Υγεία & Ομορφιά
Συμβουλές για πιο Θρεπτικά Γεύματα
Διατροφή

Συμβουλές για πιο Θρεπτικά Γεύματα

Μια υγιεινή διατροφή μας βοηθάει να είμαστε πιο υγιείς, να έχουμε ενέργεια και να διατηρούμε σταθερό το βάρος μας.

Ακόμα κι αν δεν ακολουθείτε 100 % φυτική διατροφή, το να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά δεν είναι ποτέ κακή ιδέα.

Η προσθήκη οποιουδήποτε θρεπτικού φαγητού προσθέτει ήδη πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά τι θα γινόταν αν σας λέγαμε ότι θα μπορούσατε να αυξήσετε αυτά τα προνόμια με μερικές μόνο απλές τροποποιήσεις;

Οι γλυκοπατάτες επίσης διαθέτουν βήτα καροτίνη, φυτικές ίνες, μαγνήσιο και μια σειρά από άλλα θρεπτικά συστατικά.1. Βράστε τις γλυκοπατάτες σας

Συνήθως, οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην βράζετε τα λαχανικά σας, καθώς χάνετε πολλά από τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τους.

Οι γλυκοπατάτες όμως ανήκουν στις σπάνιες περιπτώσεις κι αποτελούν εξαίρεση.

Έτσι, το βράσιμο γλυκοπατάτας για 20 λεπτά είναι στην πραγματικότητα ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τη γλυκαιμική επίδραση σε χαμηλά επίπεδα.

Οι γλυκοπατάτες επίσης διαθέτουν βήτα καροτίνη, φυτικές ίνες, μαγνήσιο και μια σειρά από άλλα θρεπτικά συστατικά.

2. Μην ξεφλουδίζετε τα λαχανικά σας

Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώνετε λαχανικά είναι να μην τα ξεφλουδίζετε.

Για παράδειγμα όταν ξεφλουδίζετε τα καρότα, ξεφλουδίζετε το σημείο, όπου βρίσκονται τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Βέβαια, κάτι που βγαίνει φρέσκο ​​από το έδαφος είναι πολύ διαφορετικό από ένα καρότο που έχει αποθηκευτεί εδώ και μήνες.

Εφόσον αισθάνεστε άνετα με τις μεθόδους καλλιέργειας, θα πρέπει να καταναλώνετε το λαχανικό όπως είναι.

3. Φάτε ολόκληρο το λαχανικό

Τα μέρη σε ένα λαχανικό, τα οποία τις περισσότερες φορές τα πετάμε, φαίνεται να είναι τα πιο υγιεινά.

Αυτά τα μέρη είναι συνήθως πλούσια σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C και πολυφαινόλες.

Μην τα πετάτε λοιπόν!

Κοιτάξτε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρο το φυτό, για περισσότερα οφέλη.

Αντί λοιπόν απλώς να πετάξετε μέρος του φυτού, πώς μπορείτε να τα κάνετε νόστιμα και να επωφεληθείτε από αυτά τα μέταλλα;

Στο τέλος της ημέρας, η απλή προσθήκη περισσότερων λαχανικών στο μενού σας πρέπει να είναι μια σταθερή κίνηση.

Ωστόσο, αν θέλετε να ανεβάσετε τα πλεονεκτήματα, δοκιμάστε τις παραπάνω προσαρμογές, για να αποκομίσετε ακόμη περισσότερα διατροφικά οφέλη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Διατροφική Αξία του Παραδοσιακού Γιαουρτιού

Evi Makavelou

Διατροφικές Συμβουλές για Καρκινοπαθείς

yoadmin

Οι 5 Τροφές – Εχθροί για την Καρδιά σας

yoadmin

Τα Οφέλη της Βιταμίνης B

Μεσογειακή Διατροφή – Αξίζει να την Υιοθετήσετε

Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και Διατροφή

a.alefragkis

Συμβουλές για Ισορροπημένη Διατροφή για Όσους Τρώνε Έξω

a.alefragkis

Το Λιποκύτταρο

yoadmin

Διατροφή για Υγιείς Πνεύμονες

Evi Makavelou

Υπερβολική Κατανάλωση Πράσινου Τσαγιού – Ποιοι οι Κίνδυνοι για την Υγεία

a.alefragkis

Αυγά: Χοληστερίνη και Καρδιακή Ανεπάρκεια

yoadmin

Διατροφικές Συμβουλές για να Ενισχύσετε τη Μνήμη σας

yoadmin