Υγεία & Ομορφιά
Νέες διατροφικές συνήθειες για το φθινόπωρο
Διατροφή

Φθινοπωρινή Επανεκκίνηση για Ισορροπημένη Διατροφή

Η αρχή του φθινοπώρου συνδέεται για τους περισσότερους ανθρώπους με τη φάση της αναδιοργάνωσης σε όλα τα επίπεδα συμπεριλαμβανομένης της διατροφής.

Είναι η κατάλληλη περίοδος για να υιοθετήσουμε ή να επιστρέψουμε σε κάποιες πιο ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες που είχαμε στη καθημερινότητά μας.

Πρωινό γεύμαΈτσι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στα κιλά μας αν πήραμε βάρος στις διακοπές, ενώ θα βρούμε και πάλι την ενέργεια και την ευεξία που χρειαζόμαστε για να κάνουμε ένα δυναμικό ξεκίνημα.

Ας δούμε εδώ τι θα πρέπει να περιλαμβάνει η επανεκκίνησή μας.

Ξεκινάμε την ημέρα μας πάντα με πρωινό

Ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό με τρόφιμα από διαφορετικές ομάδες είναι αυτό που χρειαζόμαστε στο ξεκίνημα κάθε μέρας.

Το πρώτο γεύμα της ημέρας μας δίνει ενέργεια ύστερα από τις ώρες του ύπνου που ο οργανισμός έμεινε χωρίς τροφή.

Μας βοηθά να νιώθουμε χορτάτοι, ειδικά αν συμπεριλαμβάνει τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες.

Έτσι θα αποφύγουμε το τσιμπολόγημα μέχρι το μεσημεριανό γεύμα.

​Επιλέγουμε έξυπνα τα σνακ μας

Τα σνακ είναι πιο μικρά σε ποσότητα από ένα κυρίως γεύμα.

Στην πραγματικότητα, αν δώσουμε λίγη περισσότερη προσοχή στα σνακ μας, μπορούμε να βελτιώσουμε τόσο την ποιότητα της διατροφής μας όσο και το βάρος μας.

Αυτό θα γίνει αποφεύγοντας όσα είναι πλούσια σε θερμίδες, λιπαρά και ζάχαρη.

Έξυπνες επιλογές αποτελούν μια μικρή φρουτοσαλάτα, ένα μπολ με κομμένο αγγούρι και καρότο ή μια χούφτα ανάλατοι ξηροί καρποί.

​Τρώμε μεσογειακά

Ο καλύτερος τρόπος για να απολαμβάνουμε ισορροπημένα γεύματα είναι να τα προετοιμάζουμε μόνοι μας.

Τρόποι για να κάνετε διατροφική επανεκκίνηση το φθινόπωροΓι’ αυτό ξεκινάμε να ασχολούμαστε με συνταγές υψηλής θρεπτικής αξίας ακολουθώντας τους κανόνες της μεσογειακής διατροφής.

Αυτό σημαίνει ότι το εβδομαδιαίο μενού μας περιέχει όλες τις ομάδες τροφίμων.

Δίνουμε έμφαση στα τρόφιμα φυτικής προέλευσης, όπως τα προϊόντα ολικής άλεσης, τα όσπρια, τα λαχανικά και τα φρούτα.

Βάζουμε τα ψάρια στη διατροφή μας 1-2 φορές την εβδομάδα, για να επωφεληθούμε από την πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και τα καλά λιπαρά που περιέχουν.

Χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο που μας προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη Ε.

Φροντίζουμε όμως να το προσθέτουμε με μέτρο.

Η υπερβολική κατανάλωσή του μπορεί να κάνει τα πιάτα μας πιο πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες.

Επίσης περιορίζουμε το αλάτι στη μαγειρική μας όσο περισσότερο μπορούμε.

Μπορεί να δίνει γεύση στο φαγητό μας, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να γίνει αυτό, όπως με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.

Ενυδατωνόμαστε

Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ακόμα και μια μικρή αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της απόδοσής μας, πράγμα που σίγουρα θέλουμε να αποφύγουμε.

Γι’ αυτό πρέπει να έχουμε πάντα δίπλα μας ένα ποτήρι ή ένα μπουκάλι με νερό για να θυμόμαστε να πίνουμε τακτικά.

Εκτός από νερό, μπορούμε να απολαύσουμε και άλλα ροφήματα, όπως φρέσκους χυμούς, smoothies, τσάι και αφεψήματα χωρίς ζάχαρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λαχανικά και Φρούτα για Λαμπερό Δέρμα

Evi Makavelou

Κοιλιακό Λίπος – Τροφές για να το Κάψετε

a.alefragkis

Τα Κρυφά Οφέλη της Σοκολάτας Υγείας στον Οργανισμό μας

a.alefragkis

Οι Διαφορές Λευκού και Καστανού Ρυζιού

Evi Makavelou

Απλοί Τρόποι για να Αποκτήσετε Σμιλεμένους Κοιλιακούς

Evi Makavelou

7 Σνακ που Μπορείτε να Καταναλώνετε Χωρίς Ενοχές

Πού Κρύβεται το Λίπος;

yoadmin

Τα Οφέλη της Βιταμίνης C

yoadmin

Φυτικές Πρωτεΐνες – 5 Τροφές που Μπορούν να Αντικαταστήσουν το Κρέας

a.alefragkis

4 Λόγοι για να Φάτε Ταχίνι

Evi Makavelou

Ερωτήσεις και Απαντήσεις για την Κρυμμένη Ζάχαρη

a.alefragkis

Η Διατροφική Αξία του Παραδοσιακού Γιαουρτιού

Evi Makavelou