Υγεία & Ομορφιά
Τρόποι για να καταναλώνετε περισσότερα λαχανικά
Διατροφή

Πώς να Καταναλώνετε Περισσότερα Λαχανικά;

Τα λαχανικά είναι απαραίτητα στην καθημερινή διατροφή.

Μάλιστα οι διαιτολόγοι συνιστούν την κατανάλωση τουλάχιστον πέντε μερίδων λαχανικών ημερησίως.

Βασικό είναι να υπάρχει και ποικιλία.

Οι ομελέτες είναι ένας εύκολος τρόπος μαζί με τις σαλάτες που σας δίνουν την ευκαιρία να προσθέσετε λαχανικά στο γεύμα σας.

Η προσθήκη διαφορετικών λαχανικών στα γεύματά σας είναι εξαιρετικά σημαντική, ώστε να λαμβάνετε όσες περισσότερες βιταμίνες μπορείτε.

Τα λαχανικά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά, τα οποία βελτιώνουν την υγεία και σας βοηθούν να καταπολεμήσετε ασθένειες και κρυολογήματα.

Αν δεν ξέρετε πώς να τα καταναλώσετε, δείτε κάποιους έξυπνους και εύκολους τρόπους για να αυξήσετε την κατανάλωσή τους.

Καταναλώστε περισσότερα λαχανικά – Φτιάξτε σούπες λαχανικών

Οι σούπες είναι ένας πολύ έξυπνος και γρήγορος τρόπος για να καταναλώνετε πολλές μερίδες λαχανικών ταυτόχρονα.

Μπορείτε επίσης να φτιάχνετε πουρέ λαχανικών και να προσθέτετε σε αυτόν θρεπτικά μπαχαρικά.

Η προσθήκη ακόμη και ενός μικρού αριθμού επιπλέον λαχανικών στις σούπες σας, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη ινών, βιταμινών και μετάλλων.

Προσθέστε τα στις σπιτικές σας σάλτσες

Η προσθήκη επιπλέον λαχανικών στις σάλτσες που φτιάχνετε μόνοι σας είναι ένας ακόμα έξυπνος τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη λαχανικών.

Ιδιαίτερα αυτό εξυπηρετεί αν έχετε παιδιά που αρνούνται να τα καταναλώσουν.

Ενώ μαγειρεύετε τις σάλτσες σας κανονικά, προσθέστε απλώς μερικά λαχανικά και βότανα της αρεσκείας σας στο μείγμα.

Τέτοια είναι τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα καρότα, οι πιπεριές, ο άνηθος και το σπανάκι.

Καταναλώστε περισσότερα λαχανικά – Φτιάξτε τη ζύμη για την πίτσα σας από κουνουπίδι

Είναι μια πολύ έξυπνη ιδέα αντί να χρησιμοποιήσετε ψωμί ή αλεύρι.

Το κουνουπίδι μπορείτε να το χειριστείτε εύκολα, ενώ διαθέτει και θρεπτικά συστατικά.

Κατανάλωση περισσότερων λαχανικώνΜπορείτε να το λιώσετε, να το ψήσετε και να το προσθέσετε σε ζεστές σαλάτες.

Αν το λιώσετε, μπορείτε να το μετατρέψετε σε ζύμη πίτσας.

Στη συνέχεια μπορείτε να προσθέστε ό,τι άλλο θέλετε από πάνω.

Προσθέστε λαχανικά στα smoothies σας

Τα smoothies αποτελούν ένα δροσιστικό πρωινό ή σνακ και μπορούν να αποδειχθούν πολύ δυναμωτικά.

Τα πράσινα smoothies με λαχανικά είναι πολύ δημοφιλή καθώς είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά.

Φτιάχνονται συνδυάζοντας φρούτα και λαχανικά με πάγο, γάλα ή γιαούρτι, μέλι, ξηρούς καρπούς ή νερό σε ένα μπλέντερ.

Τα φρέσκα φυλλώδη πράσινα λαχανικά προτιμούνται για τα smoothies και είναι οι πιο συνηθισμένες επιλογές.

Καταναλώστε περισσότερα λαχανικά – Φτιάξτε νουντλς λαχανικών

Τα νουντλς λαχανικών είναι εύκολο πλέον να τα βρει κανείς στην αγορά και είναι κατάλληλα για όσους θέλουν να μειώσουν την πρόσληψη υδατανθράκων.

Καταναλώνονται κανονικά όπως τα υπόλοιπα ζυμαρικά και αν έχετε διάθεση, μπορείτε να τα φτιάξετε και μόνοι σας.

Προσθέστε ψιλοκομμένα λαχανικά στην ομελέτα σας

Τέλος, οι ομελέτες είναι ένας εύκολος τρόπος μαζί με τις σαλάτες που σας δίνουν την ευκαιρία να προσθέσετε λαχανικά στο γεύμα σας.

Πόσο μάλλον που τα αυγά προσθέτουν σε ένα γεύμα πολλά πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Μαγειρέψτε μερικά χτυπημένα αυγά με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και στη συνέχεια διπλώστε το μείγμα στη μέση, αφού έχετε προσθέσει μερικά ψιλοκομμένα λαχανικά της αρεσκείας σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υγιεινές Τροφές που Προσθέτουν Κιλά

admin

Υγιεινή Μαγειρική – Τεχνικές και Οφέλη

Επιλογές Πρωινού που Μειώνουν τη Χοληστερίνη

admin

4 Μύθοι που Πρέπει να Γνωρίζετε για το Νερό με Λεμόνι

admin

Πώς θα Βελτιώσετε τη Σχέση με το Φαγητό;

Evi Makavelou

Ζάχαρη και Κορυφαία Φυσικά Υποκατάστατα

Evi Makavelou

Τα Τρόφιμα που Αποδυναμώνουν τα Οστά

admin

Σπλαχνικό Λίπος – Τι Μπορείτε να Τρώτε;

Evi Makavelou

Εαρινή Κόπωση – Πώς να Θωρακίσετε Κατάλληλα τον Οργανισμό σας

admin

Διατροφικές Αλλαγές για τη Μείωση του Σακχάρου στο Αίμα

admin

Λόγοι για να Πίνετε Πολύ Νερό την Ημέρα

Evi Makavelou

Σαφράν – Ο Κόκκινος Θησαυρός της Διατροφής

Evi Makavelou