Υγεία & Ομορφιά
φρούτα
Διατροφή

Τα Φρούτα με τη Λιγότερη Ζάχαρη

Τα φρούτα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη είναι μια ασφαλής επιλογή, καθώς βοηθούν στην καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Παρόλο που ορισμένα φρούτα είναι πολύ γλυκά, εξακολουθούν να έχουν γενικά χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Αποτελούν κι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για ανθυγιεινά γλυκά σνακ (όπως η σοκολάτα και η καραμέλα) ή αλμυρά σνακ (όπως τα πατατάκια).

Έτσι τα φρούτα με λιγότερη ζάχαρη μπορεί να είναι και πολύ νόστιμα ταυτόχρονα!

μούραΜούρα

Όλα τα μούρα έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη ανά μερίδα.

Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση τους θα σας βοηθήσει να παραμείνετε χορτάτοι για περισσότερο.

Επίσης τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας θα παραμείνουν σταθερά και, στη συνέχεια, τα επίπεδα ενέργειάς σας θα διατηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τα μούρα είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες.

Τα αντιοξειδωτικά στα μούρα είναι επίσης καλά για την όρασή σας.

Μήλα

Τα μήλα είναι διαθέσιμα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους κι αποτελούν ένα υπέροχο, εύκολο σνακ για τη δουλειά.

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πηκτίνη, μια διαλυτή ίνα που βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης και στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Ξινά εσπεριδοειδή

Σε αυτή την κατηγορία των φρούτων θα βρείτε το γκρέιπφρουτ, τα λάιμ και τα λεμόνια.

Τα εσπεριδοειδή είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, η οποία συμβάλλει στην ενίσχυση της αντίστασης του οργανισμού, έναντι των λοιμώξεων.

Το γκρέιπφρουτ περιέχει επίσης ναριγενίνη, που έχει βρεθεί βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους..

Αχλάδια

Τα αχλάδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες A, B1, B2, C, E, φολικό οξύ, νιασίνη, χαλκό, φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο.

Μάλιστα αποτελούν μια καλή επιλογή για τους διαβητικούς, ώστε να βελτιώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Δαμάσκηνα

Οι διαλυτές φυτικές ίνες στα δαμάσκηνα βοηθούν στην ομαλοποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Βερίκοκα

Τα βερίκοκα είναι ένα ακόμη φρούτο που περιέχει λίγη ζάχαρη.

Τα θρεπτικά συστατικά στα βερίκοκα μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία της καρδιάς και των ματιών, καθώς και στην καταπολέμηση των ασθενειών των φυτικών ινών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Αιθέρια Έλαια στη Διατροφή σας

Eleni Giannopoulou

Γι’ Αυτούς τους Λόγους Πεινάτε Συνεχώς

Evi Makavelou

Υψηλή Χοληστερόλη – Συμπτώματα και Διατροφή

Τροφές για Φθινοπωρινή Αποτοξίνωση

Evi Makavelou

Πόσο Υγιεινά Είναι τα Smoothies;

Evi Makavelou

Πώς θα Επιλέξετε τη Διατροφή που σας Ταιριάζει;

Evi Makavelou

Βήματα για Αποτελεσματική Απώλεια Βάρους

Αθλητική Διατροφή – Ποιες Τροφές την Απαρτίζουν;

Evi Makavelou

Κατανάλωση Αλλαντικών: Πόσο Απειλητική Είναι για την Υγεία;

Vasiliki Tsantila

Ω3, Ω6, Ω9 και Κορεσμένα Λιπαρά Οξέα – Γιατί τα Χρειαζόμαστε;

admin

Τροφές Πλούσιες σε Σίδηρο

Evi Makavelou

Μηλόξιδο το Πρωί – Γιατί να το Καταναλώνουμε;

Evi Makavelou