Υγεία & Ομορφιά
έλαιο monoi
Ομορφιά Σώμα

Monoi Oil – Πώς Χρησιμοποιείται

Το monoi oil ή αλλιώς το έλαιο monoi είναι ένα αρωματικό έλαιο που παράγεται στη Γαλλική Πολυνησία και χρησιμοποιείται ευρέως στην κοσμετολογία.

Το monoi oil έχει πιστοποιημένη ονομασία προέλευσης.

Θεωρείται 100% αγνό και αποτελεί μείγμα διάλυσης φρέσκων λουλουδιών γαρδένιας σε λάδι καρύδας.

Μάλιστα σε θερμοκρασία μικρότερη των 24°C το έλαιο monoi παγώνει και στερεοποιείται λόγω του ελαίου καρύδας που περιέχει.

Για να επανέλθει στη ρευστή μορφή του αρκεί να το κρατήσουμε κάτω από ζεστό νερό για λίγα λεπτά.

Έλαιο monoi και περιποίηση σώματος

Τι είναι το monoi oil

Το φίνο και πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του άρωμα το οφείλει στα άνθη γαρδένιας.

Τα άνθη συλλέγονται τη νύχτα, μιας και τότε το άρωμά τους γίνεται πιο έντονο.

Το λάδι καρύδας προέρχεται από τον πυρήνα του καρπού του άνθους.

Είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα και σε λινολεϊκό οξύ και γι’ αυτό διαθέτει άριστες καλλυντικές ιδιότητες.

Το έλαιο monoi χρησιμοποιείται για την ενυδάτωση προσώπου, σώματος και μαλλιών.

Επίσης ενυδατώνει σε βάθος.

Η συνεχής χρήση του αποκαθιστά την υδρολιπιδική ισορροπία.

Παράλληλα δίνει υγεία και λάμψη στην επιδερμίδα.

Εκτός από την καλλυντική χρήση του, χάρη στα ωμέγα λιπαρά που περιέχει χρησιμοποιείται και για την καταπολέμηση των τοπικών φλεγμονών και ερεθισμών του δέρματος.

Αυτό που πολλοί δε γνωρίζουν είναι ότι χάρη σε αυτές τις ιδιότητές του μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα που υποφέρουν από ξηροδερμία και φαγούρα.

Το λάδι monoi είναι ιδιαίτερα χρήσιμο.

Γίνεται περισσότερο δημοφιλές τους καλοκαιρινούς μήνες.

Περιέχεται σε αντηλιακά, αλλά και σε όλα τα προϊόντα για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά.

Μόνο του δεν αποτελεί υποκατάστατο των αντηλιακών, αλλά χρησιμοποιείται πριν και μετά την ηλιοθεραπεία επειδή αποτρέπει την αφυδάτωση του δέρματος και των μαλλιών που προκαλεί ο ήλιος και το αλάτι του θαλασσινού νερού.

Επίσης το έλαιο monoi επιταχύνει και παρατείνει το μαύρισμα.

Χρήση του  monoi oil

Καλό είναι να χρησιμοποιείται και στο καθημερινό ντους, ιδιαίτερα μετά από την απολέπιση του σώματος.

Πρώτα τρίβουμε το σώμα  με τα ειδικά γάντια απολέπισης αρχίζοντας από τα πέλματα και καταλήγοντας στην περιοχή της καρδιάς.

Έτσι τονώνουμε τη μικροκυκλοφορία και το λεμφικό σύστημα.

Μετά απλώνουμε σε όλο το σώμα λίγες σταγόνες από έλαιο monoi και κάνουμε ντους.

Με αυτό τον τρόπο δε διαταράσσεται η υδρολιπιδική ισορροπία του δέρματος.

Παράλληλα παραμένουμε ενυδατωμένοι και προστατευμένοι από το χλώριο του νερού έχοντας παράλληλα μια αίσθηση ευεξίας.

Όσον αφορά στην περιποίηση των μαλλιών, το έλαιο monoi μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μάσκα.

Μόνο του ή με προσθήκη δαφνέλαιου ενυδατώνει και δίνει λάμψη στα άτονα και αφυδατωμένα μαλλιά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συμβουλές για το Τέλειο Μαύρισμα

5 Μυστικά για πιο Λεπτά Πόδια

Προϊόντα Ομορφιάς που Πρέπει να Έχετε

Διατηρήστε τα Νύχια σας Όμορφα και Υγιή Μετά το Μανικιούρ

Το Πράσινο Σαπούνι και οι Ιδιότητες του

Αναδόμηση Μαλλιών Μετά τις Διακοπές