Υγεία & Ομορφιά
Αποτρίχωση στην Περιοχή Μπικίνι: Γιατί να την Αποφύγετε
Αποτρίχωση στην Περιοχή Μπικίνι: Γιατί να την Αποφύγετε.
Ευαίσθητη Περιοχή

Αποτρίχωση στην Περιοχή Μπικίνι: Γιατί να την Αποφύγετε

Η αποτρίχωση στην περιοχή του μπικίνι είναι ένα θέμα που απασχολεί όλες τις γυναίκες.

Τελευταία παρατηρούμε ότι πολλά ινστιτούτα αισθητικής προτείνουν ολοκληρωτική αποτρίχωση στην περιοχή μπικίνι και γενικά στην ηβική περιοχή, μια πρακτική που έχει γίνει της «μόδας».

Σύμφωνα με τους δερματολόγους όμως, η ολοκληρωτική αποτρίχωση της περιοχής αυτής δεν είναι ό,τι καλύτερο για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής.

Η πλειοψηφία των γυναικών επιλέγει αποτρίχωση για την περιοχή του μπικίνι.

Αποτρίχωση στην Περιοχή Μπικίνι: Γιατί να την Αποφύγετε

Σε μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, 3316 γυναίκες ρωτήθηκαν σχετικά με την αποτρίχωση της ευαίσθητης περιοχής και τους λόγους για τους οποίους προχωρούν σε μια τέτοια διαδικασία.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα στη συντριπτική τους πλειοψηφία προτιμούν να αποτριχώνουν την ευαίσθητη περιοχή (σε ποσοστό 83,8%), ενώ ένα πολύ μικρό ποσοστό (16,2%) παραδέχτηκε ότι δεν κάνει αποτρίχωση.

Για ποιους λόγους όμως οι γυναίκες προχωρούν σε ολική αποτρίχωση στο μπικίνι;

Οι γυναίκες, σε ποσοστό 59%, απαντούν «για λόγους υγιεινής», με ένα μεγάλο ποσοστό (46%) να έχει αποκτήσει τη συνήθεια της αποτρίχωσης καθημερινά στη διάρκεια του ντους.

Το 21% των γυναικών παραδέχτηκε ότι κάνει ολική αποτρίχωση σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή επειδή αυτή είναι η επιθυμία του συντρόφου τους.

Ολική Αποτρίχωση: Πείτε όχι στο κόμπλεξ της τρίχας

Επίσης οι γυναίκες που επιλέγουν την ολοκληρωτική αποτρίχωση, στο 21% δηλώνουν ότι την προτιμούν για λόγους σεξουαλικής απόλαυσης, ενώ ένα 46% την περιορίζει στην περίοδο των διακοπών για λόγους ευκολίας.

Οι ερευνητές όμως υπενθυμίζουν ότι οι τρίχες της ηβικής χώρας βρίσκονται εκεί για κάποιο λόγο: λειτουργούν ως προστατευτικός μανδύας ενάντια σε βακτήρια και ιούς που μπορεί να απειλήσουν τα γεννητικά όργανα της γυναίκας και να προκαλέσουν σοβαρές λοιμώξεις.

Επιπρόσθετα, τονίζουν ότι τόσο το κερί, όσο και το ξυράφι, μπορούν να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα στο ιδιαίτερα ευαίσθητο δέρμα της ήβης.

Η ολική αποτρίχωση στην περιοχή του μπικίνι πρέπει να αποφεύγεται.

Τα γυναικεία περιοδικά και τα διάφορα επώνυμα και ανώνυμα blogs συχνά παρουσιάζουν τα πλεονεκτήματα του αποτριχωμένου μπικίνι και της ήβης.

Η αποτρίχωση τύπου «brazilian» όσο και η ολική αποτρίχωση της περιοχής φαίνεται να είναι της μόδας.

Ο ιατρικός κόσμος, όμως, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και καταγγέλλει αυτόν τον άτυπο πόλεμο που έχει κηρυχτεί ενάντια στις τρίχες του εφηβαίου.

Οι γυναίκες αποτριχώνουν το μπικίνι για λόγους υγιεινής, για λόγους αισθητικής ή ερωτικής απόλαυσης.

Ωστόσο φαίνεται να παραβλέπουν το γεγονός ότι έτσι αυξάνουν τον κίνδυνο μολύνσεων, όπως και τον κίνδυνο σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών.

