Υγεία & Ομορφιά
Σεξ

Οι Απαράβατοι Κανόνες Υγιεινής Πριν και Μετά το Σεξ

Ένα παλιό ρητό λέει πως η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά, κάτι που ισχύει και για το σώμα μας.

Κατά την ερωτική συνεύρεση, η παράλειψη στοιχειώδων κανόνων υγιεινής μπορεί να μας φέρουν σε δύσκολη θέση, καθώς πρόκειται για μία πράξη στην οποία η αφή και η όσφρηση παίζουν πρωταρχικό ρόλο.

Ωστόσο, η επιμελής καθαριότητα πριν το σεξ είναι πολύ σημαντική και για λόγους υγείας, αφού είναι πολύ εύκολο μέσω των γεννητικών οργάνων και των σωματικών εκκρίσεων να μεταφερθούν μικρόβια στους συντρόφους.

Ακολουθούν ορισμένοι κανόνες υγιεινής…

Κατά την ερωτική συνεύρεση, η παράλειψη στοιχειώδων κανόνων υγιεινής μπορεί να μας φέρουν σε δύσκολη θέση, καθώς πρόκειται για μία πράξη στην οποία η αφή και η όσφρηση παίζουν πρωταρχικό ρόλο.

Πλύσιμο γεννητικών οργάνων

Η σωστή καθαριότητα των γενετικών οργάνων τόσο πριν όσο και μετά το σεξ αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αποφυγή λοιμώξεων.

Όπως συνιστούν οι ειδικοί το πλύσιμο των ανδρών στην περιοχή θα πρέπει να γίνεται με άφθονο νερό, ώστε να απομακρύνεται και το σμήγμα που μαζεύεται κάτω από την πόσθη και το οποίο προκαλεί έντονη οσμή.

Για τη γυναικεία ευαίσθητη περιοχή θα πρέπει να ακολουθείται το ρητό παν μέτρον άριστον αφού η υπερβολική καθαριότητα αλλά και τα αρωματικά σαπούνια μπορεί να διαταράξουν τη φυσική ισορροπία του κόλπου και να καταστρέψει την ισορροπία του pH.

Οι ειδικοί συνιστούν πλύσεις με ήπια σαπούνια ή χαμομήλι και χρήση οποιουδήποτε φαρμακευτικού ή καλλυντικού προϊόντος μόνο κατόπιν συστάσεως γιατρού.

Αλλάξτε πετσέτες

Μη χρησιμοποιείστε την ίδια πετσέτα για το σκούπισμα των γεννητικών οργάνων με αυτή που έχετε σκουπίσει τα πόδια, τα μαλλιά και το υπόλοιπο σώμα.

Ιδιαίτερα για τις γυναίκες, το σκούπισμα καλό να είναι να γίνεται ταμποναριστά, προκειμένου να απορροφάται η υγρασία.

Πλύνετε τα χέρια σας

Ένας ακόμη βασικός κανόνας υγιεινής του σεξ που πολλοί αγνοούν είναι το σωστό πλύσιμο των χεριών τα οποία ως γνωστόν έχουν το πρωταγωνιστικό ρόλο στο σεξ.

Αυτό διότι τα χέρια φέρουν πολλά βακτήρια και μικρόβια, τα οποία μπορεί να εισέλθουν στα γεννητικά όργανα, προκαλώντας μολύνσεις.

Τουαλέτα πριν ή μετά το σεξ

Η ούρηση πριν και μετά το σεξ κρίνεται απαραίτητη και για τα δύο φύλα, καθώς είναι το φυσικό «καθαριστικό» του οργανισμού ενώ απομακρύνει και τυχόν βακτήρια, που μπορεί να εισέλθουν στην ουρήθρα κατά τη σεξουαλική επαφή.

Ιδιαίτερα στις γυναίκες που υποφέρουν από ουρολοιμώξεις, η ούρηση πριν αλλά κυρίως μετά την ερωτική επαφή είναι αναγκαία.

Καθαρά εσώρουχα

Μπορεί να θεωρείται αυτονόητο αλλά τα εσώρουχα εκτός από όμορφα πρέπει να είναι και καθαρά.

Αυτό διότι -πέρα από το αισθητικό του θέματος- έτσι θα αποτραπούν ανεπιθύμητες μολύνσεις και λοιμώξεις στην ευαίσθητη περιοχή.

Νύχια και αποτρίχωση

Για την αποφυγή τραυματισμού ή μολύνσεων τα νύχια πρέπει να είναι καθαρά και περιποιημένα.

Προφυλακτικό

Η χρήση προφυλακτικού προστατεύει όχι μόνο από την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη αλλά και από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Επομένως μην το παραλείπετε, ακόμη και όταν βρίσκεστε σε μακροχρόνια σχέση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

8 Μύθοι για το Σπέρμα

Μύθοι Γύρω από το Σεξ

Evi Makavelou

Ταντρικό Σεξ και Απόλαυση

Evi Makavelou

Τα Νέα Ζευγάρια δεν Κάνουν Πλέον Έρωτα

Ασκήσεις για Καλύτερο Σεξ

Evi Makavelou

Τι δεν Πρέπει να Κάνετε για να Έχετε μια Καλή Σεξουαλική Ζωή

Editor6 pharma

Τροφές για Καλύτερη Σεξουαλική Υγεία

Editor6 pharma

Στυτική Δυσλειτουργία

yoadmin

Κορυφαία Είδη Άσκησης για να Αυξήσετε τις Επιδόσεις σας στο Σεξ

Evi Makavelou

Πρώτη Φορά Σεξ με Νέο Σύντροφο – Τι να Κάνετε

Evi Makavelou

Πώς το Σεξ Συνδέεται με την Αντιγήρανση

Evi Makavelou

Πώς να Ενισχύσετε την Επιθυμία σας για Σεξ; – Video