Υγεία & Ομορφιά
Λύσεις για να καταπολεμήσετε την κούραση
Φυσική Κατάσταση

Τι να Κάνετε Όταν η Κούραση Επιμένει

Οι απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας δεν μας επιτρέπουν να ξεκουραστούμε λεπτό, με αποτέλεσμα πολλοί από εμάς να έχουν μάθει να ζουν με μια επίμονη, μόνιμη κούραση.

Τα συμπτώματα της επίμονης κούρασης περιλαμβάνουν γενική ατονία, μυϊκή αδυναμία, κατάθλιψη και ψυχολογική εξάντληση και άγχος.

Δεν θα πρέπει να περνούν απαρατήρητα γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε περισσότερα προβλήματα υγείας, όπως οι καρδιοπάθειες, η ινομυαλγία και ο σακχαρώδης διαβήτης.

Δείτε πώς θα μπορούσατε να απαλλαγείτε από την επίμονη κούραση πριν καταφύγετε στον γιατρό.

Διορθώστε τη στάση του σώματός σας

Η κύρτωση της πλάτης είτε σε όρθια είτε σε καθιστή θέση και η λανθασμένη στάση του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου εμποδίζουν την καλή κυκλοφορία του αίματος, προκαλούν κούραση και μειώνουν τα επίπεδα αντοχής.

Χυμός από παντζάριΔιορθώνοντας τη στάση σας, θα διαπιστώσετε ότι σταδιακά θα νιώσετε την ενέργεια να επιστρέφει στον οργανισμό σας.

Εκτεθείτε στον ήλιο

Η έκθεση στον ήλιο βοηθά στη σύνθεση βιταμίνης D, η οποία συμβάλλει στην υγεία των οστών και αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας.

15 λεπτά την ημέρα αρκούν για να πάρετε την ενέργεια που χρειάζεστε.

Ακούστε μουσική

Τα οφέλη της μουσικής στον οργανισμό και στην ψυχική υγεία είναι αναμφισβήτητα.

Η χαλαρωτική μουσική μειώνει την αρτηριακή πίεση και το άγχος και βελτιώνει τη διάθεση. Οι πιο δυναμικοί ρυθμοί αυξάνουν τα επίπεδα της ενέργειας άμεσα.

Κάντε αρωματοθεραπεία

Μην υποτιμάτε την αξία της αρωματοθεραπείας και τα οφέλη της στην αντιμετώπιση της κούρασης.
Ορισμένα αιθέρια έλαια, όπως αυτά της μέντας και του δενδρολίβανου επιδρούν θετικά στον οργανισμό και έχουν θεραπευτική δράση.

Επίσης βελτιώνουν τη σωματική υγεία και χαρίζουν ψυχική ευεξία.

Φορέστε έντονα χρώματα

Τα έντονα χρώματα, όπως το κόκκινο, το κίτρινο και το πορτοκαλί αυξάνουν τα επίπεδα της ενέργειας άμεσα επειδή αντιπροσωπεύουν τη θερμότητα και την ηλιακή ακτινοβολία.

Πιείτε χυμό από παντζάρι

Ο χυμός παντζαριού αποτοξινώνει το συκώτι και συμβάλλει στη δημιουργία νέων υγιών ερυθρών αιμοσφαιρίων που βοηθούν στην ομαλή κυκλοφορία του οξυγόνου στα όργανα.

Η συχνή κατανάλωση παντζαριού βελτιώνει την αντοχή και διατηρεί σταθερά τα επίπεδα της ενέργειας στο σώμα αποτρέποντας την κούραση.

Καταναλώστε μπάρες δημητριακών

Οι μπάρες δημητριακών με ξηρούς καρπούς και σπόρους είναι ένας γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να πάρετε ενέργεια έστω και προσωρινά.

Μπορεί να περιέχουν πρωτεΐνες, οι οποίες συμβάλλουν στην αύξηση της ενέργειας και φυτικές ίνες που επιβραδύνουν την πέψη, εξασφαλίζοντας ενέργεια στον οργανισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πάρτε τζίνσενγκ

Το τζίνσενγκ συμβάλλει στην ενίσχυση της μνήμης, αυξάνει τα επίπεδα συγκέντρωσης και βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Η ημερήσια πρόληψη τζίνσενγκ σε κάψουλα μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κόπωσης.

Καταναλώστε μπανάνα

Είναι γνωστό ότι η μπανάνα αναπληρώνει τους ηλεκτρολύτες και τα επίπεδα ενέργειας μετά από έντονη σωματική άσκηση.

Η μπανάνα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και καλής ποιότητας υδατάνθρακες, οι οποίοι απελευθερώνονται αργά στο αίμα, δίνοντας σταδιακά ενέργεια στον οργανισμό.

Καταναλώστε κακάο

Το κακάο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μέταλλα, ενώ περιέχει και θεοβρωμίνη, η οποία αυξάνει τα επίπεδα της ενέργειας και μειώνει το άγχος.

Το κακάο μειώνει επίσης την αντίσταση στην ινσουλίνη, τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και προστατεύει από καρδιαγγειακές παθήσεις.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς θα Αποφύγετε τις Κράμπες

Editor7 pharma

Τα Προβλήματα που Μπορεί να Προκαλέσουν οι Σαγιονάρες στα Πόδια σας

Προβλήματα Ύπνου και Ταξίδια

Evi Makavelou

Πώς να Παραμείνετε σε Φόρμα

yoadmin

Διαλογισμός για Αρχάριους – Απλές Τεχνικές που Μπορείτε να Εφαρμόσετε

a.alefragkis

Αθλητισμός κατά του Στρες

Έλλειψη Άσκησης και Επιπτώσεις στην Υγεία

Ο Χορός και τα Οφέλη του για την Υγεία

a.alefragkis

Πώς να Ξεκουράζεστε στον Ύπνο σας

Evi Makavelou

Η Κατάλληλη Προετοιμασία πριν τη Γυμναστική σας

yoadmin

Τα Σημάδια που Δείχνουν ότι Έχετε Γεμίσει Τοξίνες

a.alefragkis

Τι να Τρώτε για να μην Αισθάνεστε Κουρασμένοι

yoadmin