Υγεία & Ομορφιά
Ο Σωστός Τρόπος για να Τρώτε Πρωτεΐνη
Διατροφή

Ο Σωστός Τρόπος για να Τρώτε Πρωτεΐνη

Το δομικό στοιχείο της ζωής είναι η πρωτεΐνη κι αν δεν παίρνετε αρκετή, μπορεί να έχετε προβλήματα στην υγεία σας.

Ωστόσο, η κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας από την απαιτούμενη δεν είναι απαραίτητα καλύτερη.

Αν και μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μυών, εάν καταναλωθεί υπερβολικά, το σώμα μπορεί να διατηρήσει το επιπλέον λίπος.

Μπορείτε να προσθέσετε όσπρια, ξηρούς καρπούς, όπως φιστίκια, αμύγδαλα και σπόρους στη διατροφή ως σνακ.Υγεία και πρωτεΐνη

Οι συνήθειες του τρόπου ζωής και η επιλογή της διατροφής διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση πρωτεϊνών.

Ο διαταραγμένος κύκλος ύπνου, η λιγότερη έκθεση στον ήλιο και η κακή διαχείριση του στρες μπορούν να μειώσουν την πρόσληψη πρωτεϊνών από το σώμα.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει περαιτέρω σε αυξημένη ευαισθησία σε ασθένειες κι επακόλουθα προβλήματα.

Ημερήσια πρόσληψης πρωτεΐνης

Η απαίτηση για έναν μέσο ενήλικα είναι 1 g ανά κιλό σωματικού βάρους πρωτεΐνης την ημέρα, ωστόσο μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τις προσωπικές σωματικές ανάγκες ενός ατόμου.

Μπορεί να φτάσει έως και 1,5 g ή 2 g ανά κιλό με διαφορετικά επίπεδα δραστηριότητας.

Ξεχωριστό ρόλο παίζουν μερικές καταστάσεις, όπως η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός.

Η περιεκτικότητα των τροφίμων σε πρωτεΐνες ποικίλλει σημαντικά.

Ωστόσο, οι ζωικές πηγές πρωτεΐνης τείνουν να είναι ανώτερες τόσο σε ποσότητα, όσο και σε ποιότητα σε σύγκριση με τις φυτικές πηγές πρωτεΐνης.

Το κρέας, τα αυγά, το γάλα θεωρούνται όλα εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας.

Πώς να αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεΐνης;

Ξεκινώντας τη μέρα σας, η εστίαση στην κατανάλωση πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα μπορεί να βοηθήσει κάποιον να πετύχει τον στόχο της ημερήσιας πρόσληψης πρωτεΐνης.

Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να τρώει στήθος κοτόπουλου όλη μέρα.

Μπορείτε να προσθέσετε όσπρια, ξηρούς καρπούς, όπως φιστίκια, αμύγδαλα και σπόρους στη διατροφή ως σνακ.

Όλα πρέπει να τα έχετε με μέτρο.

Πρωτεΐνες με βάση τα ζώα, όπως τα πουλερικά, το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, η πάπια και μια ποικιλία θαλασσινών κι αυγών είναι καλές επιλογές στις οποίες μπορείτε να βασιστείτε.

Ωστόσο, το κόκκινο κρέας θα πρέπει να περιορίζεται στη διατροφή, καθώς μπορεί να προκαλέσει καρδιαγγειακές παθήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Τροφές που Επιδεινώνουν τις Καούρες

Evi Makavelou

Πιο Όμορφη με Σωστή Διατροφή!

admin

Νερό Βρύσης ή Εμφιαλωμένο – Τι να Επιλέξουμε;

Evi Makavelou

5 Οφέλη του Τζίντζερ για την Υγεία

Evi Makavelou

Δείτε τι θα Συμβεί στο Σώμα σας αν Κόψετε Εντελώς το Κρέας

admin

Κορτιζόνη – Οι Απαραίτητες Αλλαγές στη Διατροφή

Evi Makavelou

Η Διατροφή που Προλαμβάνει το Κρυολόγημα

Evi Makavelou

4 Λόγοι για να Φάτε Ταχίνι

Evi Makavelou

Ο Καρκίνος και οι Επικίνδυνες Τροφές

admin

Υποθυρεοειδισμός – Ποιες Τροφές να Αποφεύγετε;

Evi Makavelou

«Συναισθηματικό Φαγητό» και Τρόποι για να το Αποφύγετε

admin

Πρέπει Πραγματικά να Τρώτε Κάθε Δύο Ώρες;

Evi Makavelou