Υγεία & Ομορφιά
Χουρμάδες και οφέλη για την υγεία
Διατροφή

Χουρμάδες – Ποια τα Οφέλη τους για την Υγεία;

Οι χουρμάδες αποτελούν ένα από τα πιο υγιεινά αποξηραμένα φρούτα που προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία.

Εκτός από ένα υγιεινό σνακ, μπορούν να γίνουν βάση για την παρασκευή γλυκών, μιας και αποτελούν ένα φυσικό γλυκαντικό.

Τα οφέλη των χουρμάδων για την υγείαΑναφορικά με τα οφέλη τους για την υγεία, ανακαλύψτε τα παρακάτω.

Χουρμάδες – Βελτιώνουν την πέψη

Οι χουρμάδες είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες και έτσι βοηθούν στη διαδικασία της πέψης.

Ένα επιπλέον μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι καταστέλλουν την όρεξη, καθώς η φυσική ζάχαρη που περιέχουν μπορεί να υποκαταστήσει τη λευκή ζάχαρη.

Αποτελούν καλή πηγή σιδήρου

Οι χουρμάδες είναι πλούσιοι σε σίδηρο κι έτσι αντιμετωπίζουν την αναιμία.

Εκατό γραμμάρια χουρμάδες παρέχουν 0,90 γραμμάρια σιδήρου ή το 11% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης.

Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, καθώς ο σίδηρος βελτιώνει επίσης τη ροή του οξυγόνου προς τον εγκέφαλο.

Μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο στους χουρμάδες προστατεύει το νευρικό σύστημα και σε επαρκή επίπεδα μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 40%.

Χουρμάδες – Βοηθούν τη λειτουργία του εγκεφάλου

Οι χουρμάδες είναι πλούσιοι σε φώσφορο που υποστηρίζει τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Βοηθούν στην απώλεια βάρους

Οι χουρμάδες ρυθμίζουν την όρεξη και παρέχουν θρεπτικά συστατικά που βοηθούν να χάσουμε τα  επιπλέον κιλά που μας ταλαιπωρούν.

Ωστόσο, λόγω του ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, πρέπει να καταναλώνονται με σύνεση και σε μέτριες ποσότητες.

Μειώνουν την υψηλή αρτηριακή πίεση

Μόνο 5-6 χουρμάδες παρέχουν 80 mg μαγνήσιο που διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία.

Μελέτες έχουν δείξει ότι χρειαζόμαστε 370 mg μαγνησίου σε καθημερινή βάση για να μειώσουμε την υψηλή αρτηριακή πίεση και να τη διατηρήσουμε ρυθμισμένη.

Κάνουν καλό στην υγεία των ματιών

Τέλος, οι χουρμάδες περιέχουν βιταμίνες που ενισχύουν την υγεία των ματιών.

Πρόκειται για τη λουτεΐνη και τη ζεαξανθίνη, οι οποίες είναι ωφέλιμες για τον αμφιβληστροειδή και την ωχρά κηλίδα.

Συνεπώς βελτιώνουν την όραση και αποτρέπουν την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας λόγω γήρανσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λάδι Κάνναβης – Η Διατροφική του Αξία

Evi Makavelou

Τι να Φάτε το Πρωί για να Έχετε Ενέργεια;

Γι’ Αυτούς τους Λόγους δεν Πρέπει να Τρώτε Γρήγορα

Evi Makavelou

Συνήθειες που σας Στερούν τις Βιταμίνες Β

Evi Makavelou

Τα Πάντα για την Καστανή Ζάχαρη

Evi Makavelou

7 Τροφές για να Θωρακίσετε τον Οργανισμό σας

Τι μας Συμβαίνει Όταν Παραλείπουμε Γεύματα

Τα Οφέλη των Μήλων στην Υγεία

Evi Makavelou

Υγιεινά Σνακ για την Παραλία

Evi Makavelou

Οι Κανόνες της Ισορροπημένης Διατροφής

Evi Makavelou

Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση και Ενδεδειγμένη Διατροφή

admin

Πέντε Φρούτα για το Καλοκαίρι