Υγεία & Ομορφιά
Οι τροφές που ευνοούν την εμφάνιση καρκίνου
ΔιατροφήΠρόληψη

Οι Τροφές που Μπορεί να Προκαλέσουν Καρκίνο

Η πρόληψη του καρκίνου είναι ένα μεγάλο στοίχημα.

Η διατροφή φαίνεται να διαδραματίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό.

Οι τροφές που προκαλούν καρκίνοΔείτε ποια τρόφιμα θα πρέπει να αποφεύγετε καθώς περιέχουν ουσίες, οι οποίες έχουν ενοχοποιηθεί από την επιστημονική κοινότητα ως καρκινογόνες.

Τροφές που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο – Επεξεργασμένη ζάχαρη 

Η επεξεργασμένη ζάχαρη ανεβάζει απότομα τα επίπεδα της ινσουλίνης και τρέφει τα καρκινικά κύτταρα.

Τα γλυκαντικά που είναι πλούσια σε φρουκτόζη, είναι πολύ επικίνδυνα και ενισχύουν τον καρκίνο. 

Επομένως, μπισκότα, τούρτες, κέικ, χυμοί, σάλτσες, δημητριακά του εμπορίου και πολλά άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα, καλό είναι να τα αποφεύγετε ή έστω να τα καταναλώνετε με μέτρο.

Προϊόντα τύπου κόλα 

Τα αναψυκτικά έχουν κατηγορηθεί ότι μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο.

Οξύνουν το pH του σώματος και «ταΐζουν» τα καρκινικά κύτταρα επειδή είναι γεμάτα ζάχαρη και χημικές ουσίες.

Κάποιες από αυτές μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο.

Φαγητά και αναψυκτικά διαίτης

Τα φαγητά και τα αναψυκτικά διαίτης φαίνεται πως βλάπτουν ακόμα περισσότερο. 

Η ασπαρτάμη, ένα από τα πιο γνωστά γλυκαντικά, μπορεί να προκαλέσει διάφορες μορφές καρκίνου.

Τα γλυκαντικά, όπως η σουκραλόζη, η σακχαρίνη και άλλα, έχουν επίσης συνδεθεί με την εμφάνιση καρκίνου.

Τροφές που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο – Ποπ κορν

Τα έτοιμα σακουλάκια ποπ κορν είναι γεμάτα χημικά που έχουν κατηγορηθεί ότι προκαλούν στειρότητα, καρκίνο του ήπατος, των όρχεων και του παγκρέατος.

Μια ουσία που περιέχεται στο ποπ κορν είναι μάλλον ο κύριος υπαίτιος και έχει χαρακτηριστεί καρκινογόνα ή απλώς σχετίζεται με την ανάπτυξη καρκινικών όγκων.

Μη βιολογικά φρούτα

Αν τα φρούτα δεν είναι βιολογικά ή πιστοποιημένα χωρίς φυτοφάρμακα, τότε αποτελούν από μόνα τους μεγάλο κίνδυνο καθώς μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο.

Το 98% των προϊόντων καλλιέργειας είναι μολυσμένα με καρκινογόνα ζιζανιοκτόνα.

Επομένως η επιλογή μη πιστοποιημένων προϊόντων ακυρώνει αυτόματα την προσπάθεια μιας υγιεινής διατροφής.

Επεξεργασμένα κρέατα

Τα περισσότερα επεξεργασμένα κρέατα, όπως το μπέικον και τα λουκάνικα, περιέχουν χημικά συντηρητικά που τους δίνουν μεν γεύση, αλλά προκαλούν και καρκίνο όταν καταναλώνονται χωρίς μέτρο.

Το νιτρικό και το νιτρώδες νάτριο αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου και για άλλες μορφές καρκίνου.

Τα κρέατα που αγοράζουμε θα πρέπει να είναι μη επεξεργασμένα ή ελευθέρας βοσκής.

Τρανς λιπαρά

Χρησιμοποιούνται για να συντηρήσουν τα επεξεργασμένα τρόφιμα, ωστόσο αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για την ανάπτυξη καρκίνου.

Κάποιοι έχουν σταματήσει τη χρήση τους και τα αντικαθιστούν με φοινικέλαιο, αλλά τα τρανς λιπαρά εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ευρέως στα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Επεξεργασμένο αλεύρι 

Τέλος, η κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων τριπλασιάζει τον κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου του μαστού.

Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως είναι το επεξεργασμένο λευκό αλεύρι, ανεβάζουν απότομα τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

Κάτι τέτοιο συμβάλλει στην ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Είθε η Άθληση να Είναι Σύμμαχος της Καρδιάς σας!

Eleni Giannopoulou

Μύρτιλο Αυτή η Μπλε Δύναμη

admin

Οι Τροφές που Πρέπει να Καταναλώνετε πριν Λήξουν

Evi Makavelou

Τα Οφέλη της Αντιοξειδωτικής Διατροφής στην Υγεία

5 Τροφές που Εμπλουτίζουν τον Οργανισμό με Βιταμίνη D

Πώς να Αποφύγετε τα Τσιμπολογήματα Όσο «Μένουμε Σπίτι»

admin

Ρεφλεξολογία και Πεπτικό Σύστημα

Evi Makavelou

Οι Διαφορές Λευκού και Καστανού Ρυζιού

Evi Makavelou

Οι Σημαντικές Ιδιότητες που Έχει το Κακάο

Evi Makavelou

Οι Αλλαγές που Πρέπει να Κάνετε στη Ρουτίνα της Ομορφιάς σας Όταν Έρχεται το Καλοκαίρι

Editor6 pharma

Διατροφή για τη Ρευματοειδή Αρθρίτιδα

Evi Makavelou

Εαρινή Κόπωση – Πώς να Θωρακίσετε Κατάλληλα τον Οργανισμό σας

admin