Υγεία & Ομορφιά
Τροφές που Καταπολεμούν τη Γρίπη
Διατροφή

Τροφές που Καταπολεμούν τη Γρίπη

Οι θερμοκρασίες πέφτουν το φθινόπωρο, οπότε φροντίστε να είστε προετοιμασμένοι!

Ο καλύτερος τρόπος για να μην περάσετε κάποια γρίπη της εποχής, είναι να ασκείστε και να τρώτε τις σωστές τροφές.

Εδώ έχουμε φτιάξει μια λίστα που θα διατηρήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό αυτή την περίοδο.

Ο καλύτερος τρόπος για να μην περάσετε κάποια γρίπη της εποχής, είναι να ασκείστε και να τρώτε τις σωστές τροφές.Σκόρδο

Οι τροφές με έντονη μυρωδιά όπως το σκόρδο είναι πολύ υγιεινές, επειδή περιέχουν αλισίνη, που είναι αντιμικροβιακό.

Μια βρετανική μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έπαιρναν συμπληρώματα αλισίνης κρυολόγησαν 46% λιγότερο.

Συνιστούμε να ενσωματώνετε 3 σκελίδες την ημέρα στη μαγειρική σας.

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια διαθέτουν δύο μεγάλα όπλα που χρειάζεστε αυτή την εποχή της γρίπης, το σελήνιο και τη βήτα γλυκάνη.

Το σελήνιο βοηθά τα λευκά αιμοσφαίρια να παράγουν κυτοκίνες που καθαρίζουν τις ασθένειες.

Η βήτα γλυκάνη βοηθά στην ενεργοποίηση των «υπερηρώων» κυττάρων που βρίσκουν και καταστρέφουν τις λοιμώξεις.

Καρύδες και λάδι καρύδας

Οι καρύδες και το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε ινλαυρικό οξύ, μια ένωση που έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει την ανοσία.

Το λαυρικό οξύ είναι στην πραγματικότητα γνωστό ότι διαταράσσει τις μεμβράνες των παθογόνων που εισβάλλουν.

Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το μαγειρικό λάδι σας με λάδι καρύδας ή δοκιμάστε να προσθέσετε λάδι καρύδας στο πλιγούρι βρώμης και τα smoothies σας.

Τσάι

Η κατανάλωση μαύρου τσαγιού σύμφωνα με έρευνα προστατεύει πολύ καλά το ανοσοποιητικό σύστημα άμυνας του οργανισμού, λόγω της θεανίνης.

Το τσάι περιέχει επίσης κατεχίνες, οι οποίες προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες.

Γιαούρτι

Ο πεπτικός σωλήνας είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανοσοποιητικά όργανά σας, επομένως κρατήστε έξω τα μικρόβια που προκαλούν ασθένειες με προβιοτικά και πρεβιοτικά, που βρίσκονται σε τροφές που έχουν υποστεί φυσική ζύμωση, όπως το γιαούρτι.

Όσοι έχουν πιο υγιές πεπτικό σύστημα έχουν και λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν.

Προτείνουμε ελληνικό γιαούρτι, γιατί περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη.

Γλυκοπατάτα

Είναι γεμάτη βήτα καροτίνη, η οποία βελτιώνει την άμυνα του οργανισμού σας.

Συμβάλλει στην ανάπτυξη των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος και βοηθά στην εξουδετέρωση των επιβλαβών τοξινών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σπανάκι – Πόσο Ωφέλιμο Είναι για την Υγεία;

Evi Makavelou

Σημάδια που Δείχνουν ότι Έχετε Δυσανεξία στη Γλουτένη

a.alefragkis

Σούπα – Το Κατεξοχήν Χειμωνιάτικο Φαγητό

Evi Makavelou

Μυστικά για μια Δίαιτα Χωρίς Γλουτένη

Evi Makavelou

Σοκολάτα Γάλακτος vs Μαύρη Σοκολάτα

Vasiliki Tsantila

Το Γάλα Αμυγδάλου και τα Οφέλη του

Evi Makavelou

Θυρεοειδίτιδα Hashimoto και Θρεπτικά Συστατικά

Evi Makavelou

Μπαχαρικά και Ημερομηνία Λήξης

Evi Makavelou

4 Φυτά για Έναν Καλό Ύπνο

Eleni Giannopoulou

Αυγά – 5 Λόγοι που Πρέπει να τα Εντάξετε στη Διατροφή σας

a.alefragkis

Τι μας Συμβαίνει Όταν Παραλείπουμε Γεύματα

Είδη Τσαγιού για Απώλεια Βάρους

Evi Makavelou