Το φθινόπωρο φέρνει μικρότερες μέρες, μεγαλύτερες νύχτες, πιο δροσερό καιρό κι ένα νέο μενού εποχιακών τροφών, που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το σώμα σας σε ισορροπία.
Η φθινοπωρινή συγκομιδή είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες από λαχανάκια Βρυξελλών και κολοκύθα μέχρι λωτούς.
Ενσωματώστε αυτές τις συμβουλές σχετικά με τη διατροφή, στη ζωή σας για να ενισχύσετε την υγεία σας κατά τους φθινοπωρινούς μήνες.
Προσεγγίστε τα λαχανικά ρίζας
Τα περισσότερα ριζώδη λαχανικά είναι διαθέσιμα όλο τον χρόνο.
Όμως βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους από το φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη.
Το σκόρδο, τα κρεμμύδια, το τζίντζερ, τα καρότα, οι γλυκοπατάτες και τα παντζάρια προσφέρουν άφθονη γεύση και θρεπτικά συστατικά κατά τους πιο δροσερούς μήνες.
Πολλά λαχανικά ρίζας είναι φορτωμένα με φυλλικό οξύ.
Αυτό είναι κλειδί για την ανάπτυξη και το μεταβολισμό των κυττάρων.
Επίσης περιέχουν και βήτα καροτίνη, που βοηθά την όραση και την ανάπτυξη των οστών.
Προσθέστε αντιφλεγμονώδεις τροφές
Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, μια σειρά από αλλεργιογόνα μπορεί να προκαλέσουν φτάρνισμα.
Επομένως είναι σημαντικό να καταναλώνετε αντιφλεγμονώδη τρόφιμα.
Τα εποχιακά τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κερσετίνη, όπως τα μήλα και τα κρεμμύδια, βοηθούν στον αποκλεισμό της απελευθέρωσης ισταμινών.
Οι ισταμίνες είναι οι ουσίες που είναι υπεύθυνες για τις αλλεργικές αντιδράσεις.
Μάθετε περισσότερα για τα εποχιακά προϊόντα, συνδεθείτε με το φαγητό σας κι ενισχύστε την υγεία σας.
Μερικές τροφές που πρέπει να αναζητήσετε κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου είναι τα μήλα, τα κράνμπερι, τα αχλάδια, τα ρόδια, τα μανιτάρια, οι κολοκύθες και τα λαχανάκια Βρυξελλών.
Προτιμήστε τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τους σπόρους
Θρεπτικά τρόφιμα για το φθινόπωρο αποτελούν το κριθάρι, το καστανό ρύζι, ο αμάρανθος, το άγριο ρύζι, το φαγόπυρο, το κεχρί και η κινόα.
Αυτά τα τρόφιμα υποστηρίζουν την καλή διατροφή και την υγεία.
Περιέχουν υψηλά επίπεδα βιταμινης Β, που βοηθά στη βελτίωση της διάθεσης.
Συμβάλλει και στη μείωση του άγχους και της κατάθλιψης.
Επίσης τα μη επεξεργασμένα δημητριακά διατηρούν τις φυτικές ίνες, που μειώνουν την πείνα και τη βιταμίνη Ε που καταπολεμά τις φλεγμονές.
Προσθέστε δημητριακά και σπόρους σε γέμιση, σούπες, μαγειρευτά ή σαλάτες.
Μη ξεχνάτε ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε εποχιακά πιάτα από το να δοκιμάσετε νέες συνταγές!