Υγεία & Ομορφιά
Ο Σωστός Τρόπος για να Τρώτε Πρωτεΐνη
Διατροφή

Ο Σωστός Τρόπος για να Τρώτε Πρωτεΐνη

Το δομικό στοιχείο της ζωής είναι η πρωτεΐνη κι αν δεν παίρνετε αρκετή, μπορεί να έχετε προβλήματα στην υγεία σας.

Ωστόσο, η κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας από την απαιτούμενη δεν είναι απαραίτητα καλύτερη.

Αν και μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μυών, εάν καταναλωθεί υπερβολικά, το σώμα μπορεί να διατηρήσει το επιπλέον λίπος.

Μπορείτε να προσθέσετε όσπρια, ξηρούς καρπούς, όπως φιστίκια, αμύγδαλα και σπόρους στη διατροφή ως σνακ.Υγεία και πρωτεΐνη

Οι συνήθειες του τρόπου ζωής και η επιλογή της διατροφής διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση πρωτεϊνών.

Ο διαταραγμένος κύκλος ύπνου, η λιγότερη έκθεση στον ήλιο και η κακή διαχείριση του στρες μπορούν να μειώσουν την πρόσληψη πρωτεϊνών από το σώμα.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει περαιτέρω σε αυξημένη ευαισθησία σε ασθένειες κι επακόλουθα προβλήματα.

Ημερήσια πρόσληψης πρωτεΐνης

Η απαίτηση για έναν μέσο ενήλικα είναι 1 g ανά κιλό σωματικού βάρους πρωτεΐνης την ημέρα, ωστόσο μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τις προσωπικές σωματικές ανάγκες ενός ατόμου.

Μπορεί να φτάσει έως και 1,5 g ή 2 g ανά κιλό με διαφορετικά επίπεδα δραστηριότητας.

Ξεχωριστό ρόλο παίζουν μερικές καταστάσεις, όπως η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός.

Η περιεκτικότητα των τροφίμων σε πρωτεΐνες ποικίλλει σημαντικά.

Ωστόσο, οι ζωικές πηγές πρωτεΐνης τείνουν να είναι ανώτερες τόσο σε ποσότητα, όσο και σε ποιότητα σε σύγκριση με τις φυτικές πηγές πρωτεΐνης.

Το κρέας, τα αυγά, το γάλα θεωρούνται όλα εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας.

Πώς να αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεΐνης;

Ξεκινώντας τη μέρα σας, η εστίαση στην κατανάλωση πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα μπορεί να βοηθήσει κάποιον να πετύχει τον στόχο της ημερήσιας πρόσληψης πρωτεΐνης.

Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να τρώει στήθος κοτόπουλου όλη μέρα.

Μπορείτε να προσθέσετε όσπρια, ξηρούς καρπούς, όπως φιστίκια, αμύγδαλα και σπόρους στη διατροφή ως σνακ.

Όλα πρέπει να τα έχετε με μέτρο.

Πρωτεΐνες με βάση τα ζώα, όπως τα πουλερικά, το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, η πάπια και μια ποικιλία θαλασσινών κι αυγών είναι καλές επιλογές στις οποίες μπορείτε να βασιστείτε.

Ωστόσο, το κόκκινο κρέας θα πρέπει να περιορίζεται στη διατροφή, καθώς μπορεί να προκαλέσει καρδιαγγειακές παθήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Είδη Τσαγιού με τα Μεγαλύτερα Οφέλη

admin

Οι Τροφές που Σταματούν τις Στομαχικές Διαταραχές

Γνωριμία με τη Διατροφή Pegan

admin

Σε τι Κάνει Καλό η Αποτοξίνωση;

admin

Μπανανόψωμο – Πόσο Ωφέλιμο Είναι;

Evi Makavelou

Η Καφεΐνη και ο Ρόλος της στον Ύπνο

Evi Makavelou

Τα Τρόφιμα που Σταματούν την Προσπάθειά σας για Δίαιτα

admin

Ποιες Τροφές Προστατεύουν τον Εγκέφαλο;

admin

6 Τροφές που Ενυδατώνουν τον Οργανισμό

admin

Ποια Τρόφιμα Αλληλεπιδρούν με τα Φάρμακα;

admin

Ζήστε Περισσότερο Χάρη στα Ωμέγα-3

Eleni Giannopoulou

Ω3, Ω6, Ω9 και Κορεσμένα Λιπαρά Οξέα – Γιατί τα Χρειαζόμαστε;

admin