Υγεία & Ομορφιά
Ο Σωστός Τρόπος για να Τρώτε Πρωτεΐνη
Διατροφή

Ο Σωστός Τρόπος για να Τρώτε Πρωτεΐνη

Το δομικό στοιχείο της ζωής είναι η πρωτεΐνη κι αν δεν παίρνετε αρκετή, μπορεί να έχετε προβλήματα στην υγεία σας.

Ωστόσο, η κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας από την απαιτούμενη δεν είναι απαραίτητα καλύτερη.

Αν και μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μυών, εάν καταναλωθεί υπερβολικά, το σώμα μπορεί να διατηρήσει το επιπλέον λίπος.

Μπορείτε να προσθέσετε όσπρια, ξηρούς καρπούς, όπως φιστίκια, αμύγδαλα και σπόρους στη διατροφή ως σνακ.Υγεία και πρωτεΐνη

Οι συνήθειες του τρόπου ζωής και η επιλογή της διατροφής διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση πρωτεϊνών.

Ο διαταραγμένος κύκλος ύπνου, η λιγότερη έκθεση στον ήλιο και η κακή διαχείριση του στρες μπορούν να μειώσουν την πρόσληψη πρωτεϊνών από το σώμα.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει περαιτέρω σε αυξημένη ευαισθησία σε ασθένειες κι επακόλουθα προβλήματα.

Ημερήσια πρόσληψης πρωτεΐνης

Η απαίτηση για έναν μέσο ενήλικα είναι 1 g ανά κιλό σωματικού βάρους πρωτεΐνης την ημέρα, ωστόσο μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τις προσωπικές σωματικές ανάγκες ενός ατόμου.

Μπορεί να φτάσει έως και 1,5 g ή 2 g ανά κιλό με διαφορετικά επίπεδα δραστηριότητας.

Ξεχωριστό ρόλο παίζουν μερικές καταστάσεις, όπως η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός.

Η περιεκτικότητα των τροφίμων σε πρωτεΐνες ποικίλλει σημαντικά.

Ωστόσο, οι ζωικές πηγές πρωτεΐνης τείνουν να είναι ανώτερες τόσο σε ποσότητα, όσο και σε ποιότητα σε σύγκριση με τις φυτικές πηγές πρωτεΐνης.

Το κρέας, τα αυγά, το γάλα θεωρούνται όλα εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας.

Πώς να αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεΐνης;

Ξεκινώντας τη μέρα σας, η εστίαση στην κατανάλωση πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα μπορεί να βοηθήσει κάποιον να πετύχει τον στόχο της ημερήσιας πρόσληψης πρωτεΐνης.

Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να τρώει στήθος κοτόπουλου όλη μέρα.

Μπορείτε να προσθέσετε όσπρια, ξηρούς καρπούς, όπως φιστίκια, αμύγδαλα και σπόρους στη διατροφή ως σνακ.

Όλα πρέπει να τα έχετε με μέτρο.

Πρωτεΐνες με βάση τα ζώα, όπως τα πουλερικά, το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, η πάπια και μια ποικιλία θαλασσινών κι αυγών είναι καλές επιλογές στις οποίες μπορείτε να βασιστείτε.

Ωστόσο, το κόκκινο κρέας θα πρέπει να περιορίζεται στη διατροφή, καθώς μπορεί να προκαλέσει καρδιαγγειακές παθήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κακές Συνήθειες που Επιβαρύνουν το Στομάχι σας

a.alefragkis

Ανακαλύψτε τις Ευεργετικές Ιδιότητες του Κερασιού

a.alefragkis

Ποια Τρόφιμα Αλληλεπιδρούν με τα Φάρμακα;

yoadmin

Η Διατροφή μας στον Καύσωνα

Evi Makavelou

5 Υπερτροφές που δεν Πρέπει να Λείπουν από τη Διατροφή σας

a.alefragkis

TOP 14 Aντιοξειδωτικών Τροφών

Τι να μην Καταναλώνετε Μετά την Ημερομηνία Λήξης

Evi Makavelou

4 Μύθοι που Πρέπει να Γνωρίζετε για το Νερό με Λεμόνι

a.alefragkis

Χορτοφαγική Διατροφή: Τάση ή Φιλοσοφία Ζωής;

Σπανάκι – Πόσο Ωφέλιμο Είναι για την Υγεία;

Evi Makavelou

Ποιες Τροφές Πρέπει να Αποφεύγετε αν Είστε Πάνω από 40;

a.alefragkis

Γάλα Βρώμης – Όσα Πρέπει να Ξέρετε

Evi Makavelou