Υγεία & Ομορφιά
Διατροφή

7 Λόγοι για να Εντάξετε την Κινόα στη Διατροφή σας

Η κινόα ή το κινόα είναι μια πολύ δημοφιλής υπερτροφή που κυριαρχεί στις διατροφικές τάσεις του σύγχρονου υγιεινού τρόπου ζωής.

Αποτελεί μια πραγματική υπερτροφή γεμάτη πρωτεΐνες, χαλκό, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, φώσφορο και άλλα συστατικά που σπάνια βρίσκουμε συγκεντρωμένα σε μία και μόνο τροφή.

Τα οφέλη της κινόα στη διατροφήΕάν δεν την έχετε εντάξει ακόμη στη διατροφή σας, σας παρουσιάζουμε επτά καλούς λόγους για να το κάνετε άμεσα.

Κινόα – Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες

Πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες έχει το θαυματουργό κινόα, οι περισσότερες από τις οποίες ωστόσο είναι αδιάλυτες.

Επιπλέον όμως, περιέχει σημαντικές ποσότητες διαλυτών φυτικών ινών που μειώνουν τη χοληστερίνη και βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Δεν περιέχει γλουτένη

Η κινόα είναι ιδανική τροφή για όσους παρουσιάζουν δυσανεξία στη γλουτένη.

Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνες, βάζοντας το κινόα στη διατροφή μας αντί για πατάτες, καλαμπόκι και ρυζάλευρο, αναβαθμίζουμε ποιοτικά τη διατροφή μας παρέχοντας στον οργανισμό μας μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες

Το κινόα είναι πλούσιο σε βασικές πρωτεΐνες, τις οποίες και διαθέτει σε μεγαλύτερες ποσότητες από τα δημητριακά.

Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη

Ο γλυκαιμικός δείκτης μετρά πόσο γρήγορα το σάκχαρό μας ανεβαίνει με τα τρόφιμα.

Καταναλώνοντας τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, νιώθουμε διαρκώς πείνα και οδηγούμαστε στην παχυσαρκία.

Τέτοιες τροφές, που είναι τόσο συνηθισμένες στον δυτικό κόσμο, προκαλούν διαβήτη και καρδιακές παθήσεις.

Ωστόσο, το κινόα έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη αλλά αρκετούς υδατάνθρακες, άρα δεν είναι ιδανική τροφή για μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες.

Έχει πολλά ιχνοστοιχεία

Πολλές τροφές σήμερα δεν έχουν επαρκή ποσότητα ιχνοστοιχείων.

Το κινόα ωστόσο, είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και κάλιο.

Όμως, περιέχει και ένα υποκατάστατο που λέγεται φυτικό οξύ και εμποδίζει την απορρόφηση αυτών των ιχνοστοιχείων.

Μια λύση στο πρόβλημα αυτό είναι να μουλιάζετε το κινόα πριν το μαγειρέψετε για να περιορίσετε στο ελάχιστο το φυτικό οξύ.

Κινόα – Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το κινόα λέγεται πως καταπολεμά δεκάδες ασθένειες.

Σε έρευνα για τη μεγαλύτερη ποσότητα αντιοξειδωτικών ανάμεσα στο κινόα και σε δέκα ακόμη τρόφιμα, το κινόα κατέκτησε την πρώτη θέση.

Είναι ιδανική τροφή σε περιόδους δίαιτας

Αν θέλουμε να χάσουμε βάρος, πρέπει να καίμε περισσότερες θερμίδες από όσες προσλαμβάνουμε.

Τέλος, το γεμάτο πρωτεΐνες κινόα, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό κάνοντάς μας να νιώθουμε χορτάτοι για περισσότερο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντιμετωπίστε τη Σιδηροπενική Αναιμία Φυσικά

a.alefragkis

Θωρακίστε το Ανοσοποιητικό σας με τα Κατάλληλα Συμπληρώματα Διατροφής

Eleni Giannopoulou

Οι Λόγοι που Μπορεί να Πεινάτε Αμέσως Μετά το Γεύμα σας

a.alefragkis

Μπορεί η μεσογειακή διατροφή να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον COVID-19;

Stelios Resitis

Απώλεια Βάρους Μετά τα 40

Evi Makavelou

Φρούτα και Λαχανικά που δε Χρειάζεται να Είναι Βιολογικά

a.alefragkis

Οι Συνέπειες της Ζάχαρης στην Υγεία σας

a.alefragkis

Οι Τροφές που Επιδεινώνουν τις Καούρες

Evi Makavelou

Οι Ξηροί Καρποί που Πρέπει να Βάλετε στη Διατροφή σας

a.alefragkis

Όλα τα Οφέλη που Έχει ο Χυμός Καρότου

Evi Makavelou

Γαστρεντερίτιδα- Τι Επιτρέπεται να Φάτε και τι Όχι;

Evi Makavelou

Αλάτι Ιμαλαΐων – Ένα Αλάτι Διαφορετικό

a.alefragkis