Υγεία & Ομορφιά
Anorexic and weight obsessed young woman, measuring her very thin and slim waist, torso with ribs and hip bones clearly showing, perfect for mental health and body dismorphia issues.
Νευρολογικά Προβλήματα

Τι Είναι η Νευρική Ανορεξία;

Τι είναι η νευρική ανορεξία;

Μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα, η έννοια της νευρικής ανορεξίας ήταν σχεδόν άγνωστη.

Το 1873 στη Γαλλία πρωτοακούγεται ο όρος «υστερική ανορεξία» και την ίδια χρονιά ο William Gull στη Μ. Βρετανία την ονομάζει «ανορεξία νερβόζα» (όπως λέγεται και σήμερα).

Από το 1960 και έπειτα ωστόσο, η ανάπτυξη του νέου πολιτισμού των ΜΜΕ φέρνει την εικόνα του ισχνού, αποστεωμένου, σχεδόν άφυλου σώματος, στο σπίτι μας και επηρεάζει τις επόμενες γενιές των νέων κοριτσιών.

Νευρική ανορεξία: Μία ψυχογενής κατάσταση

Πρόκειται για ένα σύνδρομο αυτοεπιβαλλόμενης ασιτίας όπου ο ασθενής εκουσίως περιορίζει την πρόσληψη τροφής φοβούμενος την αύξηση του βάρους.

Η νευρική ανορεξία είναι η ασθένεια που συνίσταται στον παράλογο φόβο του πάχους και εκδηλώνεται με την ψυχαναγκαστική άρνηση να δεχτεί κανείς τροφή.

Τι Είναι η Νευρική Ανορεξία;

Ας τονιστεί ότι η λέξη «ανορεξία» είναι αποπροσανατολιστική στο μέτρο που το σύνδρομο δεν αφορά σε διαταραχή της όρεξης του ασθενή (η όρεξη δεν προσβάλλεται παρά μόνο αργά στην πορεία της νόσου).

Η νευρική ανορεξία μπορεί να εκδηλωθεί σε όλες τις ηλικίες, εντούτοις είναι συχνότερη στην εφηβεία μεταξύ 13 και 20 ετών (1 αγόρι – στα 10 κορίτσια που πάσχουν).

Tο κατεξοχήν χαρακτηριστικό που εμφανίζεται με συνέπεια σε όλες τις ασθενείς είναι η άρνηση να διατηρήσουν το κανονικό βάρος τους σύμφωνα με την ηλικία και το ύψος τους αλλά και η άρνηση να δεχτούν τους κινδύνους που συνεπάγεται το ιδιαίτερα χαμηλό βάρος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μούδιασμα στο Πρόσωπο – Συχνές Αιτίες

Αιτίες της Ημικρανίας πριν την Περίοδο

Evi Makavelou

Νευρολογικές Εκδηλώσεις του Συνδρόμου Long Covid

Δεν Μπορώ να Κλείσω Μάτι!

yoadmin

Νευρολογικά Προβλήματα

Τι Μπορεί να Κρύβει το Μούδιασμα των Άκρων

Editor6 pharma

Οι πιο Διαδεδομένοι Μύθοι για τους Πονοκεφάλους

Editor6 pharma

Μήπως Υποφέρετε Συχνά από Ημικρανίες;

Editor6 pharma

Τρόποι Αντιμετώπισης των Συμπτωμάτων του Συνδρόμου Ανήσυχων Ποδιών

Editor6 pharma

Νευραλγία Τριδύμου Νεύρου – Τι Κρύβει Αυτή η Ονομασία;

Editor6 pharma

Αυτά Είναι τα Σημάδια της Χρόνιας Ημικρανίας

a.alefragkis

Παράλυση Bell – Μια Σπάνια Πάθηση

Editor6 pharma