Υγεία & Ομορφιά
Χουρμάδες και οφέλη για την υγεία
Διατροφή

Χουρμάδες – Ποια τα Οφέλη τους για την Υγεία;

Οι χουρμάδες αποτελούν ένα από τα πιο υγιεινά αποξηραμένα φρούτα που προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία.

Εκτός από ένα υγιεινό σνακ, μπορούν να γίνουν βάση για την παρασκευή γλυκών, μιας και αποτελούν ένα φυσικό γλυκαντικό.

Τα οφέλη των χουρμάδων για την υγείαΑναφορικά με τα οφέλη τους για την υγεία, ανακαλύψτε τα παρακάτω.

Χουρμάδες – Βελτιώνουν την πέψη

Οι χουρμάδες είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες και έτσι βοηθούν στη διαδικασία της πέψης.

Ένα επιπλέον μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι καταστέλλουν την όρεξη, καθώς η φυσική ζάχαρη που περιέχουν μπορεί να υποκαταστήσει τη λευκή ζάχαρη.

Αποτελούν καλή πηγή σιδήρου

Οι χουρμάδες είναι πλούσιοι σε σίδηρο κι έτσι αντιμετωπίζουν την αναιμία.

Εκατό γραμμάρια χουρμάδες παρέχουν 0,90 γραμμάρια σιδήρου ή το 11% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης.

Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, καθώς ο σίδηρος βελτιώνει επίσης τη ροή του οξυγόνου προς τον εγκέφαλο.

Μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο στους χουρμάδες προστατεύει το νευρικό σύστημα και σε επαρκή επίπεδα μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 40%.

Χουρμάδες – Βοηθούν τη λειτουργία του εγκεφάλου

Οι χουρμάδες είναι πλούσιοι σε φώσφορο που υποστηρίζει τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Βοηθούν στην απώλεια βάρους

Οι χουρμάδες ρυθμίζουν την όρεξη και παρέχουν θρεπτικά συστατικά που βοηθούν να χάσουμε τα  επιπλέον κιλά που μας ταλαιπωρούν.

Ωστόσο, λόγω του ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, πρέπει να καταναλώνονται με σύνεση και σε μέτριες ποσότητες.

Μειώνουν την υψηλή αρτηριακή πίεση

Μόνο 5-6 χουρμάδες παρέχουν 80 mg μαγνήσιο που διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία.

Μελέτες έχουν δείξει ότι χρειαζόμαστε 370 mg μαγνησίου σε καθημερινή βάση για να μειώσουμε την υψηλή αρτηριακή πίεση και να τη διατηρήσουμε ρυθμισμένη.

Κάνουν καλό στην υγεία των ματιών

Τέλος, οι χουρμάδες περιέχουν βιταμίνες που ενισχύουν την υγεία των ματιών.

Πρόκειται για τη λουτεΐνη και τη ζεαξανθίνη, οι οποίες είναι ωφέλιμες για τον αμφιβληστροειδή και την ωχρά κηλίδα.

Συνεπώς βελτιώνουν την όραση και αποτρέπουν την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας λόγω γήρανσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι να μην Τρώτε πριν Βγείτε στην Παραλία;

Evi Makavelou

Υγιεινά Φαγητά για Μείωση της Χοληστερόλης

Evi Makavelou

Αντιμετωπίστε την Υπνηλία Χωρίς Καφέ

admin

Παντζάρι – Πώς Ωφελεί την Υγεία;

admin

Τα αίτια του κοιλιακού φουσκώματος

Akis Karamanos

Αντικαταστήσετε τη Ζάχαρη

admin

Οι Χειρότερες Τροφές για το Δέρμα

Evi Makavelou

Ζάχαρη και Κορυφαία Φυσικά Υποκατάστατα

Evi Makavelou

Διατροφή – Τροφές με Λίγες Θερμίδες

Evi Makavelou

Συμβουλές για τη Διατροφή Pure Eating

Evi Makavelou

Επιλογές Πρωινού που Μειώνουν τη Χοληστερίνη

admin

Τι να μην Καταναλώνετε Πριν τον Ύπνο;

Evi Makavelou