Μολονότι έχει ταυτιστεί με άντρες «μιας κάποιας ηλικίας», το κοτλέ blazer αποτελεί την πιο καυτή τάση της φετινής σεζόν, όπως πιστοποιούν εξάλλου οι «ανταποκρίσεις» από τα catwalks των μεγαλύτερων oίκων μόδας.
Ο λόγος, φυσικά, για το περιβόητο κοτλέ blazer, το οποίο, συνεχίζοντας την σταθερά ανοδική του πορεία από την αντίστοιχη περσινή σεζόν εξακολουθεί να «πρωταγωνιστεί» στον κόσμο της αντρικής μόδας, προσδίδοντας μια πινελιά καλώς εννοούμενης «σοβαροφάνειας» σε κάθε προσεγμένη casual και αρκούντως preppy εμφάνισή σου.
Θέλεις, λοιπόν, να κάνεις δικό σου το πιο επίκαιρο κομμάτι της εποχής;
Αν ναι, ιδού τέσσερις απλοί κανόνες που πρέπει να λάβεις απαραιτήτως υπόψη.
Διάλεξε το σωστό χρώμα
Τι ακριβώς εννοούμε λέγοντας «σωστό χρώμα»;
Απλά και κατανοητά, μια απόχρωση που θα «σέβεται» τον κομματάκι πιο «παραδοσιακό» χαρακτήρα που αποπνέει εν λόγω σακάκι, χωρίς, ωστόσο, να το κάνει να δείχνει επιεικώς «παππουδίστικο».
Λαμβάνοντας υπόψη αυτή τη λεπτή ισορροπία, ιδανικές προτάσεις θεωρούνται το σκούρο πράσινο, το σκούρο μπλε και, φυσικά, το σκούρο μπεζ.
Πρόσεξε για πιθανές φθορές
Σε αντίθεση με το δέρμα και, ενδεχομένως, το denim, το κοτλέ αποτελεί ένα υλικό που δε δείχνει καλύτερο με την πάροδο του χρόνου.
Με αυτό το δεδομένο, λοιπόν, τσέκαρε ενδελεχώς αν οι αγκώνες αλλά και οι άκρες των μανικιών του κοτλέ blazer που σκέφτεσαι να αποκτήσεις / να φορέσεις είναι σε καλή κατάσταση και δεν δείχνουν φθαρμένα.
Στην περίπτωση που τα σημεία αυτά δείχνουν ταλαιπωρημένα, επένδυσε σε ένα νέο σακάκι, με την απαραίτητη σωστή εφαρμογή.
Δώσε σημασία στο πάχος της ρίγας
Άλλη μια λεπτομέρεια στην οποία θα πρέπει να δώσεις τη δέουσα προσοχή είναι το πάχος της ρίγας.
Ο γενικός κανόνας αναφέρει ότι όσο πιο λεπτή είναι η ρίγα, τόσο πιο «σοβαρό» και «προβλεπόμενο» είναι το υπό εξέταση κομμάτι.
As simple as that!
Δώσε έμφαση στη σωστή εφαρμογή
Μπορεί να αποτελεί μια πιο casual επιλογή, αυτό όμως δε σημαίνει ότι το κοτλέ σακάκι δεν αξίζει του σεβασμού και της φροντίδας που δείχνεις σε οποιοδήποτε άλλο «καλό» πανωφόρι «φωλιάζει» στην γκαρνταρόμπα σου.
Αν, λοιπόν, το κομμάτι που έκανες δικό σου δεν έχει το σωστό μήκος στα μανίκια ή κάποιο άλλο πρόβλημα εφαρμογής, μη διστάσεις να το στείλεις στον ράφτη σου για τα απαραίτητα «συμμαζέματα».
Τι πάει να πει δεν έχεις το δικό σου ράφτη;
Πηγή: askmen.com.gr