Η επιλογή μιας υγιεινής απόλαυσης έναντι ενός γλυκού δεν είναι μια εύκολη απόφαση.
Μόλις αρχίσετε να κάνετε αλλαγές, ωστόσο, οι γευστικοί σας κάλυκες θα προσαρμοστούν νωρίτερα από όσο νομίζετε.
Εδώ είναι μερικές ιδέες για να ικανοποιήσετε την επιθυμία για γλυκό, χωρίς να παραμελήσετε την υγεία σας.
1. Καρπούζι
Η φυσική γλυκύτητα του καρπουζιού, θα ικανοποιήσει τη λαχτάρα σας για γλυκό και θα σας προσφέρει κι ενυδάτωση.
Επίσης μην αγοράζετε καρπούζι χωρίς κουκούτσια.
Οι σπόροι έχουν μια σειρά από υγιή θρεπτικά συστατικά, όπως το μαγνήσιο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και της λυσίνης, ένα απαραίτητο αμινοξύ που παίζει ρόλο στην καρδιαγγειακή υγεία και τη σεξουαλική ευεξία.
Άλλα σημαντικά μέταλλα στους σπόρους περιλαμβάνουν σίδηρο, χαλκό, μαγγάνιο και ψευδάργυρο.
2. Κέικ ρυζιού με βούτυρο ξηρών καρπών
Τα τραγανά γλυκά είναι σχεδόν αδύνατο να τα απορρίψετε.
Ξεκινήστε με ένα κέικ ρυζιού χωρίς νάτριο.
Αλείφουμε με βιολογικό φυστικοβούτυρο ή αμύγδαλο.
Μπορείτε να τα ολοκληρώσετε με φέτες μπανάνας, σταφίδες ή μια γενναιόδωρη πρέζα σπόρους λιναριού.
3. Φρούτα
Γκρέιπφρουτ, μήλα, πορτοκάλια, αχλάδια, σύκα και σταφύλια είναι μερικά μόνο από τα φρούτα που μπορούν να μετατραπούν σε ζεστά, χορταστικά επιδόρπια.
Μπορείτε να τα ψήσετε ή ακόμα και να τα σοτάρετε σε υγιεινό μαγειρικό λάδι.
Προσθέστε αλάτι, ψιλοκομμένα μυρωδικά, λίγο κόκκινο πιπέρι ή ξύσμα εσπεριδοειδών για γεύση.
Λίγο κατσικίσιο τυρί ταιριάζει επίσης με ζεστά φρούτα.
4. Γιαούρτι και γαρνιτούρες
Τα καλά βακτήρια στο απλό γιαούρτι ενισχύουν την υγεία του πεπτικού συστήματος.
Μπορείτε να προσθέσετε μούρα, ψιλοκομμένα φρούτα, σπόρους, ξηρούς καρπούς, φρέσκα βότανα ή μια κουταλιά μέλι για γεύση.
5. Smoothie
Θα μπορούσατε να πίνετε ένα διαφορετικό smoothie φρούτων κάθε βράδυ για το υπόλοιπο της ζωής σας και να μην γεύεστε ποτέ όλους τους γλυκούς συνδυασμούς.
Μπορεί να είναι σκληρή απόφαση για εσάς, αλλά είναι καλύτερο για την υγεία σας, από το ζαχαρούχο μείγμα μαργαρίτας γεμάτο με συντηρητικά.
7. Ποτό μετά το δείπνο
Μιλώντας για μαργαρίτες, είναι δυνατόν να απολαύσετε υγιεινές εκδοχές ως ποτά μετά από ένα δείπνο.
Η τεκίλα έχει κακή φήμη, επειδή οι άνθρωποι παρατάσσουν τα σφηνάκια και συχνά το μετανιώνουν την επόμενη μέρα.
Η αλήθεια είναι ότι η παλαιωμένη και βιολογική τεκίλα είναι ένα από τα πιο ασφαλή αλκοολούχα ποτά.
Το σώμα την επεξεργάζεται πολύ πιο γρήγορα από άλλα ποτά, με αποτέλεσμα να είναι λιγότερο πιθανό να οδηγήσει σε άσχημο hangover.
Το οδυνηρό hangover που σχετίζεται με την τεκίλα είναι πιο πιθανό λόγω του εξαιρετικά επεξεργασμένου, τεχνητά χρωματισμένου μείγματος μαργαρίτας.
Εάν μένετε μέσα για το βράδυ, πιείτε ένα σφηνάκι ποιοτικής τεκίλα με οποιονδήποτε φρέσκο χυμό φρούτων.
Χρησιμοποιήστε θρυμματισμένη μέντα κι ανακατωμένα φρούτα, όπως γκρέιπφρουτ ή πορτοκάλι, για να δημιουργήσετε μοναδικές γεύσεις.
Είναι αυτονόητο ότι το μέτρο είναι το κλειδί, οπότε προσπαθήστε να μην το παρακάνετε.
Διαφορετικά, οι θερμίδες και η ζάχαρη στο αλκοόλ μπορούν γρήγορα να προστεθούν.
8. Σορμπέ
Οι Ευρωπαίοι ασχολούνται με το σορμπέ εδώ και αιώνες.
Είναι ελαφρύ, δροσιστικό, νόστιμο και καθαρίζει τον ουρανίσκο.
Για να φτιάξετε ένα σορμπέ, ανακατέψτε μούρα ή ψιλοκομμένα φρούτα με νερό, λίγο ωμό μέλι και λίγο φρέσκο χυμού λεμονιού.
Μπορείτε να προσθέσετε δεντρολίβανο, μέντα ή λίγο φρουτώδες κόκκινο κρασί για να βελτιώσετε τη γεύση.
Παγώστε το μείγμα μέχρι να δέσει σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και θα έχετε ένα επιδόρπιο που είναι πολύ πιο υγιεινό από το παγωτό ή το κέικ.
Καλά υλικά και λίγη φαντασία είναι όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε νόστιμες εναλλακτικές.