Το σκόρδο έχει έντονη, πικάντικη γεύση, είναι γευστικό κι έχει φαρμακευτικές ιδιότητες.
Αλλά, σκεφτήκατε ποτέ τις παρενέργειες του σκόρδου;
Η υπερβολική πρόσληψη σκόρδου έχει συνδεθεί με αιμορραγία, διάρροια, ηπατική βλάβη, έμετο, ναυτία και καούρα.
Αυτό το άρθρο διερευνά τις αρνητικές επιπτώσεις του σκόρδου.
Μπορεί να προκαλέσει ηπατική βλάβη
Η υπερβολική κατανάλωση σκόρδου μπορεί να επηρεάσει το συκώτι.
Αν και το ωμό σκόρδο έχει αντιοξειδωτικά οφέλη, η υπερβολική πρόσληψη μπορεί να οδηγήσει σε ηπατική τοξικότητα.
Μπορεί να προκαλέσει ναυτία, έμετο και καούρα
Η κατανάλωση φρέσκων βολβών σκόρδου με άδειο στομάχι μπορεί να προκαλέσει ναυτία, έμετο και καούρα.
Ορισμένες μελέτες παρατήρησης έχουν επίσης δηλώσει ότι η λήψη σκόρδου από το στόμα μπορεί να προκαλέσει καούρα και ναυτία.
Επίσης, η υπερβολική πρόσληψη σκόρδου μπορεί να προκαλέσει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση σε ορισμένα άτομα.
Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να κατανοηθεί αυτή η παρενέργεια του σκόρδου.
Μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση πάρα πολύ
Σίγουρα γνωρίζετε ότι το σκόρδο μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση.
Αλλά εάν παίρνετε ήδη φάρμακα για την υψηλή αρτηριακή πίεση, μπορεί να οδηγήσει σε υπόταση (χαμηλή αρτηριακή πίεση).
Ως εκ τούτου, η λήψη σκόρδου θα μπορούσε να είναι κακή ιδέα όταν παίρνετε ήδη φάρμακα για την αρτηριακή πίεση.
Μπορεί να επιδεινώσει την αιμορραγία
Το σκόρδο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αιμορραγίας.
Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να λαμβάνεται μαζί με φάρμακα που αραιώνουν το αίμα.
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση του φρέσκου σκόρδου.
Είναι επίσης καλύτερο να σταματήσετε την κατανάλωση σκόρδου τουλάχιστον 7 ημέρες πριν από μια προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση.
Το σκόρδο έχει αντιαιμοπεταλιακή δράση και μπορεί να αυξήσει την αιμορραγία κατά τη διάρκεια της επέμβασης.
Μπορεί να προκαλέσει εφίδρωση
Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, το σκόρδο μπορεί επίσης να προκαλέσει έντονη εφίδρωση σε ορισμένα άτομα.
Ωστόσο, χρειαζόμαστε περισσότερη έρευνα ως προς αυτή την παρενέργεια.
Είναι καλύτερο να αποφεύγετε την κατανάλωση ορισμένων τροφών, όπως το τζίντζερ, με σκόρδο για να αποφύγετε τις παρενέργειες.