Υγεία & Ομορφιά
Πάπρικα και οφέλη για την υγεία
Διατροφή

Πάπρικα – Ένα Πικάντικο Μπαχαρικό με Οφέλη για την Υγεία

Η πάπρικα είναι ένα πασίγνωστο μπαχαρικό που προέρχεται από την αποξήρανση την πιπεριάς.

Παρότι έχει συνδεθεί παραδοσιακά με την ινδική κουζίνα, σταδιακά κερδίζει έδαφος και στην ελληνική, καθώς δίνει χρώμα και γεύση στα πιάτα μας.

Τα οφέλη της πάπρικας στην υγείαΥπάρχουν πολλές ποικιλίες πάπρικας, άλλες περισσότερο καυτερές και άλλες με πιο ήπια γεύση.

Εκτός όμως από την έξτρα νοστιμιά στην κουζίνα μας, η πάπρικα έχει να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία.

Βοηθά στη χώνεψη

Ένας βασικός λόγος να βάλετε την πάπρικα στα φαγητά σας, είναι ότι βοηθά ώστε η τροφή να διασπαστεί πιο εύκολα.

Περιέχει κόκκινο πιπέρι, που ως γνωστόν, βοηθά στην πέψη επειδή αυξάνει την έκκριση γαστρικού οξέως.

Η πάπρικα, όπως και το πιπέρι καγιέν, προστατεύουν επίσης από το έλκος στομάχου και τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Πάπρικα και οφέλη για την υγεία – Διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, η συχνή κατανάλωση της πάπρικας μειώνει τις φλεγμονές στον οργανισμό.

Μειώνει επίσης την κακή χοληστερίνη που συνδέεται με τον διαβήτη και την καρδιαγγειακή νόσο.

Δίνει ενέργεια

Η πάπρικα αποτελεί μια πολύ καλή πηγή σιδήρου.

Όταν ο οργανισμός μας έχει έλλειψη σιδήρου, αισθανόμαστε διαρκή κόπωση και επηρεάζεται τόσο η λειτουργία του εγκεφάλου όσο και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Αν μάλιστα ακολουθείτε χορτοφαγική ή vegan διατροφή, τέτοιες εναλλακτικές πηγές σιδήρου είναι απαραίτητες.

Μια κουταλιά της σούπας πάπρικα δίνει στον οργανισμό 1,4 mg σιδήρου.

Ιδανικά, καταναλώστε την μαζί με τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, ώστε να απορροφηθεί ο σίδηρος στον μέγιστο βαθμό.

Πάπρικα και οφέλη για την υγεία – Έχει πολλές φυτικές ίνες

Μια κουταλιά της σούπας πάπρικα περιέχει δύο γραμμάρια φυτικών ινών.

Ενισχύει λοιπόν τη λειτουργία του εντέρου και μάλιστα με καλά βακτήρια.

Εκτός από τις φυτικές ίνες, περιέχει μαγνήσιο, ασβέστιο και κάλιο.

Όμως χρειάζεται προσοχή.

Μπορεί η πάπρικα να έχει πολλά οφέλη, αλλά οι μεγάλες ποσότητες μπορούν να προκαλέσουν ενόχληση, εφίδρωση και καταρροή.

Επομένως καλό θα είναι να καταναλώνεται με μέτρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτές Είναι οι Καλύτερες Πηγές Άπαχης Πρωτεΐνης

a.alefragkis

Ενισχύστε τη Μνήμη σας με την Κατάλληλη Διατροφή

Κανέλα – 3 Λόγοι για να την Προτιμήσετε

Evi Makavelou

5 Κακοί Συνδυασμοί Τροφίμων

Evi Makavelou

Συμβουλές για τη Διατροφή Pure Eating

Evi Makavelou

Καρπούζι – Αποκομίστε τα Οφέλη του

Evi Makavelou

Διατροφικά Λάθη που Κάνουν Κακό στην Υγεία

Evi Makavelou

Υγιεινή Διατροφή για Γυναίκες Μετά τα 30

Evi Makavelou

2 Βήματα για να Απαλλαγείτε από τα Περιττά Κιλά

yoadmin

Γαστρεντερίτιδα- Τι Επιτρέπεται να Φάτε και τι Όχι;

Evi Makavelou

3 Τροφές για Λεπτότερη Μέση

Evi Makavelou

Τσάι Τζίντζερ – Πόσο Ασφαλής Είναι η Κατανάλωσή του;

Evi Makavelou