Υγεία & Ομορφιά
Απώλεια Βάρους - Τροφές που Καίνε Λίπος
Διατροφή

Απώλεια Βάρους – Τροφές που Καίνε Λίπος

Το λίπος μεταβολίζεται από το σώμα για να απελευθερώσει την ενέργεια που χρειάζεται, κι αυτή η ενέργεια μετριέται σε θερμίδες.

Αλλά εάν καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από όσες καίτε, το σώμα θα αποθηκεύσει το περιττό λίπος, οδηγώντας σε αύξηση βάρους.

Όσο πιο δραστήριοι είστε, τόσο περισσότερες θερμίδες θα καίει το σώμα σας και το αντίστροφο.

Με αυτή τη λογική, η απώλεια βάρους επιτυγχάνεται όταν καίτε περισσότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνετε.

Περιττό να πούμε ότι η υγιεινή διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση του σωματικού λίπους.

Ακολουθούν μερικές τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση του περιττού σωματικού λίπους.

Η υγιεινή διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση του σωματικού λίπους.1. Τροφές πυκνές σε φυτικές ίνες

Οι λιναρόσποροι, οι σπόροι chia και τα πολύχρωμα μη αμυλούχα λαχανικά (μωβ λάχανο, κολοκυθάκια, κουνουπίδι, σπαράγγια) είναι όλα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, αλλά χαμηλή θερμιδική και γλυκαιμική αξία.

Οι φυτικές ίνες και τα φυτοχημικά που περιέχονται σε αυτά βοηθούν στη μείωση της απορρόφησης των θερμίδων και του λίπους σε άλλα τρόφιμα.

Όταν πρόκειται για τον προγραμματισμό μιας δίαιτας απώλειας βάρους, η εστίαση στην προσθήκη τέτοιων τροφών αντί στον περιορισμό άλλων λιγότερο υγιεινών μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε λίπος με βιώσιμο τρόπο.

2. Πράσινο τσάι

Η τακτική κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του συνολικού σωματικού λίπους.

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού σχετίζεται με μείωση του σωματικού λίπους και τη βελτίωση των μεταβολικών παραμέτρων.

Το πράσινο τσάι περιέχει πολλά βιοενεργά συστατικά, όπως πολυφαινόλες, ελεύθερα αμινοξέα και καφεΐνη.

Επηρεάζει τον μεταβολισμό του λίπους, καταστέλλει τη λιπογένεση κι αυξάνει την ενεργειακή δαπάνη και την οξείδωση του λίπους.

3. Πράσινα μήλα

Η κατανάλωση πράσινου μήλου μπορεί να βοηθήσει στην καύση του υπερβολικού σωματικού λίπους.

Οι φλούδες των βιολογικών πράσινων μήλων (τα οποία είναι πλούσια σε μια διαλυτή ίνα που ονομάζεται πηκτίνη) είναι καλύτερες από το ολόκληρο μήλο.

4. Μπρόκολο

Τα σταυρανθή λαχανικά γενικά έχει αποδειχθεί ότι έχουν μυριάδες οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των επιδράσεων κατά της παχυσαρκίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Διαταραχές του Πεπτικού Συστήματος και η Θεραπεία τους με τη Φύση

admin

Τι Είναι η Συναισθηματική Διατροφή;

Evi Makavelou

Ανθρακούχο Νερό – Είναι Ασφαλής η Κατανάλωσή του;

Evi Makavelou

Χρυσό Γάλα – Μοναδικό Ρόφημα με Οφέλη

Evi Makavelou

Χολίνη – Γιατί Είναι Απαραίτητη;

Evi Makavelou

Χούμους – Υγιεινό Σνακ με Πολλά Οφέλη

Evi Makavelou

Συμβουλές Αποτοξίνωσης Μετά το Πάσχα

Σοκολάτα Γάλακτος vs Μαύρη Σοκολάτα

Vasiliki Tsantila

Η Σημασία του Πρωινού στη Διατροφή

admin

Φαγητό και Ύπνος

admin

Διατροφικά Οφέλη αν Πίνετε Νερό με Λεμόνι

Evi Makavelou

Ελαιόλαδο – Πόσο Υγιεινό Είναι;

Evi Makavelou