Υγεία & Ομορφιά
Eπικίνδυνο για την Yγεία το Πολύ Αλάτι
Eπικίνδυνο για την Yγεία το Πολύ Αλάτι
Διατροφή

Eπικίνδυνο για την Yγεία το Πολύ Αλάτι

Αρκετά επικίνδυνο για την υγεία είναι το αλάτι όταν καταναλώνεται σε μεγάλη ποσότητα.Οι επιστήμονες τονίζουν ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να προτιμούν φρέσκα προϊόντα και να περιορίσουν τη χρήση αλατιού

Σύμφωνα με μελέτες έχει φτάσει να αποτελεί ακόμη και αιτία θανάτου.

 

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από διεθνή μελέτη που πραγματοποιήθηκε από 488 επιστήμονες, που προέρχονται από 303 πανεπιστημιακά και νοσηλευτικά ιδρύματα σε 50 χώρες του κόσμου, οι οποίοι ανέλυσαν 247 έρευνες με θέμα την κατανάλωση του αλατιού.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, σχεδόν 1 εκατομμύριο θάνατοι ήταν πρόωροι και προκλήθηκαν σε άτομα ηλικίας κάτω των 69 ετών λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αλατιού, που υπήρχε κυρίως σε έτοιμα τρόφιμα.

Για να εντοπίσουν την επιρροή που ασκεί το αλάτι στον οργανισμό, οι επιστήμονες έκαναν μια σειρά αναλύσεων κυρίως σε σχέση με τη λειτουργία της καρδιάς, των αιμοφόρων αγγείων και τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Όπως διαπίστωσαν, το 60% των θανάτων συνέβη στους άνδρες.

Οι περισσότεροι προέκυψαν από καρδιακή προσβολή (42%) και άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα, ενώ σε εγκεφαλικό επεισόδιο απέδωσαν το 41% των θανάτων.

Το ανώτατο όριο σε ό,τι αφορά την κατανάλωση αλατιού ορίστηκε από τους επιστήμονες στα 1.000mg την ημέρα.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να προτιμούν φρέσκα προϊόντα και να περιορίσουν τη χρήση αλατιού και επεξεργασμένων τροφίμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γάλα Βρώμης – Όσα Πρέπει να Ξέρετε

Evi Makavelou

Σταφύλι – Ένα Φρούτο με Πολλά Οφέλη για την Υγεία

Μύθοι και Αλήθειες για το Πράσινο Τσάι

Οι πιο Ανθυγιεινές Τροφές στη Διατροφή σας

a.alefragkis

Τι μας Συμβαίνει Όταν δεν Καταναλώνουμε Υδατάνθρακες;

Evi Makavelou

Μήπως δεν Τρώτε Αρκετά Καλά;

Evi Makavelou

Γιατί Είναι Καλό να Τρώτε Φράουλες;

Evi Makavelou

Τροφές που Καταπολεμούν τη Γήρανση

Evi Makavelou

Κυτταρίτιδα και ο Ρόλος της Διατροφής

Evi Makavelou

Φρούτα – Πάρτε Όλες τις Βιταμίνες τους

Evi Makavelou

Υγιεινές Τροφές που Μπορούν να Γίνουν Τοξικές σε Μεγάλες Ποσότητες

a.alefragkis

Μικροβιακή Δηλητηρίαση από Τρόφιμα

yoadmin