Υγεία & Ομορφιά
Συμβουλές για πιο Θρεπτικά Γεύματα
Διατροφή

Συμβουλές για πιο Θρεπτικά Γεύματα

Μια υγιεινή διατροφή μας βοηθάει να είμαστε πιο υγιείς, να έχουμε ενέργεια και να διατηρούμε σταθερό το βάρος μας.

Ακόμα κι αν δεν ακολουθείτε 100 % φυτική διατροφή, το να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά δεν είναι ποτέ κακή ιδέα.

Η προσθήκη οποιουδήποτε θρεπτικού φαγητού προσθέτει ήδη πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά τι θα γινόταν αν σας λέγαμε ότι θα μπορούσατε να αυξήσετε αυτά τα προνόμια με μερικές μόνο απλές τροποποιήσεις;

Οι γλυκοπατάτες επίσης διαθέτουν βήτα καροτίνη, φυτικές ίνες, μαγνήσιο και μια σειρά από άλλα θρεπτικά συστατικά.1. Βράστε τις γλυκοπατάτες σας

Συνήθως, οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην βράζετε τα λαχανικά σας, καθώς χάνετε πολλά από τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τους.

Οι γλυκοπατάτες όμως ανήκουν στις σπάνιες περιπτώσεις κι αποτελούν εξαίρεση.

Έτσι, το βράσιμο γλυκοπατάτας για 20 λεπτά είναι στην πραγματικότητα ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τη γλυκαιμική επίδραση σε χαμηλά επίπεδα.

Οι γλυκοπατάτες επίσης διαθέτουν βήτα καροτίνη, φυτικές ίνες, μαγνήσιο και μια σειρά από άλλα θρεπτικά συστατικά.

2. Μην ξεφλουδίζετε τα λαχανικά σας

Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώνετε λαχανικά είναι να μην τα ξεφλουδίζετε.

Για παράδειγμα όταν ξεφλουδίζετε τα καρότα, ξεφλουδίζετε το σημείο, όπου βρίσκονται τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Βέβαια, κάτι που βγαίνει φρέσκο ​​από το έδαφος είναι πολύ διαφορετικό από ένα καρότο που έχει αποθηκευτεί εδώ και μήνες.

Εφόσον αισθάνεστε άνετα με τις μεθόδους καλλιέργειας, θα πρέπει να καταναλώνετε το λαχανικό όπως είναι.

3. Φάτε ολόκληρο το λαχανικό

Τα μέρη σε ένα λαχανικό, τα οποία τις περισσότερες φορές τα πετάμε, φαίνεται να είναι τα πιο υγιεινά.

Αυτά τα μέρη είναι συνήθως πλούσια σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C και πολυφαινόλες.

Μην τα πετάτε λοιπόν!

Κοιτάξτε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρο το φυτό, για περισσότερα οφέλη.

Αντί λοιπόν απλώς να πετάξετε μέρος του φυτού, πώς μπορείτε να τα κάνετε νόστιμα και να επωφεληθείτε από αυτά τα μέταλλα;

Στο τέλος της ημέρας, η απλή προσθήκη περισσότερων λαχανικών στο μενού σας πρέπει να είναι μια σταθερή κίνηση.

Ωστόσο, αν θέλετε να ανεβάσετε τα πλεονεκτήματα, δοκιμάστε τις παραπάνω προσαρμογές, για να αποκομίσετε ακόμη περισσότερα διατροφικά οφέλη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενισχύστε τη Μνήμη σας με την Κατάλληλη Διατροφή

Τροφές για Υγιείς Πνεύμονες

Evi Makavelou

Αντιφλεγμονώδης Δίαιτα και Τροφές

Evi Makavelou

Παντζάρι – Πώς Ωφελεί την Υγεία;

a.alefragkis

Γι’ Αυτούς τους Λόγους θα Αγαπήσετε το Κρύο Τσάι

a.alefragkis

5 Λόγοι για να Εντάξετε τα Καρύδια στη Διατροφή σας

yoadmin

Τα Προβιοτικά στην Κουζίνα σας για μια Διατροφή Ευεξίας και Ευ Ζην

yoadmin

Τσάι Τζίντζερ – Πόσο Ασφαλής Είναι η Κατανάλωσή του;

Evi Makavelou

Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για τη Στέβια

Evi Makavelou

Ο Καφές και τα Υποκατάστατά του

Evi Makavelou

Γάλα Γαϊδούρας – Τα Οφέλη του στην Υγεία

Evi Makavelou

Νερό με Τζίντζερ – Γιατί να το Πίνετε με Άδειο Στομάχι;

a.alefragkis