωνικοπολιτιστικές πτυχές της σεξουαλικότητας περιλαμβάνουν ιστορικές εξελίξεις και θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Ορισμένοι πολιτισμοί μάλιστα έχουν περιγραφεί ως σεξουαλικά κατασταλτικοί. Η μελέτη της σεξουαλικότητας περιλαμβάνει επίσης την ανθρώπινη ταυτότητα σε κοινωνικές ομάδες, τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) και μεθόδους ελέγχου των γεννήσεων. Μάθετε περισσότερα για τη σεξουαλικότητα στην ιστοσελίδα www.y-o.gr στην κατηγορία «Σεξουαλικότητα».

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς θα Ενισχύσετε την Σεξουαλική Επιθυμία;

a.alefragkis

Συχνές Απορίες των Αντρών για το Σεξ

a.alefragkis

Πονοκέφαλος Οργασμού και Χαρακτηριστικά

a.alefragkis

Συμβουλές για Καλύτερο Σεξ

Evi Makavelou

Γυναικείος Οργασμός – Ποιες Είναι οι Καλύτερες Στάσεις του Σεξ για να τον Πετύχετε

Τα Διαφορετικά Είδη Οργασμού

Evi Makavelou

Έλλειψη Ερωτικής Επιθυμίας στα Ζευγάρια

a.alefragkis

6 Ερωτήσεις Ταμπού που Δεν Τολμάτε να Ρωτήσετε τον Γυναικολόγο σας – Video

Οι Διαφορετικοί Τύποι Οργασμού

a.alefragkis

Πόσο Κανονική Μπορεί να Είναι η Σεξουαλική σας Ζωή

Evi Makavelou

Πώς να Κάνετε Καλύτερο Σεξ Μετά τα 50

Evi Makavelou

Ερωτική Διάθεση – Απογειώστε την Άμεσα και Φυσικά

Evi Makavelou