Υγεία & Ομορφιά
Τα οφέλη του αβοκάντο
Διατροφή

Αβοκάντο – Τα Οφέλη του στην Υγεία

Το αβοκάντο είναι ένας από τους πιο νόστιμους καρπούς που υπάρχουν.

Είναι εξαιρετικά ευέλικτος, καθώς η γεύση του ταιριάζει σε πολλά πιάτα, γλυκά και αλμυρά.

Το αβοκάντο στη διατροφήΠρόκειται για μία τροφή πλούσια σε κάλιο, με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτική πρωτεΐνη και πολλά καλά λιπαρά.

Παράλληλα, μελέτες υποστηρίζουν ότι η κατανάλωσή του βοηθάει το σώμα μας να απορροφήσει καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά από άλλα τρόφιμα.

 

Επίσης βοηθάει ώστε οι σωματικές λειτουργίες να πραγματοποιούνται ομαλά.

Πιο αναλυτικά, οι λόγοι που πρέπει να εντάξετε το αβοκάντο στη διατροφή σας είναι οι ακόλουθοι:

Αβοκάντο – Προστατεύει την καρδιά

Το αβοκάντο είναι γεμάτο μονοακόρεστα, πολυακόρεστα και ω3 λιπαρά.

Πρόκειται για λιπαρά που μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα και θωρακίζουν τον οργανισμό ενάντια στις καρδιακές παθήσεις.

Επιπλέον, διαθέτει βιταμίνη Β6 και φολικό οξύ που ρυθμίζουν τη συγκέντρωση του αμινοξέος ομοκυστεΐνη στον οργανισμό, το οποίο σε υψηλές ποσότητες αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών νόσων.

Αβοκάντο – Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Τα φρέσκα αβοκάντο περιέχουν λυκοπένιο και β-καροτένιο, τα οποία είναι σημαντικά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν την υγεία των κυττάρων.

Επιπλέον, είναι μία καλή πηγή γλουταθειόνης, ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού που ενισχύει την υγεία του ανοσοποιητικού και ειδικά, των λεμφοκυττάρων.

Περιέχει βιταμίνες

Ο καρπός του αβοκάντο περιέχει πάνω από είκοσι σημαντικές για τον οργανισμό μας βιταμίνες, κυρίως από τις οικογένειες K, C, B, και E.

Συγκεκριμένα, είναι καλή πηγή βιταμίνης Β5 και βιταμίνης Κ αλλά και πλούσιο σε ιχνοστοιχεία όπως το μαγνήσιο, ο φώσφορος και ο σίδηρος.

Κάτι ακόμη σημαντικό που λίγοι γνωρίζουν είναι πως αυτή η υπερτροφή περιέχει περισσότερο κάλιο από τη διάσημη για αυτόν τον λόγο, μπανάνα.

Σε αντίθεση με πολλά φρούτα, το αβοκάντο είναι καρπός πλούσιος σε πρωτεΐνη.

Αβοκάντο – Πηγή πρωτεΐνης

Σε αντίθεση με πολλά φρούτα, το αβοκάντο είναι καρπός πλούσιος σε πρωτεΐνη.

Και μάλιστα μιλάμε για “καλής ποιότητας” φυτική πρωτεΐνη.

Σε αντίθεση με τη ζωικής προέλευσης πρωτεΐνη, η φυτική πρωτεΐνη είναι έτοιμη για χρήση από τον οργανισμό στην ολότητά της, από τη στιγμή της κατανάλωσης.

Είναι το ιδανικό υποκατάστατο του βουτύρου

Το αβοκάντο μπορεί να αντικαταστήσει εύκολα το βούτυρο ή οποιοδήποτε άλλο λιπαρό συστατικό που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική.

Αυτό διότι χάρη στην κρεμώδη υφή του κάνει τα πιάτα μας εξίσου νόστιμα αλλά περισσότερο υγιεινά.

Επιπλέον, μπορεί να αντικαταστήσει επάξια διάφορες σάλτσες και ντιπ, προσφέροντας πολύ λιγότερες θερμίδες και ζάχαρη.

Αβοκάντο – Φροντίζει το δέρμα και τα μαλλιά

Το αβοκάντο μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και ως μάσκα ομορφιάς.

Τα αντιοξειδωτικά, τα αμινοξέα, οι βιταμίνες Ε και C και τα έλαια που περιέχει, βοηθούν στην επανόρθωση των μαλλιών, την ενυδάτωση της επιδερμίδας και τη μείωση των ρυτίδων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπορεί η μεσογειακή διατροφή να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον COVID-19;

Stelios Resitis

Πόσο νερό πρέπει να πίνετε τελικά την ημέρα;

Akis Karamanos

Καλές Πηγές Φυτικών Ινών

Evi Makavelou

4 Τροφές που Μπορείτε να Τρώτε Απεριόριστα

Ειδική Διατροφή για Αυξημένη Ενέργεια και Ενδυνάμωση

Eleni Giannopoulou

Οι Ωφέλιμες Ιδιότητες του Κάστανου

Evi Makavelou

Τσάι Ιβίσκου – Τα Οφέλη του στην Υγεία

Evi Makavelou

4 Μύθοι που Πρέπει να Γνωρίζετε για το Νερό με Λεμόνι

admin

Τρανς Λιπαρά – Ποιες Τροφές Πρέπει να Αποφεύγετε

Πόσο Θρεπτικά Είναι τα Φουντούκια;

Evi Makavelou

Φαγητό Μετά τις 8 το Βράδυ – Τελικά Πόσο Παχαίνει;

admin

Οι Τροφές που Επιδεινώνουν τις Καούρες

Evi Makavelou