Υγεία & Ομορφιά
Σεξ μετά τον εμβολιασμό
Σεξ

Εμβολιασμός κατά του Κορωνοϊού και Σεξ – Πόσο Ασφαλής Είναι

Η διαδικασία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιους μήνες σε όλο τον κόσμο ώστε να χτιστεί το τείχος ανοσίας το συντομότερο δυνατό.

Σε κάποιες χώρες οι εμβολιασμοί έχουν επιταχυνθεί, ενώ σε άλλες συνεχίζονται μεν αλλά με πιο αργούς ρυθμούς.

Όπως είναι εύλογο, όσοι εμβολιάζονται θεωρούν αυτόματα ότι μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερες ελευθερίες μεταξύ των οποίων και το σεξ.

Οι περισσότεροι όμως δε γνωρίζουν ακριβώς τι μπορούν να κάνουν μετά τον πλήρη εμβολιασμό τους και τι όχι.

Ένα από τα πιο κρίσιμα ερωτήματα για όλους είναι το κατά πόσο είναι ασφαλές να κάνει κανείς σεξ μετά τον εμβολιασμό και κάτω από ποιες συνθήκες που αφορούν τη χρήση προφυλακτικού, τη μάσκα, τα φιλιά και ό,τι άλλο περιλαμβάνει μια σεξουαλική συνεύρεση.

Διαδικασία εμβολιασμούΦήμες κυκλοφορούν γύρω από το τι είναι επιτρεπτό και τι όχι με αποτέλεσμα ο καθένας να κάνει είτε ό,τι θεωρεί ο ίδιος σωστό είτε να συνεχίσει να διχάζεται χωρίς να μπορεί να πάρει μια απόφαση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο κορωνοϊός είναι μεν ένας καινούργιος ιός που ανήκει στην οικογένεια των κορωνοϊών, αλλά τα εμβόλια που γίνονται για την αντιμετώπισή του είναι καινούργια.

Παρά την αποτελεσματικότητα που παρέχουν ανεβάζοντας το ποσοστό ανοσίας σε μεγάλο βαθμό έχουν και ορισμένες παρενέργειες, αλλά είναι ακόμα νωρίς για να υπάρχει βεβαιότητα ότι μακροπρόθεσμα δεν θα έχουν επιπτώσεις, όπως και για τους τρόπους που μπορεί να επηρεάσουν άντρες και γυναίκες κατά τις σεξουαλικές τους επαφές.

Οπωσδήποτε η παντελής αποχή από το σεξ μετά τον εμβολιασμό δεν είναι ούτε επιθυμητή ούτε εφικτή λύση για τους περισσότερους ανθρώπους καθώς το σεξ αποτελεί βιολογική ανάγκη.

Παρόλα αυτά, καλό θα ήταν να λαμβάνονται όλες οι προφυλάξεις που λαμβάνονταν και πριν ξεκινήσει η πανδημία κατά τις σεξουαλικές επαφές.

Έτσι λοιπόν τουλάχιστον για 2-3 εβδομάδες μετά τη λήψη και της δεύτερης δόσης του εμβολίου συστήνεται με έμφαση από τους ειδικούς η χρήση προφυλακτικού, ώστε να αποφευχθεί όσο το δυνατόν η επαφή και η ανταλλαγή σωματικών υγρών μεταξύ των συντρόφων που συμβαίνει πάντα κατά τη σεξουαλική επαφή ιδιαίτερα όταν γίνεται χωρίς προφύλαξη.

Όσον αφορά τις νεαρές γυναίκες κυρίως, κάποιοι γιατροί συστήνουν να συμβουλεύονται τον γυναικολόγο τους προτού εμβολιαστούν, καθώς τα εμβόλια έχουν σχετιστεί με πιθανά προβλήματα γονιμότητας στο μέλλον ή άλλες επιπτώσεις στο αναπαραγωγικό τους σύστημα.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενισχύστε τη Σεξουαλική σας Επιθυμία μέσω της Διατροφής

Τί Εμποδίζει τον Οργασμό;

Σεξ – Πώς να μην το Βαρεθείτε μετά την Καραντίνα

Evi Makavelou

Σεξουαλικά Φετίχ που Βάζουν Φωτιά στην Ερωτική σας Ζωή

Evi Makavelou

6 Συμβουλές για να Ανακτήσετε την Επιθυμία σας για Σεξ

Σεξ Χωρίς τη Χρήση Προφυλακτικού

Πώς Αλλάζει η Στύση με το Πέρασμα της Ηλικίας

Evi Makavelou

Άνδρας και Σεξ – Τι Πρέπει να Ξέρεις;

Evi Makavelou

Τι να Κάνετε Όταν η Σεξουαλική σας Ζωή δεν σας Ικανοποιεί

Editor6 pharma

Ο Ρόλος του Κορωνοϊού στις Σεξουαλικές Προφυλάξεις

Evi Makavelou

Σας Λέμε ΤΙ ΔΕΝ Ισχύει για το Σπέρμα σας

Editor6 pharma

Τι Ενδιαφέρει τις Γυναίκες Περισσότερο την Ώρα του Σεξ

Evi Makavelou