Υγεία & Ομορφιά
Συμβουλές για πιο Θρεπτικά Γεύματα
Διατροφή

Συμβουλές για πιο Θρεπτικά Γεύματα

Μια υγιεινή διατροφή μας βοηθάει να είμαστε πιο υγιείς, να έχουμε ενέργεια και να διατηρούμε σταθερό το βάρος μας.

Ακόμα κι αν δεν ακολουθείτε 100 % φυτική διατροφή, το να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά δεν είναι ποτέ κακή ιδέα.

Η προσθήκη οποιουδήποτε θρεπτικού φαγητού προσθέτει ήδη πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά τι θα γινόταν αν σας λέγαμε ότι θα μπορούσατε να αυξήσετε αυτά τα προνόμια με μερικές μόνο απλές τροποποιήσεις;

Οι γλυκοπατάτες επίσης διαθέτουν βήτα καροτίνη, φυτικές ίνες, μαγνήσιο και μια σειρά από άλλα θρεπτικά συστατικά.1. Βράστε τις γλυκοπατάτες σας

Συνήθως, οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην βράζετε τα λαχανικά σας, καθώς χάνετε πολλά από τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τους.

Οι γλυκοπατάτες όμως ανήκουν στις σπάνιες περιπτώσεις κι αποτελούν εξαίρεση.

Έτσι, το βράσιμο γλυκοπατάτας για 20 λεπτά είναι στην πραγματικότητα ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τη γλυκαιμική επίδραση σε χαμηλά επίπεδα.

Οι γλυκοπατάτες επίσης διαθέτουν βήτα καροτίνη, φυτικές ίνες, μαγνήσιο και μια σειρά από άλλα θρεπτικά συστατικά.

2. Μην ξεφλουδίζετε τα λαχανικά σας

Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώνετε λαχανικά είναι να μην τα ξεφλουδίζετε.

Για παράδειγμα όταν ξεφλουδίζετε τα καρότα, ξεφλουδίζετε το σημείο, όπου βρίσκονται τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Βέβαια, κάτι που βγαίνει φρέσκο ​​από το έδαφος είναι πολύ διαφορετικό από ένα καρότο που έχει αποθηκευτεί εδώ και μήνες.

Εφόσον αισθάνεστε άνετα με τις μεθόδους καλλιέργειας, θα πρέπει να καταναλώνετε το λαχανικό όπως είναι.

3. Φάτε ολόκληρο το λαχανικό

Τα μέρη σε ένα λαχανικό, τα οποία τις περισσότερες φορές τα πετάμε, φαίνεται να είναι τα πιο υγιεινά.

Αυτά τα μέρη είναι συνήθως πλούσια σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C και πολυφαινόλες.

Μην τα πετάτε λοιπόν!

Κοιτάξτε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρο το φυτό, για περισσότερα οφέλη.

Αντί λοιπόν απλώς να πετάξετε μέρος του φυτού, πώς μπορείτε να τα κάνετε νόστιμα και να επωφεληθείτε από αυτά τα μέταλλα;

Στο τέλος της ημέρας, η απλή προσθήκη περισσότερων λαχανικών στο μενού σας πρέπει να είναι μια σταθερή κίνηση.

Ωστόσο, αν θέλετε να ανεβάσετε τα πλεονεκτήματα, δοκιμάστε τις παραπάνω προσαρμογές, για να αποκομίσετε ακόμη περισσότερα διατροφικά οφέλη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι δεν Πρέπει να Καταναλώνετε πριν τον Ύπνο;

Evi Makavelou

Υδατάνθρακες – Τι Γίνεται αν τους Κόψουμε;

Evi Makavelou

Τα Υπέρ και τα Κατά της Ωμοφαγίας

Evi Makavelou

Μπάρες Δημητριακών: Είναι Όλες Ίδιες;

Vasiliki Tsantila

Υγεία του Εγκεφάλου – Ιδέες για Πρωινό

Evi Makavelou

Καρότα και Οφέλη στην Υγεία

Evi Makavelou

Τα Οφέλη της Βιταμίνης C

yoadmin

Μαύρο Τσάι και Οφέλη για την Υγεία

Evi Makavelou

4 Λόγοι για να Φάτε Ταχίνι

Evi Makavelou

Φρούτα και Λαχανικά – Λάθη που σας Στερούν τις Βιταμίνες

a.alefragkis

Η Συνεισφορά των Φυτών στην Υγεία της Γυναίκας

yoadmin

Αυτές Είναι οι Χειρότερες Τροφές που Μπορείτε να Φάτε για Βραδινό

a.alefragkis