Υγεία & Ομορφιά
Η ποιότητα των τροφίμων που εισέρχονται στον οργανισμό μας καθώς και το σύνολο των διατροφικών μας συνηθειών αντανακλώνται όχι μόνο στην υγεία αλλά και στην εμφάνισή μας.
Η ποιότητα των τροφίμων που εισέρχονται στον οργανισμό μας καθώς και το σύνολο των διατροφικών μας συνηθειών αντανακλώνται όχι μόνο στην υγεία αλλά και στην εμφάνισή μας.
Διατροφή

Ποιες Είναι οι «Μαγικές» Τροφές που Καταπολεμούν τις Ρυτίδες

Το μότο «είμαστε ό,τι τρώμε» είναι μία μεγάλη αλήθεια που επιβεβαιώνεται και από την επιστήμη.

Η ποιότητα των τροφίμων που εισέρχονται στον οργανισμό μας καθώς και το σύνολο των διατροφικών μας συνηθειών αντανακλώνται όχι μόνο στην υγεία αλλά και στην εμφάνισή μας.

Η όψη της επιδερμίδας μας αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Η θαμπή επιδερμίδα, οι πανάδες τα σκασίματα και κυρίως οι ρυτίδες είναι ενδείξεις του αν ακολουθούμε ένα υγιεινό μοντέλο διατροφής ή όχι.

Η ποιότητα των τροφίμων που εισέρχονται στον οργανισμό μας καθώς και το σύνολο των διατροφικών μας συνηθειών αντανακλώνται όχι μόνο στην υγεία αλλά και στην εμφάνισή μας.

Πρόσφατα μάλιστα κυκλοφόρησε από Αμερικάνους επιστήμονες μια λίστα με τα τρόφιμα που περιέχουν ή βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου.

Έτσι, λοιπόν, με βάση τα δεδομένα από διάφορες έρευνες ξεχώρισαν κάποιες τροφές ως ασπίδα κατά του γήρατος.

Ποιες είναι αυτές;

Αρχικά, τα πουλερικά φαίνεται να είναι μια πολύ σημαντική πηγή κολλαγόνου.

Η συχνή κατανάλωση πουλερικών βοηθάει στη βελτίωση της εμφάνισης της επιδερμίδας ειδικά αν μαγειρεύονται υγιεινά και δεν χρησιμοποιείται πολύ λάδι.

Επίσης, η βιταμίνη C και οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητές της συμπεριλαμβάνονται στη συγκεκριμένη λίστα.

Η θαμπή επιδερμίδα, οι πανάδες τα σκασίματα και κυρίως οι ρυτίδες είναι ενδείξεις του αν ακολουθούμε ένα υγιεινό μοντέλο διατροφής ή όχι.

Τα πορτοκάλια και τα λεμόνια είναι πολύ δημοφιλή, λόγω των ευεργετικών ιδιοτήτων τους στο δέρμα και κυρίως στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνη C.

Ωστόσο, οι έρευνες υποδεικνύουν ότι έχουν θετική επίδραση και λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε κολλαγόνο.

Ακόμη, το σκόρδο μπορεί να συμβάλλει στην παραγωγή και σύνθεση του κολλαγόνου, αλλά και να εμποδίσει τη διάσπασή του.

Επιπλέον έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σπιτική θεραπεία για το κρύωμα και το βήχα.

Τέλος, τα φασόλια και άλλα λαχανικά επίσης συγκαταλέγονται στη λίστα, καθώς περιέχουν θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την παραγωγή κολλαγόνου.

Το συμπέρασμα: μερικές μικρές αλλαγές στην καθημερινή διατροφή μας μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να παρατείνουν τη νεανική όψη της επιδερμίδας μας.

Δεν αξίζει, λοιπόν, να τις δοκιμάσουμε;

www.y-o.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Οφέλη για την Υγεία από τα Κεράσια

Evi Makavelou

Η Θρεπτική Αξία που Έχουν τα Ζυμαρικά

Evi Makavelou

Φρούτα και Λαχανικά – Λάθη που σας Στερούν τις Βιταμίνες

admin

Φέτος στις Διακοπές δεν θα Πάρω Ούτε Γραμμάριο!

admin

Υγιεινές Τροφές που Πρέπει να Αποφεύγετε Όταν Είστε Άρρωστοι

admin

Οι Συνέπειες της Ζάχαρης στην Υγεία σας

admin

Γεύματα Μετά την Άσκηση για Απώλεια Βάρους

Evi Makavelou

Υπερθυρεοειδισμός – Ποια Τρόφιμα να Τρώτε και Ποια να Αποφεύγετε

admin

Φθινοπωρινά Τρόφιμα για Απώλεια Βάρους

Τα Καλύτερα Φυτικά Υποκατάστατα Γάλακτος

admin

Ροδάκινο – Ένα Καλοκαιρινό Φρούτο με Οφέλη για την Υγεία

admin

Αρθρίτιδα και ο Ρόλος της Διατροφής

Evi Makavelou