Υγεία & Ομορφιά
Ξηροί Καρποί για Αντιγήρανση
Διατροφή

Ξηροί Καρποί για Αντιγήρανση

Οι ξηροί καρποί είναι γεμάτοι θρεπτικά συστατικά, περιέχουν αντιοξειδωτικά και μια μεγάλη ποικιλία βιταμινών και μετάλλων.

Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και περιέχουν υγιή λιπαρά και πρωτεΐνες.

Επειδή αυτό που τρώτε είναι αυτό που γίνεστε, αν τρώτε τις καλές τροφές, μπορείτε να παραμείνετε υγιείς και να καθυστερήσετε την εμφάνιση σημαδιών γήρανσης.

Ένα τέτοιο εξαιρετικό φαγητό που θα σας βοηθήσει και πρέπει να συμπεριλάβετε στην καθημερινή σας διατροφή είναι οι ξηροί καρποί.

Μπορούν να συμπεριληφθούν στη διατροφή σας με πολλούς τρόπους.

Ο πιο απλός τρόπος είναι να τα κάνετε το αγαπημένο σας σνακ.

Κρατήστε το απόθεμά σας με ξηρούς καρπούς και το επόμενο θα έχετε όρεξη για να τσιμπήσετε κάτι μεταξύ των γευμάτων, απλά φάτε ξηρούς καρπούς, αντί για πατατάκια, παγωτό ή μπισκότα.

Οι ξηροί καρποί είναι επίσης υπέροχοι για να ξεκινήσετε τη μέρα σας, πριν πιείτε το τσάι ή τον καφέ σας.

Εδώ είναι οι κορυφαίοι ξηροί καρποί που μπορούν να δράσουν κατά της αντιγήρανσης.

Τα αμύγδαλα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματός σας από τις ακτίνες UV.Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματός σας από τις ακτίνες UV.

Επίσης θα διατηρήσει την υγρασία και θα επανορθώσει τον ιστό του δέρματος.

Ένα υγιές και λαμπερό δέρμα παίζει μεγάλο ρόλο στη νεανική εμφάνιση.

Μάλιστα η καθημερινή κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σοβαρότητας των ρυτίδων του προσώπου σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

Φιστίκια Αιγίνης

Τα φιστίκια Αιγίνης είναι πλούσια σε πολυφαινόλες και φλαβονοειδή, τα οποία συμβάλλουν σημαντικά στην αντιοξειδωτική κι αντιφλεγμονώδη δράση.

Τα αντιοξειδωτικά στα φιστίκια βοηθούν στη μείωση της ακμής και προστατεύουν το δέρμα σας από κυτταρικές βλάβες.

Κάσιους

Οι πυρήνες στα κάσιους διαθέτουν τεράστια ποικιλία βιταμινών, μετάλλων, αμινοξέων, φυτοστερολών και φυτικών ινών.

Τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στα κάσιους σχετίζονται με τη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, θνησιμότητας, μεταβολικού συνδρόμου και διαβήτη.

Ορισμένες επιστημονικές μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι αυτοί οι ξηροί καρποί μπορεί να βελτιώσουν την ψυχική υγεία και την οστική πυκνότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Ένοχο Αλάτι στη Διατροφή μας

Φρούτα – Πάρτε Όλες τις Βιταμίνες τους

Evi Makavelou

Υπερβολική Λήψη Βιταμίνης D – Οι Παρενέργειες

admin

Φθινοπωρινή Επανεκκίνηση για Ισορροπημένη Διατροφή

Evi Makavelou

Χυμοί και Προβιοτικά Προφυλάσσουν τις Γυναίκες από τις Ουρολοιμώξεις

admin

Τροφές με Υπερβολικό Αλάτι

Evi Makavelou

Γιατί Είναι Σημαντική η Υγιεινή Διατροφή;

Evi Makavelou

Οι Απαραίτητες Συμβουλές Διατροφικής Υγείας

admin

Μπάρες Δημητριακών – Πώς να τις Επιλέγετε;

Evi Makavelou

Τροφές Κατά της Κυτταρίτιδας

Evi Makavelou

Το Γάλα Αμυγδάλου και τα Οφέλη του

Evi Makavelou

Ζήστε Περισσότερο Χάρη στα Ωμέγα-3

Eleni Giannopoulou