Η αλήθεια είναι ότι η ολική ηβική αποτρίχωση μπορεί να ερεθίσει και να προκαλέσει φλεγμονή στους θύλακες της τρίχας, αφήνοντας μικροσκοπικές ανοιχτές πληγές στην περιοχή.

Η συχνή αποτρίχωση μπορεί, επίσης, να προκαλέσει έναν σχεδόν μόνιμο ερεθισμό της περιοχής.

Οι ερεθισμοί, σε συνδυασμό με την υγρασία των γεννητικών οργάνων, δημιουργούν ένα εξαιρετικά ευνοϊκό περιβάλλον για την εξάπλωση παθογόνων βακτηρίων.

Μερικοί από τους πιο σοβαρούς κινδύνους είναι ο έρπης των γεννητικών οργάνων, θυλακίτιδες, κυστίτιδες, μυκητιάσεις και άλλες δυσάρεστες λοιμώξεις που θα σας ταλαιπωρήσουν για καιρό.

Σημαντικό είναι επίσης ο κίνδυνος μόλυνσης από σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες.

Οι τρίχες που έχουν εξαφανιστεί από την περιοχή, δεν έχουν πια τον ρόλο του «φύλακα» και προστάτη του βλεννογόνου των γεννητικών οργάνων

Ολική Αποτρίχωση: Πείτε όχι στο κόμπλεξ της τρίχας!

Αλήθεια γιατί οι περισσότερες γυναίκες κάνουν ολική αποτρίχωση στο εφηβαίο τη στιγμή που γνωρίζουν ότι οι τρίχες εκεί έχουν κάποια χρησιμότητα;

Οι τρίχες της ήβης είναι σαν ένα προστατευτικό μαξιλαράκι που προστατεύει, ακόμη και από την απλή καθημερινή τριβή με το εσώρουχο, μια περιοχή ιδιαίτερα ευαίσθητη και ευάλωτη στις μολύνσεις.

Είναι απολύτως φυσικό να έχουν τρίχες στη ευαίσθητη περιοχή οι γυναίκες, φυσικό και υγιεινό.

Ίσως λοιπόν να ήρθε η ώρα για μια νέα μια επικοινωνιακή καμπάνια που θα προτρέπει τις γυναίκες να αγαπήσουν τις τρίχες του εφηβαίου και να τις αφήσουν στην ησυχία τους …

Για όλες όσες δεν πείστηκαν για τον σημαντικό ρόλο που έχουν οι τρίχες της ευαίσθητης περιοχής και συνεχίσουν να ψηφίζουν υπέρ της ολικής αποτρίχωσης, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε μερικούς βασικούς κανόνες ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο μόλυνσης της περιοχής:

• Φροντίστε ιδιαίτερα με καταπραϋντικές, αντιφλεγμονώδεις κρέμες την αποτριχωμένη περιοχή ώστε να αποφύγετε τις κοκκινίλες στην επιφάνεια της επιδερμίδας, αλλά και τις θυλακίτιδες από τις τρίχες που διεισδύουν στο δέρμα.

• Να χρησιμοποιείτε απολύτως καθαρά εργαλεία για την αποτρίχωση.

www.y-o.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευαίσθητη Περιοχή: Κρατήστε τις Ισορροπίες

yoadmin

Μυκητισιακή Κολπίτιδα και Αιδοιίτιδα

yoadmin

Ευαίσθητη Περιοχή – Tips Σωστής Υγιεινής

Evi Makavelou

Σύνδρομο Ανήσυχων Γεννητικών Οργάνων

Evi Makavelou

Αντιμετωπίστε την Ξηρότητα στον Κόλπο

yoadmin

Απαλλαγείτε από Μύκητες και Κολπίτιδα

yoadmin

Υγιεινή και Ευαίσθητη Περιοχή

yoadmin

Ευαίσθητη Περιοχή – Οι Βλαβερές Συνήθειες

Evi Makavelou

Οι Ουρολοιμώξεις Αγαπούν τις Γυναίκες

yoadmin

Τι δεν Πρέπει να Κάνει μια Γυναίκα Μετά το Σεξ

Evi Makavelou

Ευαίσθητη Περιοχή

Evi Makavelou

Η Υγιεινή της Ευαίσθητης Περιοχής σε κάθε ηλικία