Υγεία & Ομορφιά
φρούτα
Διατροφή

Τα Φρούτα με τη Λιγότερη Ζάχαρη

Τα φρούτα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη είναι μια ασφαλής επιλογή, καθώς βοηθούν στην καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Παρόλο που ορισμένα φρούτα είναι πολύ γλυκά, εξακολουθούν να έχουν γενικά χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Αποτελούν κι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για ανθυγιεινά γλυκά σνακ (όπως η σοκολάτα και η καραμέλα) ή αλμυρά σνακ (όπως τα πατατάκια).

Έτσι τα φρούτα με λιγότερη ζάχαρη μπορεί να είναι και πολύ νόστιμα ταυτόχρονα!

μούραΜούρα

Όλα τα μούρα έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη ανά μερίδα.

Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση τους θα σας βοηθήσει να παραμείνετε χορτάτοι για περισσότερο.

Επίσης τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας θα παραμείνουν σταθερά και, στη συνέχεια, τα επίπεδα ενέργειάς σας θα διατηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τα μούρα είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες.

Τα αντιοξειδωτικά στα μούρα είναι επίσης καλά για την όρασή σας.

Μήλα

Τα μήλα είναι διαθέσιμα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους κι αποτελούν ένα υπέροχο, εύκολο σνακ για τη δουλειά.

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πηκτίνη, μια διαλυτή ίνα που βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης και στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Ξινά εσπεριδοειδή

Σε αυτή την κατηγορία των φρούτων θα βρείτε το γκρέιπφρουτ, τα λάιμ και τα λεμόνια.

Τα εσπεριδοειδή είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, η οποία συμβάλλει στην ενίσχυση της αντίστασης του οργανισμού, έναντι των λοιμώξεων.

Το γκρέιπφρουτ περιέχει επίσης ναριγενίνη, που έχει βρεθεί βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους..

Αχλάδια

Τα αχλάδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες A, B1, B2, C, E, φολικό οξύ, νιασίνη, χαλκό, φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο.

Μάλιστα αποτελούν μια καλή επιλογή για τους διαβητικούς, ώστε να βελτιώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Δαμάσκηνα

Οι διαλυτές φυτικές ίνες στα δαμάσκηνα βοηθούν στην ομαλοποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Βερίκοκα

Τα βερίκοκα είναι ένα ακόμη φρούτο που περιέχει λίγη ζάχαρη.

Τα θρεπτικά συστατικά στα βερίκοκα μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία της καρδιάς και των ματιών, καθώς και στην καταπολέμηση των ασθενειών των φυτικών ινών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέντε Λόγοι για να Τρώτε Φυστικοβούτυρο

Evi Makavelou

8 Τροφές που Διώχνουν την Κατάθλιψη

a.alefragkis

Οι Τροφές που μας Κάνουν να Πεινάμε Περισσότερο

a.alefragkis

5 Σημαντικά Οφέλη που Έχουν τα Μήλα για τον Οργανισμό

a.alefragkis

Θωρακίστε το Ανοσοποιητικό σας με τα Κατάλληλα Συμπληρώματα Διατροφής

Eleni Giannopoulou

Τι να Τρώμε για να Προλάβουμε το Alzheimer

yoadmin

Τροφές Πλούσιες σε Ιώδιο

Evi Makavelou

Το Ήξερες Αυτό για τις Φυτικές Ίνες;

yoadmin

Νέα Χρονιά – Βελτιώστε τη Διατροφή σας

yoadmin

Τα πιο Συχνά Διατροφικά Λάθη

Evi Makavelou

5 Λόγοι για να Εντάξετε τα Καρύδια στη Διατροφή σας

yoadmin

Ενδείξεις ότι Πίνετε Περισσότερο Νερό από Όσο Χρειάζεστε

a.alefragkis