Υγεία & Ομορφιά
Πώς θα Χάνετε Βάρος Τρώγοντας;
Διατροφή

Πώς θα Χάνετε Βάρος Τρώγοντας;

Οι συνήθειες που έχει ο κάθε άνθρωπος είναι γενικά δύσκολο να κοπούν, ειδικά σε θέματα διατροφής.

Η εκμάθηση για υγιεινές μερίδες δεν είναι απλώς απαραίτητη για απώλεια βάρους.

Είναι επίσης ένας απλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι τρώτε μεγάλη ποικιλία τροφών με τη σωστή ισορροπία θρεπτικών συστατικών για γενική καλή υγεία.

Αυτή είναι μια πολύπλοκη εργασία που εξαρτάται από τον σωματότυπο, το στάδιο της ζωής και τις ατομικές σας ανάγκες.

Αν και δεν μπορούμε πάντα να επιτύχουμε τέλεια αυτήν την ισορροπία, ένα καλό σημείο για να ξεκινήσουμε είναι να γνωρίζουμε τι και πόσο να βάλουμε στα πιάτα μας στο σπίτι.

Τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, χαμηλά σε θερμίδες κι εξαιρετικά χορταστικά.Βρίσκοντας τη σωστή ισορροπία

Μπορεί να γνωρίζετε πώς πρέπει να είναι ένα υγιεινό γεύμα, αλλά απλά δεν μπορείτε να το πραγματοποιήσετε.

Το μοντέλο «τέλειο πιάτο» που χρησιμοποιείται από ειδικούς στη διατροφή μας βοηθά να κατανοήσουμε τα μεγέθη των μερίδων.

Επίσης στοχεύει στις σωστές αναλογίες κάθε ομάδας τροφίμων σε κάθε γεύμα.

Η αρχή αυτού του μοντέλου είναι ότι το ένα τέταρτο του πιάτου σας είναι γεμάτο με υδατάνθρακες υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες.

Ένα άλλο τέταρτο αποτελείται από άπαχη πρωτεΐνη και το υπόλοιπο μισό του πιάτου σας είναι γεμάτο με ένα μείγμα πολύχρωμων λαχανικών.

Οι τέλειες μερίδες

Γεμίζοντας το μισό πιάτο σας με ένα μείγμα λαχανικών και σαλάτας, υπάρχει φυσικά λιγότερος χώρος στο πιάτο σας για άλλα φαγητά.

Τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, χαμηλά σε θερμίδες κι εξαιρετικά χορταστικά.

Οπότε παρόλο που φαίνεται ότι τρώτε πολύ φαγητό, στην πραγματικότητα δεν τρώτε.

Γεμίστε πρώτα το πιάτο σας με λαχανικά ή και σαλάτα.

Στοχεύστε σε μια ποικιλία από πολύχρωμα λαχανικά (καρότα, μπρόκολο, πιπεριά).

Μία μερίδα είναι μισό φλιτζάνι μαγειρεμένα λαχανικά (μπιζέλια, καλαμπόκι, καρότα) ή ένα φλιτζάνι λαχανικά σαλάτας (μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, πιπεριά).

Επιλέξτε ποικιλίες με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Εστιάστε σε αυτά που θέλετε να τρώτε περισσότερο, όπως λαχανικά, φρούτα, όσπρια και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Βάζοντας περισσότερες από τις υγιεινές τροφές στο πιάτο σας, φυσικά «παραγκωνίζετε» τις λιγότερο υγιεινές επιλογές.

Γίνετε δημιουργικοί με ντρέσινγκ και καρυκεύματα για σαλάτες και λαχανικά.

Αν έχουν καλή γεύση, θα φάτε περισσότερα από αυτά!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι να Τρώτε Όταν Κάνει Κρύο;

Evi Makavelou

Ο Καρκίνος και οι Επικίνδυνες Τροφές

yoadmin

Eπικίνδυνο για την Yγεία το Πολύ Αλάτι

yoadmin

Τροφές για Δυνατά Πνευμόνια

Evi Makavelou

5 Σημαντικά Οφέλη του Γιαουρτιού

Evi Makavelou

Τροφές με Μαγνήσιο και Οφέλη

Evi Makavelou

Τροφές με Πρόσθετη Ζάχαρη

Evi Makavelou

Η Σχέση της Διατροφής με την Άνοια

Evi Makavelou

Τι μας Συμβαίνει Όταν δεν Καταναλώνουμε Υδατάνθρακες;

Evi Makavelou

Μύθοι και Αλήθειες Γύρω από το Μέλι

a.alefragkis

Δείτε τι Συμβαίνει στο Σώμα σας Όταν Κόψετε τα Αναψυκτικά

a.alefragkis

Κοιλιακό Λίπος – Τι δεν Πρέπει να Τρώτε;