Υγεία & Ομορφιά
Σύμφωνα με τους ειδικούς, μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να βοηθήσει ώστε να προληφθεί ένας στους δέκα καρκίνους.
Πρόληψη

Οι Τροφές με Αντικαρκινική Δράση που Πρέπει να Βάλετε στο Μενού σας

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να βοηθήσει ώστε να προληφθεί ένας στους δέκα καρκίνους.

Από τη μία, τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που παρέχουν ορισμένες τροφές επιδρούν άμεσα στον οργανισμό ώστε να αποτρέψουν την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων.

Από την άλλη, η υγιεινή διατροφή συμβάλλει στη διαχείριση του σωματικού βάρους ώστε να αποφευχθεί η παχυσαρκία, η οποία αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο.

Η σωστή διατροφή είναι ένα από τα πιο απλά και οικονομικά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να μειώσουμε τον κίνδυνο καρκίνου.

Μάλιστα, σε συνδυασμό με την τακτική σωματική άσκηση μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά στην υγεία μας.

Δείτε λοιπόν ποιες είναι οι τροφές που παίρνουν «άριστα» για τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες:

Σκόρδο

Προστατεύει κυρίως από τους καρκίνους του πεπτικού, όπως ο καρκίνος του οισοφάγου, του στομάχου και του παχέος εντέρου.

Μούρα

Τα βατόμουρα, τα μύρτιλα και οι φράουλες είναι φρούτα πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Προστατεύουν τα κύτταρα από τη φθορά, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου ή εξάπλωσης της νόσου στο σώμα.

Τα βατόμουρα, τα μύρτιλα και οι φράουλες είναι φρούτα πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Ντομάτα

Η αντικαρκινική δράση της ντομάτας οφείλεται κυρίως στο λυκοπένιο, ένα συστατικό με αντιοξειδωτική δράση.

Ο οργανισμός απορροφά καλύτερα το λυκοπένιο όταν η ντομάτα είναι μαγειρεμένη, για παράδειγμα σε μορφή σάλτσας.

Σταυρανθή λαχανικά

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το λάχανο.

Τα σταυρανθή λαχανικά περιέχουν συστατικά που προστατεύουν από τις επικίνδυνες ελεύθερες ρίζες κι έτσι αποτρέπουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

Προϊόντα ολικής άλεσης

Οι φυτικές ίνες και οι αντιοξειδωτικές ουσίες που παρέχουν μειώνουν τον κίνδυνο για ποικίλες μορφές καρκίνου, κυρίως του πεπτικού συστήματος.

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βήτα καροτένιο και λουτεΐνη, δύο συστατικά με αποδεδειγμένη αντικαρκινική δράση.

Σταφύλια

Η φλούδα του σταφυλιού, ιδιαίτερα του κόκκινου, περιέχει ρεσβερατρόλη, μια ουσία γνωστή κυρίως για τα οφέλη που έχει για την καρδιαγγειακή υγεία, η οποία όμως συμβάλλει και στην προστασία από τον καρκίνο.

Φασόλια

Η αντικαρκινική τους δράση οφείλεται τόσο στις αντιοξειδωτικές ουσίες όσο και στις φυτικές ίνες που παρέχουν.

Καρύδια

Οι φυτικές στερόλες που παρέχουν δρουν προληπτικά κυρίως ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Σολομός

Χάρη στα υγιεινά Ω-3 λιπαρά που παρέχει, το γευστικό ψάρι έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση στο σώμα, εμποδίζοντας έτσι την ανάπτυξη και τη μετάσταση του καρκίνου.

Παντζάρι

Περιέχει ανθοκυανίνες, ουσίες που συμβάλλουν στην εξουδετέρωση των καρκινικών κυττάρων.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τηρούμε τα Μέτρα – Το Εμβόλιο Κατά της COVID-19 δεν Είναι Πανάκεια

Κόψτε το Κάπνισμα με τη Βοήθεια της Νικοτίνης

yoadmin

Καλοκαιρινή Ωτίτιδα – Συμπτώματα και Τρόποι Πρόληψης

Editor6 pharma

Πώς Μπορείτε να Απαλλαγείτε από τη Χρόνια Δυσκοιλιότητα

Παιδική Μυωπία και Πρόληψη

Evi Makavelou

Γαστρεντερίτιδα και Βρέφος – Οδηγός Πρόληψης και Αντιμετώπισης

Το Φαρμακείο των Διακοπών σας

yoadmin

Οι Συνήθειες που Πρέπει να Αλλάξετε για την Καλύτερη Ξεκούρασή σας

Θρομβοφιλία – Αιτίες και Παράγοντες Κινδύνου

Evi Makavelou

Ερωτήσεις και Απαντήσεις για την Πρόωρη Γήρανση

Editor6 pharma

Τα Μικρόβια στον Χώρο Εργασίας

Ευαίσθητο Δέρμα – Πώς να Αποφύγετε τους Ερεθισμούς ενώ Ξυρίζεστε

Editor6 pharma