Υγεία & Ομορφιά
Τρόφιμα με φυσικά προβιοτικά
Διατροφή

5 Τρόφιμα που Περιέχουν Φυσικά Προβιοτικά

Τα οφέλη των προβιοτικών για την υγεία μας είναι πλέον γνωστά.

Συμβάλλουν στη βελτίωση της πέψης, στην καταπολέμηση των εντερικών πόνων και φλεγμονών, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και γενικότερα η κατανάλωσή τους είναι ευεργετική για τον οργανισμό μας.

Το λάχανο, είναι από μόνο του ένα φυσικό προβιοτικό, πλούσιο σε βιταμίνη C.

Ποια είναι λοιπόν, τα τρόφιμα που περιέχουν φυσικά προβιοτικά;

Ας δούμε μαζί πέντε τρόφιμα που περιέχουν φυσικά προβιοτικά.

Τρόφιμα με φυσικά προβιοτικά – Λάχανο

Το λάχανο, είναι από μόνο του ένα φυσικό προβιοτικό, πλούσιο σε βιταμίνη C.

Δεν ενισχύει μόνο το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά βοηθά και στην πέψη.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μαγειρέψετε το λάχανο, αλλά το ιδανικό είναι να καταναλώνεται ωμό.

Τρόφιμα με φυσικά προβιοτικά – Γιαούρτι

Ως πλούσια πηγή φυσικών προβιοτικών, το γιαούρτι είναι πολύ πλούσιο σε προβιοτικά στελέχη των bifidobacteria και lactobacilli, καταπραΰνει τους πεπτικούς πόνους και ενισχύει την εντερική χλωρίδα.

Το Μίσο

Το Μίσο προέρχεται από την Ιαπωνική κουζίνα και το συναντάμε σε μορφή ζυμωμένης πάστας.

Έχει πολύ αλμυρή γεύση και παρασκευάζεται από σόγια, κριθάρι, θαλασσινό αλάτι και μανιτάρι τύπου koji.

Η κατανάλωσή του μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού και εγκεφαλικών επεισοδίων στις γυναίκες, ενώ είναι τόσο πλούσιο σε προβιοτικά και θρεπτικά συστατικά που αποτελεί από μόνο του μια καλή επιλογή.

Το Μίσο προέρχεται από την Ιαπωνική κουζίνα και το συναντάμε σε μορφή ζυμωμένης πάστας.

Αγγουράκια τουρσί

Πρόκειται για μικρά αγγούρια που έχουν αφεθεί σε θαλασσινό νερό προκειμένου να μαριναριστούν.

Προσοχή όμως, γιατί τα αγγουράκια τουρσί που έχουν αφεθεί στο ξύδι δεν περιέχουν πλέον δραστικά προβιοτικά.

Τρόφιμα με φυσικά προβιοτικά – Ορισμένα τυριά

Το γκούντα, η μοτσαρέλα, το τσένταρ είναι ορισμένα από τα τυριά που είναι γεμάτα προβιοτικά.

Αυτό όμως δεν ισχύει για όλα τα τυριά, καθώς τα περισσότερα τυριά έχουν υποστεί μια διαδικασία ζύμωσης.

Πόπη Χαραμή, Φαρμακοποιός
ΧΑΡΑΜΗ ΑΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τροφές που Μπορούν να Γίνουν Τοξικές

Evi Makavelou

Γεύματα Μετά την Άσκηση για Απώλεια Βάρους

Evi Makavelou

Γάλατα Φυτικής Προέλευσης και οι Διαφορές τους

Evi Makavelou

Αχλάδια – Τα Διατροφικά Οφέλη που Έχουν

Evi Makavelou

Ελιές – Γιατί να τις Εντάξετε στη Διατροφή σας;

Evi Makavelou

Τα Μεγάλα Διατροφικά Λάθη που Κάνουμε το Σαββατοκύριακο

a.alefragkis

Απώλεια Βάρους – Τροφές που Καίνε Λίπος

Evi Makavelou

Κουρκουμάς – Το Μπαχαρικό της Υγείας

yoadmin

Τα πιο Συχνά Διατροφικά Λάθη

Evi Makavelou

Οι Τροφές που δεν Πρέπει να Καταναλώνετε το Βράδυ

Evi Makavelou

Η Σχέση της Διατροφής με την Άνοια

Evi Makavelou

Ποια Οφέλη Έχουν τα Φουντούκια για την Υγεία μας

a.alefragkis