Υγεία & Ομορφιά
Όσοι τρώνε τσίλι τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο εμφράγματος κατά 40%, ενώ ο κίνδυνος εγκεφαλικού μειώνεται πάνω από 50%.
Όσοι τρώνε τσίλι τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο εμφράγματος κατά 40%, ενώ ο κίνδυνος εγκεφαλικού μειώνεται πάνω από 50%.
Επικαιρότητα

Πώς θα Μειώσετε τον Κίνδυνο Πρόωρου Θανάτου από Έμφραγμα ή Εγκεφαλικό;

Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, η συχνή κατανάλωση καυτερών πιπεριών τσίλι συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από έμφραγμα ή εγκεφαλικό.

Όσοι τρώνε τσίλι τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο εμφράγματος κατά 40%, ενώ ο κίνδυνος εγκεφαλικού μειώνεται πάνω από 50%.

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη που έγινε σε βάθος οκταετίας, σε 22.811 άτομα, έδειξε ότι όσοι τρώνε τακτικά τσίλι, έχουν μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία κατά 23%, σε σχέση με όσους δεν τρώνε καθόλου.

Μάλιστα, η εν λόγω πιπεριά χρησιμοποιείται σε πολλές κουζίνες του κόσμου και ανά τους αιώνες έχουν αναφερθεί διάφορες θεραπευτικές ιδιότητές της.

Όσοι τρώνε τσίλι τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο εμφράγματος κατά 40%, ενώ ο κίνδυνος εγκεφαλικού μειώνεται πάνω από 50%.

Οι ερευνητές του Τμήματος Επιδημιολογίας του Μεσογειακού Νευρολογικού Ινστιτούτου Neuromed, του Τμήματος Ογκολογίας του Ινστιτούτου Υγείας Superiore di Sanita της Ρώμης, του Πανεπιστημίου Insubria στο Βαρέζε και του καρδιολογικού κέντρου Mediterranean Cardiocentro της Νάπολης, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας (JACC).

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια, επιδημιολόγος, κα. Μαριαλάουρα Μπονάτσιο:

«Είναι ενδιαφέρον ότι η προστασία από τον κίνδυνο θανάτου είναι ανεξάρτητη από το είδος της διατροφής.

Με άλλα λόγια, μπορεί κάποιος να ακολουθεί την υγιεινή μεσογειακή διατροφή και κάποιος άλλος να τρώει λιγότερο υγιεινά, παρόλα αυτά για όλους το τσίλι δρα προστατευτικά».

Οι επιστήμονες, σε επόμενο στάδιο, θα επιχειρήσουν να κατανοήσουν τους ακριβείς βιοχημικούς μηχανισμούς μέσω των οποίων η πιπεριά τσίλι και οι «συγγενείς» της -που εμπεριέχουν επίσης την ουσία καψαϊκίνη- δρουν ευεργετικά για το καρδιαγγειακό σύστημα.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιοι Άνθρωποι Ρέπουν πιο Συχνά στην Ιατρική Παραπληροφόρηση για τα Εμβόλια

Evi Makavelou

Μείωση 10% της Ζάχαρης στα Αναψυκτικά

yoadmin

2η Ημερίδα ΣΦΕΕ – EFPIA με Ενώσεις Ασθενών

yoadmin

Ποια η Σχέση των Αντικαρκινικών Θεραπειών με τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα;

a.alefragkis

Ο Κίνδυνος της Εξέλιξης της Ασυμπτωματικής COVID-19

a.alefragkis

Η Καραντίνα έβαλε Φρένο στον Κορωνοϊό και στη Γρίπη

a.alefragkis

Σε Περιόδους Κρίσης οι Γιατροί θα Είναι Εδώ για να σας Φροντίσουν

yoadmin

Νέα Στοιχεία για τη Μετάδοση του Κορωνοϊού – Όσα Αποκάλυψε Νέα Έρευνα

a.alefragkis

Ο Κορωνοϊός Παραμένει ως Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης για την Υγεία

SARS-CoV-2: Μολύνει τα Κύτταρα του Ανοσοποιητικού και Προάγει τη Φλεγμονή

Η Google Ερμηνεύει τις Ακτινογραφίες

yoadmin

Το Κλείσιμο των Σχολείων και η Αποφυγή της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού

yoadmin