Υγεία & Ομορφιά
Υγιεινά Φαγητά για Μείωση της Χοληστερόλης
Διατροφή

Υγιεινά Φαγητά για Μείωση της Χοληστερόλης

Τα άτομα που έχουν υψηλή χοληστερόλη διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιακές παθήσεις.

Αν και η ίδια η χοληστερόλη δεν είναι κακή, καθώς βοηθά στη δημιουργία υγιών κυττάρων, τα υψηλά επίπεδα της μπορούν να προκαλέσουν την ανάπτυξη λιπών στις αρτηρίες.

Αυτές μπορεί μερικές φορές να σπάσουν, σχηματίζοντας θρόμβους κι οδηγώντας έτσι σε καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό.

Ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε τον κίνδυνο υψηλής χοληστερόλης είναι μέσω ενός υγιεινού τρόπου ζωής, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στη διατροφή.

Η κατανάλωση τροφών χαμηλών σε τρανς λιπαρά, πλούσιες σε φυτικές ίνες, υγιή λίπη και θρεπτικά συστατικά, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αυξημένων επιπέδων χοληστερόλης.

Εδώ είναι μερικές συνταγές για υγιεινά φαγητά που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα λαχανικά με την κινόα.Σαλάτα με κινόα

Για να ετοιμάσετε αυτήν την εύκολη σαλάτα, μαγειρέψτε πρώτα λίγη κινόα στο νερό κι αφήστε την στην άκρη.

Πλένετε και ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά που θέλετε να προσθέσετε στη σαλάτα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα λαχανικά με την κινόα.

Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι κι είστε έτοιμοι.

Τηγανίτα με βρώμη και λαχανικά

Ανακατέψτε μαζί βρώμη, καρότα, σπανάκι, κόλιανδρο και 1 κουταλιά της σούπας λάδι, μαζί με ένα φλιτζάνι νερό.

Συνεχίστε το ανακάτεμα και σχηματίστε μια ζύμη.

Ρίχνετε λίγο λάδι για να ζεσταθεί σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.

Μετά ρίχνετε μια κουταλιά ζύμης κι απλώνετε με κυκλικές κινήσεις.

Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.

Ντιπ αβοκάντο

Αυτό το ντιπ αβοκάντο χρησιμοποιεί απλά συστατικά, όπως το χυμό από μισό λεμόνι ή λάιμ και δύο ώριμα αβοκάντο μεσαίου μεγέθους.

Θα χρειαστεί να ψιλοκόψετε μία μέτρια ώριμη ντομάτα κι ένα τέταρτο από ένα μικρό κρεμμύδι.

Θα αφαιρέστε τα κουκούτσια και τη φλούδα από κάθε αβοκάντο.

Μετά θα τα πολτοποιήσετε, θα προσθέσετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και θα ανακατέψετε καλά με ένα κουτάλι.

Σερβίρετε με τραγανό ψωμί, φρυγανισμένη πίτα, τοστ ολικής αλέσεως ή ψιλοκομμένα λαχανικά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γνωρίστε την Ωμοφαγική Διατροφή

a.alefragkis

Αυτές Είναι οι Τροφές – Κλειδιά για να Αποκτήσετε Επίπεδη Κοιλιά

a.alefragkis

Τροφές Πλούσιες σε Ασβέστιο για Vegans

Evi Makavelou

Γιατί Είναι Σημαντική η Υγιεινή Διατροφή;

Evi Makavelou

Η Διατροφική Αξία του Παραδοσιακού Γιαουρτιού

Evi Makavelou

Τροφές για Μείωση Άγχους

Evi Makavelou

Τρόποι που το Πρωινό σε Κάνει να Παχαίνεις

Evi Makavelou

Υπερθυρεοειδισμός – Ποια Τρόφιμα να Τρώτε και Ποια να Αποφεύγετε

a.alefragkis

Το Μαγνήσιο και τα Οφέλη του

Τα Τρόφιμα που Αποδυναμώνουν τα Οστά

a.alefragkis

Βασικές Συμβουλές Διατροφής

yoadmin

Ποιες Είναι οι Τροφές που μας Παρέχουν Ενυδάτωση;

a.alefragkis