Υγεία & Ομορφιά
Ξηροί Καρποί για Αντιγήρανση
Διατροφή

Ξηροί Καρποί για Αντιγήρανση

Οι ξηροί καρποί είναι γεμάτοι θρεπτικά συστατικά, περιέχουν αντιοξειδωτικά και μια μεγάλη ποικιλία βιταμινών και μετάλλων.

Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και περιέχουν υγιή λιπαρά και πρωτεΐνες.

Επειδή αυτό που τρώτε είναι αυτό που γίνεστε, αν τρώτε τις καλές τροφές, μπορείτε να παραμείνετε υγιείς και να καθυστερήσετε την εμφάνιση σημαδιών γήρανσης.

Ένα τέτοιο εξαιρετικό φαγητό που θα σας βοηθήσει και πρέπει να συμπεριλάβετε στην καθημερινή σας διατροφή είναι οι ξηροί καρποί.

Μπορούν να συμπεριληφθούν στη διατροφή σας με πολλούς τρόπους.

Ο πιο απλός τρόπος είναι να τα κάνετε το αγαπημένο σας σνακ.

Κρατήστε το απόθεμά σας με ξηρούς καρπούς και το επόμενο θα έχετε όρεξη για να τσιμπήσετε κάτι μεταξύ των γευμάτων, απλά φάτε ξηρούς καρπούς, αντί για πατατάκια, παγωτό ή μπισκότα.

Οι ξηροί καρποί είναι επίσης υπέροχοι για να ξεκινήσετε τη μέρα σας, πριν πιείτε το τσάι ή τον καφέ σας.

Εδώ είναι οι κορυφαίοι ξηροί καρποί που μπορούν να δράσουν κατά της αντιγήρανσης.

Τα αμύγδαλα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματός σας από τις ακτίνες UV.Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματός σας από τις ακτίνες UV.

Επίσης θα διατηρήσει την υγρασία και θα επανορθώσει τον ιστό του δέρματος.

Ένα υγιές και λαμπερό δέρμα παίζει μεγάλο ρόλο στη νεανική εμφάνιση.

Μάλιστα η καθημερινή κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σοβαρότητας των ρυτίδων του προσώπου σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

Φιστίκια Αιγίνης

Τα φιστίκια Αιγίνης είναι πλούσια σε πολυφαινόλες και φλαβονοειδή, τα οποία συμβάλλουν σημαντικά στην αντιοξειδωτική κι αντιφλεγμονώδη δράση.

Τα αντιοξειδωτικά στα φιστίκια βοηθούν στη μείωση της ακμής και προστατεύουν το δέρμα σας από κυτταρικές βλάβες.

Κάσιους

Οι πυρήνες στα κάσιους διαθέτουν τεράστια ποικιλία βιταμινών, μετάλλων, αμινοξέων, φυτοστερολών και φυτικών ινών.

Τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στα κάσιους σχετίζονται με τη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, θνησιμότητας, μεταβολικού συνδρόμου και διαβήτη.

Ορισμένες επιστημονικές μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι αυτοί οι ξηροί καρποί μπορεί να βελτιώσουν την ψυχική υγεία και την οστική πυκνότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η «Μαγική» Ρίγανη και οι Αντικαρκινικές της Ιδιότητες

admin

Πέντε Λόγοι για να Τρώτε Γιαούρτι

Evi Makavelou

Φυτικά Γιαούρτια – Είδη και Θρεπτική Αξία

admin

Γάλα Καρύδας – Πόσο Θρεπτικό Είναι;

Evi Makavelou

Οι Ερωτήσεις που θα Κάνατε σε έναν Διατροφολόγο

Evi Makavelou

Διατροφή για Υγιείς Πνεύμονες

Evi Makavelou

Πόσο Θρεπτικά Είναι τα Φουντούκια;

Evi Makavelou

Σμέουρα – Πώς Ωφελούν την Υγεία σας;

Evi Makavelou

Τροφές Πλούσιες σε Ασβέστιο για Vegans

Evi Makavelou

Υψηλή Χοληστερόλη – Συμπτώματα και Διατροφή

5 Τροφές που Εμπλουτίζουν τον Οργανισμό με Βιταμίνη D

Αυτοί Είναι οι Λόγοι που Πρέπει να Πίνετε Περισσότερο Νερό

admin